Koje vrste umetnosti najviše volite?

Koje vrste umetnosti volite?

• Književnost

glasova: 9 69,2%
  • Pozorište

glasova: 3 23,1%
  • Slikarstvo

glasova: 4 30,8%
  • Vajarstvo

glasova: 1 7,7%
  • Arhitektura

glasova: 4 30,8%
  • Muzika

glasova: 9 69,2%
  • Film

glasova: 5 38,5%
  • Digitalna umetnost

glasova: 1 7,7%

• Ukupno glasova
    13
  • Anketa je zatvorena .

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
6.829
„Umetnost nije ukras dokolice, ona je teško osvajanje, jedna od odlučujućih odbrana čoveka od sudbine... umetnost je antisudbina“.
Francuski pisac i intelektualac Andre Malro

Umetnost je lepota koju stvaraju umetnici. Da bi stvorili umetničko delo, umetnici moraju biti posvećeni tom delu. Umetnici takođe moraju da poseduju znanje i talenat kako bi publika mogla da uživa dok posmatra, čita, sluša, gleda umetnička dela.

Koje vrste umetnosti najviše volite? Pozorište, film, ili muziku i književnost?

Glasajte i ukoliko želite ostvavite komentar. 🙂 :heart:

Ovo je napisao Milan na Worldpressu:

"Umetnost je ljudska delatnost ili proizvod ljudske delatnosti koja ima za cilj stimulisanje ljudskih čula kao i ljudskog uma i duha; prema tome, umetnost je aktivnost, objekat ili skup aktivnosti i objekata stvorenih sa namerom da se prenesu emocije ili/i ideje. Osim ove definicije, ne postoji ni jedna druga opšteprihvaćena definicija umetnosti, s obzirom da je definisanje granica umetnosti subjektivan akt, a potreba za umetnošću se obično naziva ljudskom kreativnoscu.

Kvalitet umetničkog dela se obično procenjuje na osnovu količine stimulacije koju ono izaziva — utisak koji ono ostavlja na ljude, broj ljudi u kojima je to delo izazvalo neku emociju, u kolikoj meri to delo se ceni, kao i efekat ili uticaj koji to delo ostavlja ili je ostavilo u prošlosti."

To bi otprilike bilo najbliže razmišljanje moje i shvatanje šta je umetnost...

Tako da ne mogu da se opredelim i da izdvojim jednu umetnost koju najviše volim, već izdvajam
sve umetnosti koje najviše volim... Jer, svaka umetnost potiče iz jednog izvora koji čini čuda ljudskom duhu

Tema je prelepa...
Volim teme koje me izazovu da duboko zaronim u sebe...
:heart2:

Tako da ne mogu da se opredelim i da izdvojim jednu umetnost koju najviše volim, već izdvajam
sve umetnosti koje najviše volim... Jer, svaka umetnost potiče iz jednog izvora koji čini čuda ljudskom duhu

Tema je prelepa...
Volim teme koje me izazovu da duboko zaronim u sebe.

Drago mi je što ti se dopada tema. :heart:

Razmišljala sam o umetnosti u celini. Ona ostavlja trag i na duši umetnika ali i trag na dušama svih onih koji uživaju u lepoj pozorišnoj predstavi, izložbi slika ili književnoj večeri.

I ja volim sve vrste umetnosti, ali sam izdvojila dve, koje mi mnogo znače.. sentimentalno...

Back