Koji grad je najbolji za život?

I ja sam gradjanin svijeta.Ali sam i Srpkinja.
I ne mogu biti nista drugo,ma gdje zivjela.
Meni je zabavan i jedan i drugi stav.
I Fridrihov o nadnacionalnom i tvoj o nacionalnom imaginarijumu. I jedan i drugi su usko vezani za emigraciju i njene posledice.
Mada ti ništa pogrešno nisi napisala (ono što misliš je druga tema i to možemo samo da pretpostavljamo).

Meni je zabavan i jedan i drugi stav.
I Fridrihov o nadnacionalnom i tvoj o nacionalnom imaginarijumu. I jedan i drugi su usko vezani za emigraciju i njene posledice.
Mada ti ništa pogrešno nisi napisala (ono što misliš je druga tema i to možemo samo da pretpostavljamo).
Nije to nikakav moj stav.To je samo slucajnost u kojoj naciji se rodis.
Da sam se rodila u Kini i moji roditelji bili Kinezi,onda bih ja bila Kineskinja.
Mozda bih kao Kineskinja zivjela u Americi ili Srbiji,ali bih i dalje bila Kineskinja,od oca i majke Kineza.
Ne znam sta je nejasno u tome?

To je tvoj rezon i tvoj osecaj.
I ispravan je, ali samo za tebe.

Svako ima svoj rezon i svoj osecaj. Ne mozes tvrditi da se svako oseca kao i ti.

Sto se tice ovog "da postanem Englez", niko to ni ne pokusava. Ljudi kojima svest i mentalitet nije ogranicen na nacije i nacionalnosti, sebe nikada nece poistovecivati sa nekom nacijom niti ce se truditi da budu pripadnici neke nacije.

Jednostsvno su to irelevantne stvari, kao lanjski sneg.

Takvi ljudi se nigde ne osecaju kao stranci, jer celu planetu dozivljavaju kao svoj dom.
Кад већ цитираш поздравни говор побједнице такмичења Мис Липовичке шуме, стави бар наводнике. :lol:

Back