Koje povrće sme da se daje psima?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
69.386
Navodno neko povrće izaziva gasove kod pasa i ne mogu baš dobro da ih svare...tipa kupus, mahunarke, itd...
Sada sam skuvala psu džigericu sa nekom mešavinom povrća...Ima tu i brokolija, karfiola, šargarepe, čega sve ne...

Da li znate koje se tačno povrće preporučuje a koje ne u ishrani pasa i u kojoj meri?

c4d8645482720c3957800d5cb1a3c00c.jpg

Bucko je šarplaninac, aj ti njemu kuvaj svaki dan...
To kad plata bude 2000€
Moj pas ima oko 15kg...dzigerice, jezik, srce obicno prodaju nasi mesari za oko 100din kg...umesam sargarepu, pirinac, neko povrce, bacim u zamrzivac i bude mu dovoljno dosta dugo a jeftinije je od onih gotovih jela koje i ne jede i koje ni mravi nece da jedu a ni pacovi iako su po 3000din kg...
Zato i nemam sarplaninca...niti veceg psa...ti psi jedu tonu a takodje kada se nose kod veterinara ako zatreba bude muka..

Moj pas ima oko 15kg...dzigerice, jezik, srce obicno prodaju nasi mesari za oko 100din kg...umesam sargarepu, pirinac, neko povrce, bacim u zamrzivac i bude mu dovoljno dosta dugo a jeftinije je od onih gotovih jela koje i ne jede i koje ni mravi nece da jedu a ni pacovi iako su po 3000din kg...
Zato i nemam sarplaninca...niti veceg psa...ti psi jedu tonu a takodje kada se nose kod veterinara ako zatreba bude muka..
Bucko se rodio na minus 24 po vetruštini koja cepala stabla
a tek sad mu zima ne može ništa
jede šta ima
ne buni se

Bucko se rodio na minus 24 po vetruštini koja cepala stabla
a tek sad mu zima ne može ništa
jede šta ima
ne buni se
Ma naravno, ja ne mogu da držim tolikog psa nemam ni gde...Kapa dole za te prave pse čuvare, divne...
Znala sam jedu curu koja je imala 4 rotvajlera ona je uzimala iz pekara džakove ostataka peciva, hleba, možda je čak i besplatno dobijala pa je sa time hranila svoje pse.

Pošto su šarplaninci veliki čuvari porodice, prvi dan nije povezao da smo rodbina hteo lanac da iskida...
Trećeg dana ne možeš da ga se otreseš kad te zavoli.
A znate kako je na selima - niko ih ne mazi a željna duša ionako ceo dan čeka da ga odvežu uveče
Kao mede...snazni veliki divovi velikog srca...Divni su :heart:

Back