Koji bi oblik državne vlasti bio najbolji za Srbiju?

Koji bi oblik državne vlasti bio najbolji za Srbiju?

• Ukupno glasova
    18
radim drugu smenu, dogovorićemo se...ima vremena
nek smo živi i zdravi

Шојко .. имам неке светлосне сабљице у штеку па ако затреба ....Ово су све моје задовољне муштерије

Цена .. ма договоричемо се .. препоручујем ову Оби Ван Кенобија ...

Zastario si. To je prastara verzija. Trebaš update. :mrgreen:

dynasty-show-pic_37777305_ver1.0.jpg
Znači strašno.

Држава треба да омогући
1. једнаку правду без обзира на иметак појединца
2. једнако образовање без обзира на иметак појединца

3. једако здравство без обзира на иметак појединца

Ко данас верује да постоје и да ће икада постојати ове ствари у капитализму тај живи у лала ленду!

Правда у капитализму никад неће постојати јер ће богати појединац моћ ида плати оштету и да смањи себи казну, па чак и да је укине него неки просјак на сред улице који је жртва самог система. Такође богати појединац може да плати боље адвокате, да не споменем ако је друштво корумпирано и да је лако подложно новцу може чак и да учини да жртва постане крива.

Образовање у капитализму никад неће постојати јер се појединац највише се богати на лаковерности и глупости друштва без трунке критичког размишљања и зато што њима одговора да иду у школе које само они могу да плате и нико више.

Зравство у капитализму никад неће постојати јер појединац може да плати лекаре који су бољи и да плати лекове који неки никогнитовић не може да плати и може само да сања и СМС поруке а камоли нешто друго.

Дословно искључити из друштва сваки облик олигархије и оне које залажу за било који облик мафијашког система! (аристократије, меритократија, технократија, теократије и осталих лудака који би пљачкају народ престављајући се као ваши спасиоци). Ставите тачку на оне које вас искоришћавају и који претварају ваша осећања у њихов профит! То је ваша морална одговорност према свом другу и према друштву који желите да створите.

Opet, ja nisam takav....evo i primer. Pre neki dan sam spopao patriotski orijentisanog člana, jer je bilo nekih priča oko izdaje države.
Hoću da kažem, možemo mi biti dobri na prst u doope što se kaže, ako ti počneš da zastupaš neke čudne interese .....tog momenta ja reagujem.
Znači nema kod mene, znaš mi smo dobri i ti možeš da radiš šta hoćeš. Ne može i nikada nije moglo.
Da ali takav pristup je nemocan, ne samo nepraktican, to je vec druga prica, nego je i nemocan...

On zahteva totalno drugaciji pristup, ni u ludilo ne moze preko public komunikacije, a ne moze ni 1 na 1....
Vi ovde svi pricate kao da se radi o tome da li stavljamo u kafu i rahatluk a rahatluk je kao muslimanska stvar, a nije, nego eto , kao jeste pa da li da krijemo ili ne...

Ne postoji nijedna odluka ili stvar kod globalnih odnosa a da neko ne zamera ili nekom ne odgovara neka putanja...

I ne samo to, ja mislim da bi vrlo uspešno vodio državu, ako ništa drugo, makar bi je definitivno očistio od svih vrsta šljama...pa istorija neka piše šta hoće posle. Imam taj osećaj da namirišem ološ na 2 km....nepogrešivo.
Vodjenje drzave ne znaci ciscenje od sljama...........ako je to ciscenje sljama, onda nema razlike izmedju Staljina i bilo koga ko tako razmislja....

Ako ćemo o ustanku ja sam uvek za jer svaka promena ima nešto pozitivno.
Međutim, treba biti oprezan kada se neko poziva na ustanak, jer nije zgodno pošten svet zvati da se bije samo zato da bi umesto jednih došli drugi lopovi.
Ja sam za onu narodnu, svako svog subašu i nema problema. Meni se sviđaju oni što pišu, mi nemamo program, mi imamo spisak. 🔞
Tako nekako, jer ako čistiš kuću, ne mora to svaki put generalna, nego onako.
Svaka promena nije pozitivna....daj budali da pet puta menja , nikad nece biti zadovoljan, na kraju ce sve to izgledati kao pocepana vreca i svi ce biti ispraznjene snage...

