Koji bi oblik državne vlasti bio najbolji za Srbiju?

Koji bi oblik državne vlasti bio najbolji za Srbiju?

• Ukupno glasova
    18
cudno je pitanje oblik vlasti? sta je oblik vlasti?

drzava je uredjena ustavom, koji ukljucije ideologiju, kod nas kapitalizam, sad posle korone znamo da je to los sistem za drzavu i gradjane

primena sistema u praksi je razlicita, jak predsednik, slab ili jaka vlada, slaba vlada, ds rezim izdajnicki i pored vazecih zakona i ustava. itd

ukupna situcija sve odredjuje, a mi smo pod agresijom vec 30 godina, znaci nije redovno i slobodnoi stanje, onda je i oblik vlasti manje vazan

Srbi su pristojan narod i nespreman za vas koji zivite u varvarskim sistemima u koje ste upali direktno iz plemenskog feudalnog drustva, pa vam je svaki gazda dobar, ako ti daje vlast nad komsijom ili poveri svinje da cuvas.
Ono sto je nevidljivo licemerima je koliko su licemeri jer su priprosti, gledaju sadasnjost kroz ono sto su nametnuli i tu su uvek ogromne zrtve, koje ne spominju, ali su kao potrebne da bi se ostvarila njihova vizija koja je samo njima najbolji put u buducnost...

Srbi trenutno su autokratski narod, posvadjan sa svescu, preko 80% sigurno u nekoj svojoj nerealnosti, a posto ne mogu da ostvare autokratno , onda su u sado mazo stilu...
Lako upijaju strahove, od njih se brane vrlo primitivnim metodama rutine koja cak nije ni osmisljena najbolje, sto znaci da su priglupi, e sad da li je to prirodno ili su samo tog opredeljenja da se ne bi razlikovali od okoline, tj ono cuveno mediokritetsko "sta ce svet reci, ne budi lud"....
Mediokritet je samo posledica, ali moze se uzeti i kao uzrok u sledecem koraku....

Ne znam sta bi bilo pristojno kod srba danas, ali stvarno se ne nazire....
Mozda to sto nasilje koje je ogromno zadrzavaju na granici ubijanja, znaci ne prelaze fizicko ubijanje, ali pretnje, udaranje, nasilje u fizickom polju, kao moralo je, nije strano...

Najkriticnije je sto resavaju stvari prelaskom na licni obracun, tj ne postoji kuca je svetinja, nego se fizicki ugrozava pojedinac u sukobu resavanjem sukoba na licnom planu...i kuci....

Trenutno niti su srpkinje nesto za pohvalu , ali su usaglasene sa seljackom revolucijom , pa im se nesto mnogo i ne moze prebaciti, osim da su saucesnik i to jak, niti su srbi pristojni....
Treba bas doooobro spustiti kriterijume da bi srbi danas ispali pristojni.....

cudno je pitanje oblik vlasti? sta je oblik vlasti?

drzava je uredjena ustavom, koji ukljucije ideologiju, kod nas kapitalizam, sad posle korone znamo da je to los sistem za drzavu i gradjane

primena sistema u praksi je razlicita, jak predsednik, slab ili jaka vlada, slaba vlada, ds rezim izdajnicki i pored vazecih zakona i ustava. itd

ukupna situcija sve odredjuje, a mi smo pod agresijom vec 30 godina, znaci nije redovno i slobodnoi stanje, onda je i oblik vlasti manje vazan
Zanimljivo i ja mislim da nije cudno , ali slazem se sa napisanim.....ukljucujuci i to da smo i danas pod agresijom....

Inace problem sa ovakvim temama je sto srpski kao jezik ne postoji....postoji srpski servisni jezik, nesto kao hinglish u indiji, ali kao jezik ne postoji...
Tako da je nemoguce objasnjavati ista, kad se sve shvata kroz drustvene ekspresije, a one su jako cenzurisane i uprostene...

Ljudsko samoljublje je osnova, tu otpada kritika, seljastvo pobedilo, tu i nema kritike vec samo kritizerstvo...
I ti sad objasni raznim tipovima koji su toliko odlepljeni od svoje stvarnosti, a kamoli drustvene stvarnosti, o cemu se radi...da naglasim da im je znanje o drustvu uzasno skromno....tj vecina misli da je poznavajuci nabubane mini teorije o drustvenim sistemima skontala sta znaci rec kultura ili da zna kako se ponasa drustveni sistem nezvanicno i bez nasilja...bez zvanicnog uplitanja policije i vojske...

Ono sto je nevidljivo licemerima je koliko su licemeri jer su priprosti, gledaju sadasnjost kroz ono sto su nametnuli i tu su uvek ogromne zrtve, koje ne spominju, ali su kao potrebne da bi se ostvarila njihova vizija koja je samo njima najbolji put u buducnost...

