Koji fakultet je najlakši a koji najteži?

Valjda bi trebalo da se upise onaj koji nam lezi a ne nesto da se juri zbog statusa u drustvu
Pa onda završiš recimo teorijsku matematiku, ili još gore astronomiju, tj sa onim prvim možeš u prosvetu, a tek sa astronomijom, društveni položaj astronoma je baš samo tako, i ne samo u Srbiji. A ne da moraš da se samo okoziš dok završiš, nego se i oteliš, pa onda Mečka Božana... Ko ne veruje nek potraži recimo nešto iz perturbacionog računa, ili virne npr čime se bavi topologija, ili funkcionalna analiza. Za one koji su završili inženjerske faksove bi ilustracija bio npr frakcioni kalkulus (nisu parcijalni izvodi nego npr naći (bukvalno) trećinu integrala ili izvoda (tj. operator koji kada se primeni tri puta na neku f_ju daje izvod te f_je, prostoća samo tako) neke generalisane funkcije. Ili prosto nešto što zahteva bubanje napamet a preko svega je zahebano, kao npr numerička.

A teorija perturbacija je još gora od toga, i koji je to starus u društvu nekog ko zauzima recimo položaj profana matematike u srednjoj? Msmo osim što ga svi baš i ne vole dok ne dokaže da nije on takav? A tek nekog astronoma?

Mašinstvo ima više reputaciju nego što je stvarno, matematika, posebno astronomija i fizika nisu ništa lakši.

ETF i medicina ipak nekako prednjače.
Медицина је доминантно штреберски факс.
Да би ти мефицина као наука постала логична, мораш да усвојиш претходно бројне чињенице.
Има логичних предмета али има и много оних који су бубачина најгоре врсте. Такође, многи предмети нису схватљиви без озбиљније праксе и на факултету се не дотакне ни 10% тог дела науке.
Све у свему, факултет који може да се заврши ако имаш вољу и гузу за седење на столици.

Технички факултети су нешто друго.

Pa onda završiš recimo teorijsku matematiku, ili još gore astronomiju, tj sa onim prvim možeš u prosvetu, a tek sa astronomijom, društveni položaj astronoma je baš samo tako, i ne samo u Srbiji. A ne da moraš da se samo okoziš dok završiš, nego se i oteliš, pa onda Mečka Božana... Ko ne veruje nek potraži recimo nešto iz perturbacionog računa, ili virne npr čime se bavi topologija, ili funkcionalna analiza. Za one koji su završili inženjerske faksove bi ilustracija bio npr frakcioni kalkulus (nisu parcijalni izvodi nego npr naći (bukvalno) trećinu integrala ili izvoda (tj. operator koji kada se primeni tri puta na neku f_ju daje izvod te f_je, prostoća samo tako) neke kompleksne funkcije na segmentima koji su definisani kao nekakve vrednosti neke tamo f_je…

A teorija perturbacija je još gora od toga, i koji je starus u društvu nekog ko zauzima recimo položaj profana matematike u srednjoj? Msmo osim što ga svi baš i ne vole dok ne dokaže da nije on takav? A tek nekog astronoma?
Etf mogu sutra da zavrsim,ne znam gde sve keva nije imala veze,koji % prodje na fore i fazone

Медицина је доминантно штреберски факс.
Да би ти мефицина као наука постала логична, мораш да усвојиш претходно бројне чињенице.
Има логичних предмета али има и много оних који су бубачина најгоре врсте. Такође, многи предмети нису схватљиви без озбиљније праксе и на факултету се не дотакне ни 10% тог дела науке.
Све у свему, факултет који може да се заврши ако имаш вољу и гузу за седење на столици.

Технички факултети су нешто друго.
Ima takvih stvari i na ETF, npr numerička matematika zahteva bubanje i bubanje, onda sve elektronike od reda - zahteva da se nauči masa toga da bi posle uopšte moglo da se buba napamet ono glavno.

Kakva sad procena, o čemu pričaš
Па слободно судијско уверење, процена....тако је то звао мој екс који је докторирао кривично процесно...чак му је и докторат био везан за то, а ја силом прилика слушала о томе од њега годинама. :sad2:

Па слободно судијско уверење, процена....тако је то звао мој екс који је докторирао кривично процесно...чак му је и докторат био везан за то, а ја силом прилика слушала о томе од њега годинама. :sad2:
Misliš ocena? Ocena dokaza?

Misliš ocena? Ocena dokaza?
Мислим на право судије да дефинише висину казне у складу са својом проценом, без обзира на процену тужилаштва, а у оквиру законски дефинисане казне за почињено дело.
Речник базиран на КПП-у.
Не умем другачије.

Мислим на право судије да дефинише висину казне у складу са својом проценом, а у оквиру законски дефинисане казне за почињено дело.
Baš kod odmeravanja kazne se vidi značaj obrazovanja - da li je školovan kao činovnik ili mu je bilo dopušteno da ima kritičko mišljenje. Naš pravni školuje činovnike.

P.S. Svaki put kad napišem inžinjer pomislim treba inženjer, inače, oba oblika su pravilna 😁🙄
Ja sam inzinjer i nikada necu biti inzEnjer. Inace oko lakoce fakulteta besmisleno debatovati. Meni je gradjevina bila najlaksa, jos bih s lakocom zavrsio filoloski vjerovatno ili neki drugi tehnicki fakultet. Medicine i tako te trice ni pod razno, ljudi su mi jednostavno gadni i sto manje fizickog kontakta s totalnim anonimusima to bolje, tako da mi i to svo gradivo koje se uci tamo nema nikakvu privlacnost. Socijologije, socijalni rad, predskolski odgoj, neki nastavnicki fakultet vjerovatno isto ne bih nikada zavrsio jer gradivo koje se tamo uci nije mi nikad bilo u sferi interesovanja.

Back