- Poruka
- 73.064
što ti veruješ u basne?Ti si djetinjast
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
što ti veruješ u basne?Ti si djetinjast
А може тачно, недвосмислено и реално "бити" кад си духован ко светац, штета што ти то није јасно колико се такви разликују од обичних хришћана, некрсте и отпад да и не помињем супротност ума...kad je nešto nevidljivo može svašta biti
Ko ćumur sišto ti veruješ u basne?
dobro zapazanje, ali je pitanje: zasto? ja mislim zbog slobodne volje, a mozda ....Анђели нису МАНИФЕСТАЦИЈА Бога већ СЛУГЕ Божије. Апостол Павле забрањује слављење анђела.
"Нико да вас не обмањује тобожњом понизношћу и служењем анђелима, упуштајући се у оно што није видјео, и узалуд надимајући се тјелесним умом својим," (Колошанима 2:18).
kako sad, postao si jehovin svedok?Мијешаш нествореног Анђела Господњег тј. преоваплоћеног Христа са анђелима тј. створеним слугама. Нико кад види рецимо арханђела Михаила или Гаврила не мисли да је видио директно Бога.
lupas maki, boga ljubi bogoljub, a nije on kao bogPa šta? I ime IliJA sadrži Božije ime pa ne znači da je Ilija manifestacija Boga. Imena koja slave Boga su uobičajena. I među Srbima ih ima. Bogoljub recimo.
to je odlicno pitanje, jer inspirise na druga...Jel bi to značilo da je Bog stvarajući anđele, stvarao svoje osobine?
to je kao kada bi pitao jel kum emanacija boga?Ali imamo na hebrejskom čovjeka koji se zove Miheja što znači "ko je kao Jahve" što je isto značenje. Pa jel taj čovjek emanacija Boga možda?
A ja moram da izvršavam Reč Gospodnju: šta je, dakle, veće, ili, šta je prvo Bog stvorio, rodivši Reč svoju, Sina svojega, nebo i zemlju, ili stanovnike njihove? Šta je prvo Gospod Bog stvorio: nebesa Rečju svojom ili svu vojsku njihovu Duhom usta svojih? ...У почетку створи Бог НЕБО и земљу...
То небо, где су анђели је створено првог дана стварања...
То што небо није описивано са структуром и становницима, је зато што морамо прво о рају на земљи да знамо
"Време стварања Анђела у Светом Писму није тачно означено; али према учењу општеприхваћеном у Светој Цркви, стварање Анђела претходило је стварању материјалног света и човека.
moze biti, znas ti ponekad, ali kada te prozvah da kazem svoju: pitanje je sta je vece, ko je veci, pa smo onda to pitanje pretvporili u ko je prvi stvoren, a nismo trebali, i ja sam isto tu pogresio, vidi iznad moje pitanje - dakle, andjeli su samo privremeno veci od nasАко лупам ја лупа и св. Игњатије.
po kojoj logici su stanovnici nebeski stvoreni pre stanista, svojih nebeskih stanova?Према нашем личном тумачењу био би 2 или 4 дан. Други јер је одвојио воде земље од вода неба ту је било прво боравиште.
4. дан су звезде и небеска тела.
da, jahve je uzurpator, to smo se vec slozili, jasno je kao danМеђутим треба видети у оригиналу на почетку је стварао Елохим а кадније се појацљује Јахве.
otac - sin geneza, kako to nije objasnjenje postanka?Дакле без неког дуализма ово не можемо објаснити тројство је само решење не и објашњење
pa, eto onda tako da shvatimo, tako se molimo Hristos nam rece: ..na zemlji kao i na nebu... ali rece iјер људски ум то не може схватити потпуно можда једино на нсчин да је истовремено на земљи и на небу.
po meni je to naivno vidjenje svega, jer sta to znaci,. nije verovao u mene adama? kakvi crni cuvari, a bundzije? ja onda nisam verovao da je eva zapamtila s kog drveta da se ne jede, pa sam je proverio, kao zmija: jel istina...?Да је Бог био сам у овоме свему јасно да до грешке у Рају не би дошло него улоге чувара је поделио онима у које је имао поверења.
a sta je sustina spora sa makijem?Samo umišljaš da si precizno dokazao. Nigde se ne vidi da je voda stvorena od strane bilo koga. A pošto znamo poreklo ove verzije...
Ako mi ne veruješ za detaljniju analizu PBF i nauka, a ne želje Slepih (kod očiju) Otaca.
u pravcu si ti, ali ne mozes sa linvistikom tumaciti stihove potiruci logikuProveri šta kažu lingvisti i biblisti za drugi stih...da se ne raspravljaš sa njima preko mene.