To i jeste problem srba sto bi samo promene, misle da je njihovo dobro, a ne poznaju da njima licno smeta njihova kopija koja se zove Pera....sebe podnose ali kopiju ni u ludilu....

Ima i drugi oblik, a to je kad bi da shishaju ovce, ali ako se pojavi vise od 30 cobana, odjednom sve postaje mrsko i neprijateljsko jer nema dovoljno ovaca za shishanje...

I jedno i drugo je jako cesto, narocito kod srba.....

Држава треба да омогући
1. једнаку правду без обзира на иметак појединца
2. једнако образовање без обзира на иметак појединца

3. једако здравство без обзира на иметак појединца

Ко данас верује да постоје и да ће икада постојати ове ствари у капитализму тај живи у лала ленду!

Правда у капитализму никад неће постојати јер ће богати појединац моћ ида плати оштету и да смањи себи казну, па чак и да је укине него неки просјак на сред улице који је жртва самог система. Такође богати појединац може да плати боље адвокате, да не споменем ако је друштво корумпирано и да је лако подложно новцу може чак и да учини да жртва постане крива.

Образовање у капитализму никад неће постојати јер се појединац највише се богати на лаковерности и глупости друштва без трунке критичког размишљања и зато што њима одговора да иду у школе које само они могу да плате и нико више.

Зравство у капитализму никад неће постојати јер појединац може да плати лекаре који су бољи и да плати лекове који неки никогнитовић не може да плати и може само да сања и СМС поруке а камоли нешто друго.

Дословно искључити из друштва сваки облик олигархије и оне које залажу за било који облик мафијашког система! (аристократије, меритократија, технократија, теократије и осталих лудака који би пљачкају народ престављајући се као ваши спасиоци). Ставите тачку на оне које вас искоришћавају и који претварају ваша осећања у њихов профит! То је ваша морална одговорност према свом другу и према друштву који желите да створите.
Ma jok.....u kapitalizmu niko i ne zeli da drugi budu u poziciji koja je slicna njihovoj..prestiz je osnova kapitalizma....
Nebitno je i korupcija i ogranicenje resursa , sve je to nebitno....

Ma jok.....u kapitalizmu niko i ne zeli da drugi budu u poziciji koja je slicna njihovoj..prestiz je osnova kapitalizma....
Nebitno je i korupcija i ogranicenje resursa , sve je to nebitno....

Ресурси нису оно што се води капиталистичка економија него искључиво потражња за робом - друштво базирано на потрошњи. Онда намерно направе потражњу како би људи могли стално да купују, зато и имамо полупроизводе јер њима појединцу који стоји иза њега одговора такво стање. Појединац живи од потражње својих производа и он жели да наметне своје производе па чак и да натера људе да купују његове производе иако за то објективно немају потребе. Кулминација капитализма када је свако могао да види шта је то заправо је кад се Били уплео у здравство.

S obzriom na oblik državne vlasti, države se dele na one sa sistemom podelom vlasti (parlamentarni, predsednički, kancelarski sistem) i one sa jedinstvom vlasti (švajcarski skupštinski sistem).

Da li bi trebali promeniti oblik državne vlasti u Srbiji? Koji je uopšte smisao trenutnog sistema po kojem je premijer najbitnija figura kada je on bio bitan samo dok su Đinđić i Vučić bili premijeri dok recimo predsednik postaje bitniji kada su to Sloba pa Tadić i onda Vučić? Očigledno kod nas jačinu funkciji daje ličnost a ne ustav. Pa onda treba uvesti predsednički sistem kada Srbi vole vodje i uglavnom glasaju za ličnost a ne neki gde su stranke i parlament bitni.

Dakle imamo:

1. Predsednički sistem (SAD)

2. Parlamentarni sistem (Velika Britanija)

3. Mešoviti sistem (Francuska)

4. Skupštinski sistem (Švajcarska)

Šta je po vama najbolje?

Direktna demokratija kako to predlaze Dragas, uz moguce korekcije i adaptacije. Ali definitivno bez parlamenta.

