AleksaJ
Buduća legenda
- Poruka
- 30.402
da, pozadinske jeddinice. furundzije
опет домажинске српске традициналне хомо милитари асоци инсунације
tako je kreativni kolega...
монурчина ....
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
da, pozadinske jeddinice. furundzije
Koji bi oblik državne vlasti bio najbolji za Srbiju?
- Predsednički sistem
glasova: 9 - 60,0%- Parlamentarni sistem
glasova: 3 - 20,0%- Mešoviti sistem
glasova: 1 - 6,7%- Skupštinski (švajcarski) sistem
glasova: 2 - 13,3%- Ukupno glasova 15
S obzriom na oblik državne vlasti, države se dele na one sa sistemom podelom vlasti (parlamentarni, predsednički, kancelarski sistem) i one sa jedinstvom vlasti (švajcarski skupštinski sistem).
Da li bi trebali promeniti oblik državne vlasti u Srbiji? Koji je uopšte smisao trenutnog sistema po kojem je premijer najbitnija figura kada je on bio bitan samo dok su Đinđić i Vučić bili premijeri dok recimo predsednik postaje bitniji kada su to Sloba pa Tadić i onda Vučić? Očigledno kod nas jačinu funkciji daje ličnost a ne ustav. Pa onda treba uvesti predsednički sistem kada Srbi vole vodje i uglavnom glasaju za ličnost a ne neki gde su stranke i parlament bitni.
Dakle imamo:
1. Predsednički sistem (SAD)
2. Parlamentarni sistem (Velika Britanija)
3. Mešoviti sistem (Francuska)
4. Skupštinski sistem (Švajcarska)
Šta je po vama najbolje?
Ovo nije tema o monarhiji i republici i mislim da je to prevazidjena podela o obliku vladavine o kojoj su već bile teme za okupljanje partizana i četnika. Ovo je po teoriji oblik državne vlasti. Ljudi koji se prže na monarhiju ili republiku su još u 1941 godini a uveliko smo zagazili u 21 vek medjutim i dalje se neki prže na kralja a neki na maršala. Imamo i likove koji se prže na diktaturu,fašizam i carizam. Verovatno čekaju udar meteora pa da se to uvede ali mislim da treba raspravljati o sistemima koje je moguće uvesti u Srbiju. Opcije na izborima kao što su POKS, NKPJ i Levijatan naci imaju oko 1% ne kapiraju da su te ideologije prevazidjene i zastarele.Parlamentarna monarhija koje nema među opcijama.
A ova država je uveliko u XXI veku inače.Ovo nije tema o monarhiji i republici i mislim da je to prevazidjena podela o obliku vladavine o kojoj su već bile teme za okupljanje partizana i četnika. Ovo je po teoriji oblik državne vlasti. Ljudi koji se prže na monarhiju ili republiku su još u 1941 godini a uveliko smo zagazili u 21 vek medjutim i dalje se neki prže na kralja a neki na maršala. Imamo i likove koji se prže na diktaturu,fašizam i carizam. Verovatno čekaju udar meteora pa da se to uvede ali mislim da treba raspravljati o sistemima koje je moguće uvesti u Srbiju. Opcije na izborima kao što su POKS, NKPJ i Levijatan naci imaju oko 1% ne kapiraju da su te ideologije prevazidjene i zastarele.
Opet, ja nisam takav....evo i primer. Pre neki dan sam spopao patriotski orijentisanog člana, jer je bilo nekih priča oko izdaje države.Jednom prilikom sam radio misaoni eksperiment, sta u slucaju da imas pojedinca koji nije u fazonu bitno je kakav si prema meni a ne kakav si covek.
Pokazalo se da je onda pametniji izbor raditi po principu kakav si prema meni a ne kakav si covek, jer vazi pravilo kod vecine da ili si prijatelj, pa si na mojoj strani ili si neprijatelj ako nisi na mojoj strani...
U smislu dejstva to je onda najvaznije i stoga otpada bilo kakav pristup koji uvazava individualne razlike u promovisanju ili proceni drugih ljudi..
Tu svoju osobinu sam nasledio od porodice i uvek sam je demonstrirao dosledno u svim situacijama. Posebno je dolazila do izražaja pozitivnist takvog stava onda kada su glave bile u pitanju.Dobro
Ti govoriš o politikantima, robovima i kriminalcima, a ne o političkim ličnostima kao građaninu (osnovnoj političkoj funkciji)
Ti si onda za političare tek posle Ustanka!
odrices se svojih sa parade????опет домажинске српске традициналне хомо милитари асоци инсунације
монурчина ....
trebalo je slobu za kralja, sad je kasno, posle su dsle dvorske lude djijdjic, ceda, canak, micicka, razni propali glumci trt mrt smrtVučića za cara.
Tu svoju osobinu sam nasledio od porodice i uvek sam je demonstrirao dosledno u svim situacijama. Posebno je dolazila do izražaja pozitivnist takvog stava onda kada su glave bile u pitanju.
Koji bi oblik državne vlasti bio najbolji za Srbiju?
S obzirom na oblik vladavine, države se dele na monarhije i republike.
Ako ćemo o ustanku ja sam uvek za jer svaka promena ima nešto pozitivno.Kada se pođe od ustanka koliko "sam ja, ti, on loš", onda interes postaje sloboda i suverenitet.
Tu više ne figurira kvantitet litar, kilo, sendvič, zalogaj, gutljaj svih AlekseJU i drugih robova...
U ustanku svi ulažu život i svojinu kao sve svoje najvrednije.
Kao što rekoh, monarhija kao put vraćanja korenima odnosno uspešnoj, civlizovanoj i građanskoj Srbiji čiji je kontinuitet brutalno prekinut okupacijom 1945 - .
Teroristi koji su posle došli nisu bili demokratski već šumski pa su po svom karakteru i pravili novu državu.Od ubistva Apisa i prijema demokratskih terorista u drzavu.
Ovo nije tema o monarhiji i republici i mislim da je to prevazidjena podela o obliku vladavine o kojoj su već bile teme za okupljanje partizana i četnika. Ovo je po teoriji oblik državne vlasti. Ljudi koji se prže na monarhiju ili republiku su još u 1941 godini a uveliko smo zagazili u 21 vek medjutim i dalje se neki prže na kralja a neki na maršala. Imamo i likove koji se prže na diktaturu,fašizam i carizam. Verovatno čekaju udar meteora pa da se to uvede ali mislim da treba raspravljati o sistemima koje je moguće uvesti u Srbiju. Opcije na izborima kao što su POKS, NKPJ i Levijatan naci imaju oko 1% ne kapiraju da su te ideologije prevazidjene i zastarele.
Ja kada sam bio u ratu, realno sam vodio mogućnost i da se ne vratim. Međutim, razum mi je nalagao da moram biti iskren i prema sebi i prema onima oko sebe. I nikada se nisam plašio ali nikada nisam ni provocirao sudbinu.Da, ali to je bilo moje trik pitanje.
Pravi Ustanak neće zaobići ni tvoj život ni tvoju svojinu, a ni pravo na svojinu, osim ako si na geografskoj periferiji.
Da bi se bavio politikom, a ne poliikantstvom treba ti sloboda i suverenitet.
A to neće niko uraditi za tebe, da bi ti sedeo i čekao
Teroristi koji su posle došli nisu bili demokratski već šumski pa su po svom karakteru i pravili novu državu.
Zato smo danas pretposlednji u Evropi.
komunizam