Kojeg dana su stvoreni anđeli?

Ne sve niti mi je to argument za bilo šta. Samo sam ti postavio kao dokaz da nisu svi "stručnjaci" na strani eks materija stvaranja.
Pa ko je rekao da su svi stručnjaci na strani eks materia?
Ovo je dosta spekulativno, oprezno u nekim elementima, sam naslov sugeriše da nije definitivno, ali je ozbiljno delo.

From this point, chapter 3 departs from the well-trodden path, arguing that the emergence of creation ex nihilo can only be understood as following from the early Christian commitment to read Gen 1 within the literary-canonical context of the Bible as a whole. This context led early Christians to interpret Gen 1 as teaching creation ex nihilo.
...
Affirming creation ex nihilo does not necessarily lead us away from the text (although it might in practice) nor does it necessarily mute the voice of the OT and its own interpretive categories (although it has been used in this way in the past).
...
One approach might begin by noting that although creation ex nihilo is not a category used by the authors of the OT, it is contiguous with the doctrine of creation found in Gen 1.
...

Ne sve niti mi je to argument za bilo šta. Samo sam ti postavio kao dokaz da nisu svi "stručnjaci" na strani eks materija stvaranja.
on ne moze da nam predstavi ni jednog, onaj sa videa je plagijator, nasli smo na netu sve sto je rekao, a niko njega ne citira
Nevaljali dogmatici. :cool:
coce teorija bigbang ti je ex nihilo, a bolju nemas

Creation EX NIHILO and the Big Bang

University of Colorado Boulder
https://spot.colorado.edu › PHILO-big-bang

PDF

by W Morriston · Cited by 18 — Abstract: William Lane Craig claims that the doctrine of creation ex nihilo is strongly supported by the Big Bang theory of the origin of the universe.

on ne moze da nam predstavi ni jednog, onaj sa videa je plagijator, nasli smo na netu sve sto je rekao, a niko njega ne citira
Svašta...
https://awkngschooloftheology.com/legacy-of-dr-michael-s-heiser/
coce teorija bigbang ti je ex nihilo, a bolju nemas

Creation EX NIHILO and the Big Bang

University of Colorado Boulder
https://spot.colorado.edu › PHILO-big-bang
PDF

by W Morriston · Cited by 18 — Abstract: William Lane Craig claims that the doctrine of creation ex nihilo is strongly supported by the Big Bang theory of the origin of the universe.
I posle ja ne umem da čitam i ne razumem engleski.

Abstract: William Lane Craig claims that the doctrine of creation ex nihilo is strongly supported by the Big Bang theory of the origin of the universe.
In the present paper, I critically examine Craig’s arguments for this claim. I conclude that they are unsuccessful, and that the Big Bang theory provides no support for the doctrine of creation ex nihilo. Even if it is granted that the universe had a “first cause,” there is no reason to think that this cause created the universe out of nothing. As far as the Big Bang theory is concerned, the cause of the universe might have been what Adolf Grunbaum has called a “transformative cause”—a cause that shaped some thing that was “already there.”

Kao potvrdu nečega u šta veruješ si dao nešto što opovrgava ono u šta veruješ...
Ja sam video da nemaš pojma o životu, ali baš ovoliko..buahahahaha!

Poslednja izmena:
Kao potvrdu nečega u šta veruješ si dao nešto što opovrgava ono u šta veruješ...
Ja sam video da nemaš pojma o životu, ali baš ovoliko..buahahahaha!
e jesi smesan
vidi
pod 1. ja ne moram bas sve da citam, a mogao sam i da promasim link, jer ko je uopste taj WES MORRISTON koji "kriticki ispituje KREGOVU tvrdnju?
evo ti pod 2 jos jednog njegovog kriticara, a mozda sam namerno i krenuo sa kritikama, nije ti palo na pamet`?

William Lane Craig and the Origin of the Universe

evo ti pravi link, jedan , ma dva

Creation and Big Bang Cosmology | Scholarly Writings

Big Bang Cosmology | Scholarly Writings

ok, onda su njega plagirali ali bez obaveze da ga navode, secas se, prvo si me naterao da ga gledam u videu, pa sam onda izguglao isto to na netu, wikipedija bese, ali bez referenci na njega, znaci papagajisanje, levijatan asaf, itd skoro pa nista znacajno izneseno, nekoherentno

a za ovim kregom vidis da se dize prasina, ima sta da se kod njega kriticki analizira, eto cak i za tebe koji nemas pojma bi ovo trebalo da bude znak