Ignorisanje okruženja u kojem je mit nastao i reinterpretacija teksta u svetlu trenutnih teoloških pogleda.a sta je sustina spora sa makijem?
Hajde napiši loš logički niz iz kojeg sam mogao da dobijem ovaj nedosledan i neistinit zaključak.to je kao kada bi tvrdio da vodonik i kiseonik nisu stvoreni,a svi ostali elementi jesu, logicki omanjujes
Kada shvatiš od koga su "prepisivali"...sta ti zapravo tvrdis, da je voda neka magijska medj materijom i duhom "tvar"? mora da se salis
Nema potiranja logike...samo nerazumevanja teksta i teološke potrebe da se tekst tumači na određeni način.u pravcu si ti, ali ne mozes sa linvistikom tumaciti stihove potiruci logiku
Maki je upravo odradio jednu komparativnu analizu sa drugim pričama o stvaranju i istaknuo poruke koje nam Knjiga Postanja daje.Ignorisanje okruženja u kojem je mit nastao i reinterpretacija teksta u svetlu trenutnih teoloških pogleda.
Nauka protiv dogme.
I kada je predstavio u formi naučnog rada...Maki je upravo odradio jednu komparativnu analizu sa drugim pričama o stvaranju i istaknuo poruke koje nam Knjiga Postanja daje.
a kako ti danas mozes sa sigurnoscu da tvrdis kako su nastajali onda mitovi, epovi, knjige postanaka itd?Ignorisanje okruženja u kojem je mit nastao i reinterpretacija teksta u svetlu trenutnih teoloških pogleda.
Nauka protiv dogme.
pozivas se na lingvisticare i biblisticare, a moja logika evolutivnog kreacionizma je od prostog ka slozenom, od jednocelijsih do coveka kao krune stvaranja, te sledstveno od elemenata do jedinjenja, voda je sastavljena od vodonika 2 komada atoma, i 1 kiseonika, te ne moze biti starija od plemenitih gasova, helijum, zvezde sunce npr; nebo i zemlja su sinonimi za duhovno i materijalno, tako shvatamo vecina bar, te nema linvistia koji bi nasu logiku potrli i zamenili svojomHajde napiši loš logički niz iz kojeg sam mogao da dobijem ovaj nedosledan i neistinit zaključak.
okKada shvatiš od koga su prepisivali...
pa, teoloska potreba, da, to i ja kazem: ti imas odredjenu argumantaciju, ali ona nije dovoljna, ili je upitna, i onda potires logiku, nauku... kazem voda je znacajna tema, jasno je meni koji je tvoj motiv, ili vise njih, pa bi morali sa njima da se pozabavimoNema potiranja logike...samo nerazumevanja teksta i teološke potrebe da se tekst tumači na određeni način.
Fokusiraj se na argumente.I kada je predstavio u formi naučnog rada...
Možeš sa većom ili manjom sigurnošću da tvrdiš nešto, uz više ili manje dokaza.a kako ti danas mozes sa sigurnoscu da tvrdis kako su nastajali onda mitovi, epovi, knjige postanaka itd?
Na one koji se bave proučavanjem teksta, kulture...pozivas se na lingvisticare i biblisticare
Ne, ja sam demon.
- jel se ti bojis demona?
To je savet za tebe. Oni koji se se fokusirali na argumante i jedne i druge strane i koliko su mogli su ignorisali dogmu su doneli toliko podržane zaključke da ih danas uče i na PBF.Fokusiraj se na argumente.
znaci, bojis ih se, mislis od vode oni beze, jasno mi je sve, zato ti je voda bog, izvor zivota itdNe, ja sam demon.
To što ih uče na PBF nije dokaz bilo čega.To je savet za tebe. Oni koji se se fokusirali na argumante i jedne i druge strane i koliko su mogli su ignorisali dogmu su doneli toliko podržane zaključke da ih danas uče i na PBF.
To treba da ti ukaže na nešto...pa kad proučiš, pa kad nađeš šta ne valja...nema razloga da ne usvoje tvoju analizu.To što ih uče na PBF nije dokaz bilo čega.
Ne bojim se, ja sam demon.znaci, bojis ih se, mislis od vode oni beze, jasno mi je sve, zato ti je voda bog, izvor zivota itd
onda znas, prvo udes u krdo svinja, pa sa litice u moreNe bojim se, ja sam demon.
To u vašem propagandnom delu za utehu.onda znas, prvo udes u krdo svinja, pa sa litice u more
bs - i sa time se ti i hranisTo u vašem propagandnom delu za utehu.
U realnosti, niko nam ništa ne može, svet ostaje isti...ljudi lažu sebe da će biti bolje a mi i bog gledamo kako se mučite i hranimo se vašom patnjom.
Ako ja onda i bog...pošto nam je ista hrana.bs - i sa time se ti i hranis