Srbi trenutno su autokratski narod, posvadjan sa svescu, preko 80% sigurno u nekoj svojoj nerealnosti, a posto ne mogu da ostvare autokratno , onda su u sado mazo stilu...
Lako upijaju strahove, od njih se brane vrlo primitivnim metodama rutine koja cak nije ni osmisljena najbolje, sto znaci da su priglupi, e sad da li je to prirodno ili su samo tog opredeljenja da se ne bi razlikovali od okoline, tj ono cuveno mediokritetsko "sta ce svet reci, ne budi lud"....
Mediokritet je samo posledica, ali moze se uzeti i kao uzrok u sledecem koraku....

Ne znam sta bi bilo pristojno kod srba danas, ali stvarno se ne nazire....
Mozda to sto nasilje koje je ogromno zadrzavaju na granici ubijanja, znaci ne prelaze fizicko ubijanje, ali pretnje, udaranje, nasilje u fizickom polju, kao moralo je, nije strano...

Najkriticnije je sto resavaju stvari prelaskom na licni obracun, tj ne postoji kuca je svetinja, nego se fizicki ugrozava pojedinac u sukobu resavanjem sukoba na licnom planu...i kuci....

Trenutno niti su srpkinje nesto za pohvalu , ali su usaglasene sa seljackom revolucijom , pa im se nesto mnogo i ne moze prebaciti, osim da su saucesnik i to jak, niti su srbi pristojni....
Treba bas doooobro spustiti kriterijume da bi srbi danas ispali pristojni.....
Izvini, ali ne mogu da krivim narod sto mu je nametnuta elita koja je ispod svakog kriterijuma. Narod mora da se cuva takve elite i onda spusta kriterijume pristojnosti. Tacnije, dosta je narodu da glupi vladaju gluposcu i da im popusta zbog pristojnosti....

Da ne mislis da je Brankovic slucajno opevan kao izdajica?
Uopste se ne radi o Brankovicu vec o svima koji svoj interes vladaju narodom, a kriju se iza turaka, nemaca ,komunista demokrata i ostalih ...
Ovo je smela pretpostavka, simbolika u narodnoj poeziji, ja licno bih podrzao ali nisam siguran da narod to moze da razume.....oni pezurativno shvate Brankovica ali ne prepoznaju nista cak i kad im je ispred ociju...
Zasto?
Pa zato sto su svi mahom Brankovici, retko je neko izmakao familiji Brankovica....

Izvini, ali ne mogu da krivim narod sto mu je nametnuta elita koja je ispod svakog kriterijuma. Narod mora da se cuva takve elite i onda spusta kriterijume pristojnosti. Tacnije, dosta je narodu da glupi vladaju gluposcu i da im popusta zbog pristojnosti....
Hajdemo ovako.....
Gledajuci spisak uspesnih i poznatih ljudi u svetu, nekih 1000 imena, moze se postaviti pretpostavka , teza, da uspesan covek mora da se izbori sa animalnoscu i da nauci da je dobro usmerava i zloupotrebljava...

Bez toga nema nista.....
Ne pisem o ljudima koji su bili sposobni, ima i takvih, ali pisem o ljudima koji su uspesni.
Zajednicko za njih je, ma koliko maleni u dushi bili , da su uspesni nevidjeno , neproporcionalno njihovim talentima.....I zajednicko je da su svi zloupotrebljavali svoju i tudje animalnosti , koristili najnize porive u ljudima i rukovodili ljudima uz pomoc njih...
Brojnost talentovanih je uzasno mala u odnosu na animalne superioriste...

I to pokazuje stanje naroda, ne srpskog nego svih....
Narod koji ceka da mu slucajnosti odrede sudbinu samo je meta...nista drugo, ne moze se cak govoriti ni da je narod, moze se reci samo da je rasplodna stoka.....ruzno ali je to sasvim validna bioloska strategija, imas onu moju temu o prirrodnim strategijama, meni jako poucna i zanimljiva tema...ali drugima nejasna....

Hajdemo ovako.....
Gledajuci spisak uspesnih i poznatih ljudi u svetu, nekih 1000 imena, moze se postaviti pretpostavka , teza, da uspesan covek mora da se izbori sa animalnoscu i da nauci da je dobro usmerava i zloupotrebljava...

Bez toga nema nista.....
Ne pisem o ljudima koji su bili sposobni, ima i takvih, ali pisem o ljudima koji su uspesni.
Zajednicko za njih je, ma koliko maleni u dushi bili , da su uspesni nevidjeno , neproporcionalno njihovim talentima.....I zajednicko je da su svi zloupotrebljavali svoju i tudje animalnosti , koristili najnize porive u ljudima i rukovodili ljudima uz pomoc njih...
Brojnost talentovanih je uzasno mala u odnosu na animalne superioriste...

