Koje zvučnike 2.1 preporučujete

• Začetnik teme Začetnik teme jegor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, da, za bavljenje muzikom je danas potreban soundtracker, plastikaner jedan zvucnik i eventualno SB live. Ma ni to, samo Winamp i plastikaner i cjeraj:D.
Jos treba da ucis Atrix.
father rece ATP3, to su legendarni zvucnici koji su u svoje vreme bili pojam kompjuterskih zvucnika.
A danas za te pare imas da uzmes svasta, ne mogu ti nista preporuciti jer nemam bas puno dodira sa razlicitim vrstama zvucnika. Vec godinu dana koristim Altec Lansing 621 za obicno kucno slusanje i uznemiravanje komsija kad me iznerviraju i nista vise od toga.

POWER RATING†:
• 27 Watts Total Continuous Power (RMS)
Front Satellite Speakers:
• 5 Watts/channel @ 4 ohms @ 1% THD @ 110
-22000 Hz (-3dB) 2 Channels Loaded
• 6 Watts/channel @ 4 ohms @ 10% THD @
90 - 22000 Hz (-3dB) 2 Channels Loaded
Subwoofer:
• 12 Watts @ 4 ohms @ 1% THD @ 48 - 140 Hz
(-3dB) Single Channel Loaded
• 15 Watts @ 4 ohms @ 10% THD @ 20 – 210
Hz (-3dB) Single Channel Loaded
• 60 Watts of Total Peak Power @ < 10% THD

Uopšte ne izgleda loše, poslušaću ga i kako se čuje, a cena prava sitnica, oko 60 evrića.Sviđa mi se ono sa zvučnicima na satelitima okrenutim prema dole.
Hvala na savetima. Pozdrav svima

A kako bih mogao da nakačim muzički stub na komp? Imam neku PCI Intex bla bla zvučnu kartu dok od priključaka na liniji imam AUX. Zvučnici se inače kao i na sve nove linije mislim kače ogoljenim žicama, 4 žice po zvučniku čini mi se. Imam i kablo za AUX, ali je suviše kratko pa nisam pokušavao. Da li se gubi kvalitet zvuka i glasnoća ( povezao sam Walkman sa linijom i bila je dosta tiša nego kad stavim CD dirktno u nju) sa ovim?

milospv:
A kako bih mogao da nakačim muzički stub na komp? Imam neku PCI Intex bla bla zvučnu kartu dok od priključaka na liniji imam AUX. Zvučnici se inače kao i na sve nove linije mislim kače ogoljenim žicama, 4 žice po zvučniku čini mi se. Imam i kablo za AUX, ali je suviše kratko pa nisam pokušavao. Da li se gubi kvalitet zvuka i glasnoća ( povezao sam Walkman sa linijom i bila je dosta tiša nego kad stavim CD dirktno u nju) sa ovim?

Kako si i sta si sve ovde napisao ,toplo ti preporucujem da nista ne cackas.
Ali ako ipak odlucis da povezes ,tada povezi izlaz na zvucnoj kartici (sada ti je tu utaknuta stereo bananica za zvucnike, ) sa ulazom na pojacalu gde si prikljucio i walkman.
Treba da kupis stereo dzeksnu istu kao sto imas utaknutu i onoliko kabla(dvozilni sa oklopom, koaksijalni) koliko ti treba do pojacala, a na drugi kraj spojis petopolnu uticnicu (ili cinceve ili kakav vec ulaz imas na pojacalu). Zvucnike koji su prikljuceni na pojacalo NE DIRAS.
Glasnocu mozes da podesavas i na kompu i na liniji(experimentisi)

father:
Altec Lansing ATP3 su sada besmisleno jeftini...za te pare bolje nema...
Apsolutno se slazem, a uradi i sam mali test: Gospodari prostenova-druzina prstena, znaci prvi deo, nije bitno moze i dvix, ona scena pri samom pocetku kada onaj onom odseca prste u sred one bitke i kada mu pada prsten na tlo. Posle toga se desava kao neka eksplozija-e tu pojacaj zvucnike a pogotovu vufer i videces sta je kvalitet. Uporedi to sa drugima pa se ondak vrati da nam kazes sta si odlucio.
P.S. Ja APT 3 imam vec pune 4 godine, tako da ti pricam o njima sa malo vecim stazom slusanja.

zokky:
Kako si i sta si sve ovde napisao ,toplo ti preporucujem da nista ne cackas.
Ali ako ipak odlucis da povezes ,tada povezi izlaz na zvucnoj kartici (sada ti je tu utaknuta stereo bananica za zvucnike, ) sa ulazom na pojacalu gde si prikljucio i walkman.
Treba da kupis stereo dzeksnu istu kao sto imas utaknutu i onoliko kabla(dvozilni sa oklopom, koaksijalni) koliko ti treba do pojacala, a na drugi kraj spojis petopolnu uticnicu (ili cinceve ili kakav vec ulaz imas na pojacalu). Zvucnike koji su prikljuceni na pojacalo NE DIRAS.
Glasnocu mozes da podesavas i na kompu i na liniji(experimentisi)
Ma nije problem. Imam standardni AUX ulaz, i to L i R za lijevi i desni zvučnik. Imam kablo samo mi treba neko duže, ovo je prekratko. Na daljinskom nađem aux i onda je sve pitanje podešavanje spoljnog izvora zvuka... Nego sam pitao ako je neko na ovaj način povezao muz. stub kakav će mu zvuk biti.

milospv:
Ma nije problem. Imam standardni AUX ulaz, i to L i R za lijevi i desni zvučnik. Imam kablo samo mi treba neko duže, ovo je prekratko. Na daljinskom nađem aux i onda je sve pitanje podešavanje spoljnog izvora zvuka... Nego sam pitao ako je neko na ovaj način povezao muz. stub kakav će mu zvuk biti.

J*b*g* to ti zavisi od kvaliteta stuba.
U svakom slucaju bolji nego sa AudioKaseta.
Cist stereo zvuk bez suma.

Back