Even if it is granted that the universe had a “first cause,” there is no reason to think that this cause created the universe out of nothing.
ako diskutujemo o postajanju vs nepostojanju [naravno, kontekst Stvaranja], prvobitan uzrok je upravo TAJ UZROK, ne bi se nazivao prvobitan [first cause] da nije... znaci ovaj wes je teska dijabola, ali ti samo na takve padas, sa njegovim linkom sam te testirao... duboko si me razocarao
Nisam ja smešan nego si ti glup i neuk.
Sam si pao , sam se ubio. :mrgreen:
posle reci kako ja napadam licnost

posle reci kako ja napadam licnost
posle reci kako ja napadam licnost dr-michael-s-heiser/-a, a videli smo da je levijatana izvukao iz konteksta asafovog psalma ni ne osvrsnuvsi se na kontekst kod isaije, sto sam ti ja lepo objasnio citirajuci - pojeli ga jevreji u pustinji! veze nema sa vasim primordijalnim haosom, tako da je van pameti tvdnja da je leivijatan dokaz stvaranja iz haosa

znaci levijatan je ziveo u moru milionima godina od stvaranja primordijalnog dok ga bog nije cuknuo u glavu i sa njegovim lesom nahranio jevreje u pustinji? sprdacina je to dokazivanje primordijalnog haosa

Poslednja izmena:
Ti si dao njegov rad kao potvrdu svojih reči, jadniče.
ma kako je to rad ako je kritika necijeg rada? zaista ispadas glup.
"znaci ovaj wes je teska dijabola"
by istinska dijabola :mrgreen:
sad si i bezobrazan, jer pazi: ja citiram i na citat dajem svoj komentar, da bi ti posle mene vredjao ni ne osvrnuvsi se na citat koji sam ja analizirao - znaci nemas sta da kazes na ono sto ja citiram, samo bi da mene uvredis

posle reci kako ja napadam licnost dr-michael-s-heiser/-a,
"dakle, taj tvoj tupadzija"
by istinski tupadžija
a videli smo da je levijatana izvukao iz konteksta asafovog psalma ni ne osvrsnuvsi se na kontekst kod isaije, sto sam ti ja lepo objasnio citirajuci - pojeli ga jevreji u pustinji! veze nema sa vasim primordijalnim haosom, tako da je van pameti tvdnja da je leivijatan dokaz stvaranja iz haosa
Ti si sa onim VIDELA pokazao sopstveno poznavanje Biblije.
Neću da ti objašnjavam jer ne zaslužuješ i umišljaš da si stručnjak.

ma kako je to rad ako je kritika necijeg rada? zaista ispadas glup.
Analiza nečijeg rada je i dalje rad...jadniče.
sad si i bezobrazan, jer pazi: ja citiram i na citat dajem svoj komentar, da bi ti posle mene vredjao ni ne osvrnuvsi se na citat koji sam ja analizirao - znaci nemas sta da kazes na ono sto ja citiram, samo bi da mene uvredis.
Umišljaš da si stručnjak, a pokazalo se da nisi...i ne razumeš implikacije sopstvenih reči, a ja ne mogu da te naučim da razmišljaš.

Ti si sa onim VIDELA
ti si obnevideo ako jedno citiras, a vracas se na nesto 10-to
ti cak ne mozes da se usredsredis ni na ono sto sam citiras

hej zvezde, luminarije, VIDELA, a ovde me citiras za pokojnog michael-s-heiser/-a, koji se poziva na levijatana, a zaboravlja sta pise u bibliji
Neću da ti objašnjavam jer ne zaslužuješ i umišljaš da si stručnjak.
onda idemo na ignore "strucnjace"?

Analiza nečijeg rada je i dalje rad...jadniče.
ok radnice, masiraj nekog drugog, bezobrazluk je sve sto ti je ostalo, ali ovo da je kritika tudjeg rada takodje "rad" su i kompleksi, bigbang je naucna teorija, prvobitan uzrok je filozofsko-religiuzno-naucna terminologija... na koju "kriticarr", ili ti nemate sta da prozborite

Poslednja izmena:
Nisam ja smešan nego si ti glup i neuk.
ja sa ne bih usudio da citiram kao ti, a da sam totalni duduk da to citirano i razumem, a kamoli da na isto odgovorim! a ti si to uradio:
korisnički:
Even if it is granted that the universe had a “first cause,” there is no reason to think that this cause created the universe out of nothing.

ne znas da guknes, a sam citiras
ne znas da guknes na moj kontraagrument i pobijanje citiranog
pa sta bi hteo?
imas kompleks da je rad kritika tudjeg rada?
da ti dodjes na religiju i pljujes, taj rad? onda samo lecis svoje komplekse tako.

ja sa ne bih usudio da citiram kao ti, a da sam totalni duduk da to citirano i razumem, a kamoli da na isto odgovorim! a ti si to uradio:
korisnički:
Pokazalo se ko je duduk (ti), a pokazuje se i dalje ( i dalje ti).
Vidiš li navodnike?
Neću da trošim reči i objašnjavam ti jer si umislio da si stručnjak.

Vidiš li navodnike?
vidimo obojica, ali izgleda da ti ne razumes ni sta vidis - svrhu tih navodnika: “first cause,”
Neću da trošim reči i objašnjavam ti jer si umislio da si stručnjak.
ok, "strucnjace" :mrgreen: "kriticaru", ja sam ti najiskrenije rekao moje misljenje, ali neka si me uvredio sa "jadnice", sam sam kriv sto trosim vreme na tebe, a duduk si pa zato imas komplekse

ja sam pak skoro uvek spreman da naucim ako treba, ili bas mora nesto

Back