Mesi nije najbolji igrac danas na svetu....
Danas je najbolji ograc na svetu...
HAZAR....
Odavno na evropskim stadionima nije vidjen tako kvalitetan, univerzalan i koristan igrac.
Lionel Messi: "Svetski fudbal to smo svi mi, Barselona - to sam ja"
Covek je toliko genijalan u svojoj jednostavnosti da to prevazlilazi granice moguceg. Nikad nisam prihvatao da se ceo svetski fudbal i cela istorija fudbala svede na jednog coveka jer smatram da nikada ne moze da postoji jedan najbolji igrac vec se tu uvek radi o par igraca koji su u samom vrhu poput Hazara, Mesija, Kristijana, Mbapea, Nejmara.....a ranije i Maradone, Pelea, Ronalda, Zidana, Ronaldinja itd itd......ko ne razume duh vremena taj ce i vrsiti neka nemoguca poredjenja. Ne moze se Mesi porediti sa Maradonom ili Zuba Ronaldo sa Kristijanom....
Ko pokazuje vise u ovom nekom periodu od plus-minus par meseci moze da se diskutuje ali ko je JEDAN najbolji igrac danasnjice to je nemoguce reci pogotovo jer prvo treba definisati sta znaci biti NAJBOLJI...da li su to statistika i trofeji? da li je to stil fudbala? Da li je to stil fudbala + statistika i trofeji ?
Jednostavno, ljudi tezeci ka tome da stvore
idola jednog vremena oni fudbal zele da svedu na jednog igraca, a to je nemoguce jer postoje i golmani u fudbalu koji nisu uporedivi sa bilo kojim igracem na terenu zbog prirode svoje pozicije ali koji prave ogroman doprinos istoriji fudbala.
U svakom vremenu uvek postoji vise od jednog igraca koji se "otimaju" za titulu najboljeg i to je neminovnost fudbala.....priroda takmicenja nalaze da "moze biti samo jedan" pa se zato i bira jedan najbolji igrac u proteklih godinu dana, a za mene je to nepravedno jer fudbal je kolektivna igra nije tenis. Najbolji klub moze da bude "samo jedan" u toj godini ali najbolji fudbaler ne i ja bih takve INDIVIDUALNE nagrade ukinuo. Medjutim to se nece desiti jer ceo danasnji svet i fudbal sa njim pociva i zivi na tom "kultu licnosti".
Za mene i moje shvatanje fudbala su trenutno najbolji igraci sveta Mbape i Hazar (to se bukvalno menja iz meseca u mesec od forme do forme), a Mesija uz Ronaldinja, Zidana i Zube Ronalda smatram cistim genijima i darovima prirode koji se nece skoro pojaviti...svako od nas licno ima neke svoje stavove po pitaju toga ali fudbal kao igra ne prihvata jednog igraca to rade samo ljudi.....