I to pokazuje stanje naroda, ne srpskog nego svih....
Narod koji ceka da mu slucajnosti odrede sudbinu samo je meta...nista drugo, ne moze se cak govoriti ni da je narod, moze se reci samo da je rasplodna stoka.....ruzno ali je to sasvim validna bioloska strategija, imas onu moju temu o prirrodnim strategijama, meni jako poucna i zanimljiva tema...ali drugima nejasna....
Ima samo jedna razlika izmedju drugih naroda i srba, srpska duhovnost koja ima veze sa geografijom i istorijom....ali i geopolitikom. Ocuvana duhovnost, manjevise, ne dozvoljava uspesnost preko ivica morala, pomerenog i rasirenog, ali jos uvek sa ostrim ivicama....

Uzmi jednog mog poznanika, izuzetno talentovan covek....Otac mu je nasilnik.
Ne verujem da ga je bas razvaljjivao od batina, jer kao porodica su stalno raspolozeni i nasmeseni ali je sasvim sigurno nasilnik jer vidim posledice nasilja nad clanovima porodice..
Njegovi talenti su samo zrtvovani od strane cele porodice...

Ni u ludilu tu nema pravila da je cilj roditelja da se dete sto vise ispolji i ispolji sposobnosti...
Ni u ludilu nema pravila da bude srecno i pronadje svoje mesto i svoj zivot...
Tu postoji samo pravilo da bude poslusno i nikakve komunikacije u drugom smeru...
A svakodnevno nasilje kroz detalj samo odrzavaju sputanu volju talentovanog coveka...
Vremenom ja verujem da je sve preslo cak i u mrznju i podsvesno sabotiranje, jer sam video i te elemente, gde se sabotira prilika da se talentovan podanik oslobodi stega i postane samostalan.

Treba li reci da sam se naslusao da nijedna devojka nije dobra , odmah u startu , kao ocena takvog oca , a delimicno i majke koja postaje saucesnik takvog tretmana..

Takva situacija je prilicno cesta u Srbiji , to znam kad radim pri zavodu za statistiku , pa ulazim u ljudske domove npr pri popisu....
Mnogo cesce nego sto mislite, ali ima svacega...
Najvise su stidni oni koji se bore i nisu nesto uspesni u ovom drustvu, pritisak medija na njihovo samopostovanje, a stvarno nema razloga da to bude tako , ima ih malo , 2% max ali ni malo nisu nedostojni.
Snobova ima mnogo vise, nasilja jos vise, seksualnog svrljanja jos vise, itd itd...

Takav metod je prisutan kod svojih i onih koji bi trebalo da budu prijatelji osobi, roditelji i porodica, a sta onda ocekivati od ostalih...

Ima samo jedna razlika izmedju drugih naroda i srba, srpska duhovnost koja ima veze sa geografijom i istorijom....ali i geopolitikom. Ocuvana duhovnost, manjevise, ne dozvoljava uspesnost preko ivica morala, pomerenog i rasirenog, ali jos uvek sa ostrim ivicama....
Ovo ne razumem, ne znam zasto ali ne razumem...

Da se odmah pojasnim, ja poznajem mnoge svestenike i monahe, slucajnoscu, ne namerom...
Ta duhovnost je pred izumiranjem, ali ta....
Zato sam ja da se ne oporezuje crkvena imovina koja nije deo preduzeca, tj neoporezovanje imanja , nekretnina i ostalih nemonetarizovanih objekata...bas zbog toga da opstane taj vid duhovnosti....makar kao klica...
Duhovnost tipa duboka svest je jos vise pred izumiranjem...ali to je valjda jasnije zasto je to tako...
Opasna zloupotreba dece i pritisak na decu u pravljenju svojih kopija...

Uzmi jednog mog poznanika, izuzetno talentovan covek....Otac mu je nasilnik.
Ne verujem da ga je bas razvaljjivao od batina, jer kao porodica su stalno raspolozeni i nasmeseni ali je sasvim sigurno nasilnik jer vidim posledice nasilja nad clanovima porodice..
Njegovi talenti su samo zrtvovani od strane cele porodice...

Ni u ludilu tu nema pravila da je cilj roditelja da se dete sto vise ispolji i ispolji sposobnosti...
Ni u ludilu nema pravila da bude srecno i pronadje svoje mesto i svoj zivot...
Tu postoji samo pravilo da bude poslusno i nikakve komunikacije u drugom smeru...
A svakodnevno nasilje kroz detalj samo odrzavaju sputanu volju talentovanog coveka...
Vremenom ja verujem da je sve preslo cak i u mrznju i podsvesno sabotiranje, jer sam video i te elemente, gde se sabotira prilika da se talentovan podanik oslobodi stega i postane samostalan.

