Koje prezime treba da imamo posle venčanja?

Pa ovde gde drugo
Zaista ne znam kakve su žene ovde... Jedna superka mi je savetovala odavno da ne idem na ptf "Žene" i ja je slušam
bez pogovora... Poslednju temu koju sam tamo nedavno postovaja su bojkotovale, ostala je bez i jednog komentara...
Mene taj klan ne interesuje, poštujem se sa mnogim ženama ovde, sa drugim ne komuniciram godinama... zaobilazimo se...
One mene ne gotive, ja ih ne poznajem... tako da je mirna Bačka...
A ima žena zmijskog jezika ovde... nije da nema...
Zaobiđi ih... ignoriši... Zar su vredne tvog dobrog raspoloženja?

Zaista ne znam kakve su žene ovde... Jedna superka mi je savetovala odavno da ne idem na ptf "Žene" i ja je slušam
bez pogovora... Poslednju temu koju sam tamo nedavno postovaja su bojkotovale, ostala je bez i jednog komentara...
Mene taj klan ne interesuje, poštujem se sa mnogim ženama ovde, sa drugim ne komuniciram godinama... zaobilazimo se...
One mene ne gotive, ja ih ne poznajem... tako da je mirna Bačka...
A ima žena zmijskog jezika ovde... nije da nema...
Zaobiđi ih... ignoriši... Zar su vredne tvog dobrog raspoloženja?
Odavno se tome ovde ne nadam,piskaram bzvz treniram vijuge al mi se nakace ili iritiraju provokativnim temama

Znam samo jedan takav slučaj i direktno je vezan za dosije i zabrane koji je mladoženja nakockao za svojih mladih godina po Austrijama i sl. sa svojim rođenim prezimenom, pa je rešio da na problematiku gleda pragmatično :mrgreen:
P.S. Nije mu mnogo pomoglo :lol:

Jednom mom prijatelju se nije dopadalo prezime koje nosi. Uzeo je ženino prezime. Razveli su se, ali je ostavio to prezime.

Nema kriminalni dosije. Sasvim je običan čovek.

Рођењем је добила презиме и не жели да га мијења због губљења идентитета... блаблабла...
Дипломирањем је добула звање, али сад ЖЕЛИ да га мијења због очувања идентитета... блаблабла...
Капиши? :)

Da.

Jednom mom prijatelju se nije dopadalo prezime koje nosi. Uzeo je ženino prezime. Razveli su se, ali je ostavio to prezime.

Nema kriminalni dosije. Sasvim je običan čovek.

Da.
Кад удајом (или женидбом, свеједно, мада је то веома ријетко) промијениш презиме, оно постаје ТВОЈЕ. Не мали број жена је изненадило кад су приликом друге удаје хтјеле узети своје бивше дјевојачко. Не може, могу задржати постојеће (од првог мужа) или узети ново (од другог). За повратак на дјевојачко, сасвим друга процедура која нема везе с удајом, као кад бих ја хтио мијењати презиме јер ми се рецимо не свиђа.

Odavno se tome ovde ne nadam,piskaram bzvz treniram vijuge al mi se nakace ili iritiraju provokativnim temama
Da... razumem te...
Ima ovde puuuuno ljudi koji te baš gotive i vole...
Zbog njih treba da si ovde...
Treba da se družimo i uživamo ovde, jer je gotiva, a ne da kvarimo svoj dan...
Ti si, Džordži, skoro maskota Krstarice!
:vzagrljaj: :heart:

сасвим друга процедура која нема везе с удајом, као кад бих ја хтио мијењати презиме јер ми се рецимо не свиђа.

To je procedura koja relativno dugo traje.Između ostalih dokumenata potrebno je dostaviti i Rešenje nadležnog suda da lice nije osuđivano, zatim Rešenje ili potvrda iz nadležne Policijske uprave da se protiv lica ne vodi krivična istraga...
Za one koji su bili u braku treba dostaviti i Rešenje o razvodu.

To je procedura koja relativno dugo traje.Između ostalih dokumenata potrebno je dostaviti i Rešenje nadležnog suda da lice nije osuđivano, zatim Rešenje ili potvrda iz nadležne Policijske uprave da se protiv lica ne vodi krivična istraga...
Za one koji su bili u braku treba dostaviti i Rešenje o razvodu.
Да, прилична зајебанција за оне које олако помисле: „Нисам ни требала мијењати своје презиме, сад ћу на поновној удаји вратити своје дјевојачко.”

Шта фали мужевљевом презимену? Тј ако желиш да се презиваш различито од своје деце - ок.
Никад се нисам осећала екскомуницираном из своје породице тиме што сам девојачко презиме заменила удатим презименом. Нити сам изгубила мрву идентитета мењањем презимена. Напротив, само сам га обогатила.

Nisam se udala., mrzi me da idem da potpišem., kanim se evo 9 godina. A i kad potpišem, zadrzacu prezime samo zato što mi se bolje slaže uz ime :D kao cipele uz torbu. Njegovo mi ne ide uz ime , ne zvuci mi lepo, moje je lepše hhehehhehe. Deca nose tatino prezime , a i to mi svejedno., mogu da polude , pa da odluče da će se prezivati Da Vinci kao ona Vesna kako li, tako da kako god. Ni iz džepa ni u dzep

Back