Lex et Honor
Primećen član
- Poruka
- 748
Licno imam problem da se deklarisem kao pravoslavan jer. iako jesam hriscanin i krsten u SPC, znam da je srpsko pravoslavlje (kao i gotovo celokupno evropsko "hriscanstvo") paganska religija nastala kalemljenjem novog zaveta na satanisticke evropske (slovenske, rimske, germanske, grcke i keltske) kultove i vere. To vidimo usled ovih praznika. Babe se mole svecima, iako Biblija drakonskim kaznama zabranjuje moljenje bilo kome osim Bogu. Sveci, prema Bibliji, kada umru nisu svesni. Oni su u nistavilu. Ne postoje. Kod Boga je samo njihov duh zivotni koji ceka da opet udje u telo kada bude vaskrs pravednika. Tako da svi oni koji kazu da su pravoslavci i hriscani u isto vreme su licemeri, jer pravoslavlje iskljucuje hriscanstvo koje je monoteisticka religija, dok je pravoslavlje paganska religija bazirana na kultovima. Zato je meni srpski etnicki identitet jaci od pravoslavnog kojeg zapravo i nemam. "Pravoslavnim" se mogu smatrati samo u domenu porodicne tradicije, iz razloga sto je to crkva kojoj moja porodica pripada generacijama. Sa druge strane, biti Srbin je nesto realno sto postoji bez obzira na religijska, filozofska, politicka ili bilo koja druga uverenja.
Poslednja izmena: