Koje zemlje u Evropi su najsigurnije za šetnju noću

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
377.750
Clip_2noc.jpg

Prema podacima Numbeo, portalu sa najvećom svetskom bazom podataka o troškovima i kvalitetu života, bezbednost tokom noćnih šetnji u Evropi značajno varira od zemlje do zemlje. Zanimljivo je da se na vrhu liste nalaze naše komšije. Naime, prema podacima ovog sajta, najbezbednija noćna šetnja je u Hrvatskoj. Ovo istraživanje objavljeno je da Iks stranici "Vorld of statistik".

Odmah iza Hrvatske nalaze se Slovenija i Island. Od bivših jugoslovenskih republika, Crna Gora se nalazi na 11. mestu, dok je Srbija na 15. mestu. Bosna i Hercegovina nalazi se na 26. poziciji, dok je Makedonija na 17. mestu.U poređenju sa ostalim evropskim zemljama, bezbednost u bivšim jugoslovenskim državama se pokazala zadovoljavajućom, ali ima mesta za poboljšanja u smislu bezbednosti noću.

Poslednja izmena od moderatora:
Pogledajte kako su rangirane evropske države:

Hrvatska
Slovenija
Island
Gruzija
Švajcarska
Češka
Danska
Estonija
Finska
Holandija
Crna Gora
Austrija
Kipar
Slovačka
Srbija
Portugal
Severna Makedonija
Poljska
Rumunija
Mađarska
Španija
Norveška
Bugarska
Malta
Litvanija
Bosna i Hercegovina
Letonija
Luksemburg
Nemačka
Albanija
Rusija
Turska
Grčka
Italija
Irska
Moldavija
Švedska
Ujedinjeno Kraljevstvo
Belgija

Pogledajte prilog 1687477

Prema podacima Numbeo, portalu sa najvećom svetskom bazom podataka o troškovima i kvalitetu života, bezbednost tokom noćnih šetnji u Evropi značajno varira od zemlje do zemlje. Zanimljivo je da se na vrhu liste nalaze naše komšije. Naime, prema podacima ovog sajta, najbezbednija noćna šetnja je u Hrvatskoj. Ovo istraživanje objavljeno je da Iks stranici "Vorld of statistik".

Odmah iza Hrvatske nalaze se Slovenija i Island. Od bivših jugoslovenskih republika, Crna Gora se nalazi na 11. mestu, dok je Srbija na 15. mestu. Bosna i Hercegovina nalazi se na 26. poziciji, dok je Makedonija na 17. mestu.U poređenju sa ostalim evropskim zemljama, bezbednost u bivšim jugoslovenskim državama se pokazala zadovoljavajućom, ali ima mesta za poboljšanja u smislu bezbednosti noću.
Ne znam za kriterijume ali po čemu je Hrvatska sa milionima turista i svime što to nosi i domorocima na obali koji su ipak poznati po kratkom fitilju sigurnija od recimo Slovenije...gde postoji samo opasnost da se smoriš do smrti posle 8 uveče :lol:

Ja nikada nisam imala problema tamo.
U CG sam letovala sa sinom nekoliko godina, I nosim odlicna iskustva sa tamosnjim stanovnicima.
Bili smo u istom mestu tih godina, upoznala sam mestane, divni ljudi.

U Hrvatskoj sam bila poslovno, takodje nikakvih negativnih iskustava nije bilo.

Sto se te dosade @fortes u Sloveniji tice, mislim da bi mi bas prijala. :)

Ipak se malo informisite iskustvima u budvi i zagrebu izgleda niste ni videli grafite protiv srba
Ебг, ја као Србин из РС се осјећам много комотније на потезу од Херцег Новог до Будве, него што бих се тренутно осећао било гдје у Србији. :mrgreen:

De, de, ima ih i u Beogradu protiv ustasa.

Licno se nikada nisam osetila ugrozeno. Ludost je ici mecki na rupu, setati sama po nekom getu, ali ici na normalan nacin u neku zemlju. Ne, nisam dozivela da me neko dira.
isto, bio sam milion puta u Zagrebu, cak se i ilizuju jer si Srbin. Mada opet NS tablice i Luka, misle da sam njihov. Jedina neprojatna situacija je bila na nekom semaforu kad je neki lik dobacivao iz auta, ja iskulirao

Back