Капитализам - економија безирана на праву појединца и самим као резултат права појединца на потражњи његовог производа јер да би зарадио (стекао профит) мораш да продаш свој производ а да би продао производ мораш да повећаш потражњу за истим тако што ћеш вештачки створити проблем а онда безобразно решити на овакве и сличне начине.

Vodjenje drzave ne znaci ciscenje od sljama...........ako je to ciscenje sljama, onda nema razlike izmedju Staljina i bilo koga ko tako razmislja....
Pa sve države čiste svoje dvorište od šljama, neke i tuđa.
Dovesti u red državu kao što je naša trenutno, zahteva i određena radikalna rešenja nakon čega nema nikakvih problema preći na najviši mogući stepen demokratije. Ali prvo povatati lopove i izdajnike, što ne znači biti odmah i Staljin.

Da ali takav pristup je nemocan, ne samo nepraktican, to je vec druga prica, nego je i nemocan...

On zahteva totalno drugaciji pristup, ni u ludilo ne moze preko public komunikacije, a ne moze ni 1 na 1....
Vi ovde svi pricate kao da se radi o tome da li stavljamo u kafu i rahatluk a rahatluk je kao muslimanska stvar, a nije, nego eto , kao jeste pa da li da krijemo ili ne...

Ne postoji nijedna odluka ili stvar kod globalnih odnosa a da neko ne zamera ili nekom ne odgovara neka putanja...
Navataš lopine i razbojnike i prvo pokušaš da vratiš otete pare.
Zatim onda šljam......i kažeš, drugovi i drugarice gospodo ili koji ***** ste već, ja odgovaram za štetu.....nastalu nestankom šljama.

Pa sve države čiste svoje dvorište od šljama, neke i tuđa.

Значи све олигархе (значи монархисте, аристократе, теократе, технократе, миритократе....) који варају народ и који играју на карту осећења како би стекли новац треба уклонити из друштва по систему Винчанске културе. Слажем се. Живела Народна република Србија!

Navataš lopine i razbojnike i prvo pokušaš da vratiš otete pare.
Zatim onda šljam......i kažeš, drugovi i drugarice gospodo ili koji ***** ste već, ja odgovaram za štetu.....nastalu nestankom šljama.

КАЛЕ

кале ми пропале
зимус...
нешто све врхови поцрнеше ... а земља сипка
постаде.....
све повадити морах .. све суве листове одвојих од стабљике .. промених земљу .. и иии..
исто је
сада размишљам .. да једна друга кала калу не трује ? иако су све од једне постале ...
можда да их не гомилам у велику саксију по жошковима кутовима игловима
већ сваку
понаособ
посадим у одвојене .. саксијице ?!
можда за друштво нису .. друштво не воле ?! не подносе ?!

Još jedan razlog zbog kojeg smatram da je predsednički sistem najbolji za Srbiju je i taj da bi se opozicija lakše ujedinila oko jednog kandidata na predsedničkim izborima nego recimo kada prave saveze za parlamentarne. Kod parlamentarnih izbora svaka stranka želi da predje taj neki cenzus i uvali se u parlament, posle toga nema neke ambicije da menja sistem nego više da parazitira. Kod predsedničkih izbora neprestano se traga za ličnošću koja može pobediti onu na vlasti i tako stvoriti većinu u parlamentu i formirati vladu a onaj ko izgubi imaće isto solidan broj mesta u parlamentu. Do sada se kod nas vlast menjala pre svega na predsedničkim izborima a ne na parlamentarnim. Takodje gleda se da kandidat na izborima bude što manje kompromitovan dok se na čelo stranaka uglavnom stavljaju neki sumnjivi likovi ili budale koje privlači cenzus od 3% ili 5% ali dalje od toga ništa.

Poslednja izmena:
Nema većeg dokaza od ovog da je Srbija u predsedničkom sistemu sudeći po nazivima lista za parlamentarne izbore.
  • АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ
  • ИВИЦА ДАЧИЋ – „СПС, Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“
  • АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ – ПОБЕДА ЗА СРБИЈУ
  • СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ – ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА
  • Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА
Iako Suverenisti i Metla nisu stavili lidere u nazive praktično Radule i Miloš su dominirali medijskim nastupima ispred svojih opcija.

Poslednja izmena:

Back