Treba li reci da sam se naslusao da nijedna devojka nije dobra , odmah u startu , kao ocena takvog oca , a delimicno i majke koja postaje saucesnik takvog tretmana..

Takva situacija je prilicno cesta u Srbiji , to znam kad radim pri zavodu za statistiku , pa ulazim u ljudske domove npr pri popisu....
Mnogo cesce nego sto mislite, ali ima svacega...
Najvise su stidni oni koji se bore i nisu nesto uspesni u ovom drustvu, pritisak medija na njihovo samopostovanje, a stvarno nema razloga da to bude tako , ima ih malo , 2% max ali ni malo nisu nedostojni.
Snobova ima mnogo vise, nasilja jos vise, seksualnog svrljanja jos vise, itd itd...

Takav metod je prisutan kod svojih i onih koji bi trebalo da budu prijatelji osobi, roditelji i porodica, a sta onda ocekivati od ostalih...
Nisam siguran da je tako, ali si me zatekao ubedljivim argumentom licne umesanosti za koju ne znam ima li smisla.
Recimo da ti verujem da imas to iskustvo, ali nisam siguran da li dobro tumacis znake....Istina, i ja znam neke takve porodice, ali vecina koje znam deluju nasilnicki, apsolutno postizu cilj da im deca budu bolja od njih. Bar nesto nauce u skoli, ne dobijaju diplome na poklon.

Nisam siguran da je tako, ali si me zatekao ubedljivim argumentom licne umesanosti za koju ne znam ima li smisla.
Recimo da ti verujem da imas to iskustvo, ali nisam siguran da li dobro tumacis znake....Istina, i ja znam neke takve porodice, ali vecina koje znam deluju nasilnicki, apsolutno postizu cilj da im deca budu bolja od njih. Bar nesto nauce u skoli, ne dobijaju diplome na poklon.
Te i ne pominjem, to je kad deca prihvate da budu kopije roditelja, nasilnici...npr seljacki otac i seljacka deca, to je happy prica...
Ali ima mnogo prica gde je otac Tesla Milutin, a dete Tesla Nikola i onda rezultat bude pop koji pravi tockove po potocima u svojoj 50toj godini...

Jeste jednostavno.

Šta bi ti sa novcem ?
Postoji prag novca koji je potreban, ali nije mnogo veliki.
Novac je tu da stvori okruzenje u kome se generisu drugaciji drustveni odnosi...
Drugaciji drustveni odnosi deluju i na one koji nisu obuhvaceni tim drugacijim drustvenim odnosima...

To je sustina, a planovi i pojedinacni zadaci su vec nejasni vecini ljudi , sto je i normalno.....

Postoji prag novca koji je potreban, ali nije mnogo veliki.
Novac je tu da stvori okruzenje u kome se generisu drugaciji drustveni odnosi...
Drugaciji drustveni odnosi deluju i na one koji nisu obuhvaceni tim drugacijim drustvenim odnosima...

To je sustina, a planovi i pojedinacni zadaci su vec nejasni vecini ljudi , sto je i normalno.....

Da, ne treba puno para.

Ništa nisi rekao konkretno ...

S obzriom na oblik državne vlasti, države se dele na one sa sistemom podelom vlasti (parlamentarni, predsednički, kancelarski sistem) i one sa jedinstvom vlasti (švajcarski skupštinski sistem).

Da li bi trebali promeniti oblik državne vlasti u Srbiji? Koji je uopšte smisao trenutnog sistema po kojem je premijer najbitnija figura kada je on bio bitan samo dok su Đinđić i Vučić bili premijeri dok recimo predsednik postaje bitniji kada su to Sloba pa Tadić i onda Vučić? Očigledno kod nas jačinu funkciji daje ličnost a ne ustav. Pa onda treba uvesti predsednički sistem kada Srbi vole vodje i uglavnom glasaju za ličnost a ne neki gde su stranke i parlament bitni.

Dakle imamo:

1. Predsednički sistem (SAD)

2. Parlamentarni sistem (Velika Britanija)

3. Mešoviti sistem (Francuska)

4. Skupštinski sistem (Švajcarska)

Šta je po vama najbolje?

Kad jačinu funkcije određuje ličnost a ne ustav, u čemu je onda smisao mijenjanja sistema?

Možda eventualno treba ograničiti koliko puta neko može da bude predsjednik/premijer sveukupno. Spriječiti kojekake rotacije.

Back