Koje su za vas pozitivne i negativne strane života u Bg?

jedina negativnost je sto smo veoma retki beogradjani koji su ovde nastanjeni od 1715
sve dosljaci i migranti!
Тврдиш да су твоји пристигли 1715., документовано?

И мислиш да су остали мање паметни јер су стигли касније? :roll:

Sa jedne strane, saobraćaj, nadrndanost ljudi, parking,zagađenje...
Sa druge dostupnost svega, širina izbora u svakoj oblasti života,daleko veće mogućnosti i za biznis i zaposlenje...

Iskreno, volim kada odem u Suboticu kod drage, iako sam Beograđanin zbog nekog mira koji osećam u ipak manjoj sredini, što nema klanja za parking ,što ljudi generalno su pristojniji, što je priroda okolo lako dostupna i odmah tu, što je granica tu..... ali onda ti se prijede meksička ili tajlandska hrana za promenu ili ne daj Bože zatreba apoteka u 11 uveče... :lol:
Da sam mlad popizdeo bih, ali sad sam uglavnom OK sa tim manjim gradom ili sredinom. I to pričam ipak o gradu od 100K stanovnika, ne selu...tamo teško da bih "opstao" dugo.

Najbolje se osećam u Berlinu iskreno, od svih mesta gde boravim dosta.

Pozitivno je što je velika, urbana sredina (mi gradska deca to volimo, bolje reći naviknuti smo na to), uvek se nešto dešava, tu mi je društvo, tu su sve institucije, važna mesta, događanja... kad odrasteš u takvoj sredini prosto se vežeš za to.

Od negativnih strana, prvo što bih naveo su više cene praktično svega u odnosu na unutrašnjost. Počev od cene kvadrata pa do cene hrane sa uličnih kioska. Pa onda sve ostalo: česte saobraćajne gužve, zagađenost, mentalitet (nekih) ljudi... Inače ne planiram da ceo život živim ovde, želim da se odselim jednog dana.

Back