Cosmopolite
Zaslužan član
- Poruka
- 105.979
Pa temperatura ga uništi ...Problem je što ode elektronika pre memorije, evo imam jedan m.2 i radi na mišiće, a taj je iz 2018.
Ja sam staromodan , meni i dalje ssd predstavlja ok rešenje.
Ne prelazi 30c

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa temperatura ga uništi ...Problem je što ode elektronika pre memorije, evo imam jedan m.2 i radi na mišiće, a taj je iz 2018.

Šta kaže software?pa da ne menjam 850evo onda nego da dodam 1tb sata kockasti za games?
al blizu sam isteka njegovog roka trajanja...... po specifikaciji.
eto wd black sn850 sa hladnjakom, za gejming ubio se..pa da ne menjam 850evo onda nego da dodam 1tb sata kockasti za games?
pa navodno je na 90% a otprilike za koji mesec biću na tih 50000 koliko garantuju, mada na netu vidim ljudi opušteno imaju i po 75000.Šta kaže software?
А која брзина ти је потребна за игрице, ако можеш ближе да ми кажеш? Никада нисам играо игрице па сам по том питању лаик а тестирао сам много дискова и качио тестове по руским сајтовима а пробао сам и код нас али нису интересантни форумашима.pa da ne menjam 850evo onda nego da dodam 1tb sata kockasti za games?
Ako ti nije tesko skini ssd-z odlican program za ssd-ove.pa navodno je na 90% a otprilike za koji mesec biću na tih 50000 koliko garantuju, mada na netu vidim ljudi opušteno imaju i po 75000.
power on hours 34194 hours
А која брзина ти је потребна за игрице, ако можеш ближе да ми кажеш? Никада нисам играо игрице па сам по том питању лаик а тестирао сам много дискова и качио тестове по руским сајтовима а пробао сам и код нас али нису интересантни форумашима.
Можда ти могу помоћи саветима?
Рецимо, шта ће ти SSD oд терабајта?
Ако ти матична подржава М.2 NVMe дискове, Samsung evo 970 plus је најбоља опција по многим параметрима.
Да поновим, многи се залећу са избором SSD дискова.Ево промера мојих тестова три јефтина кинеза и Кингстона:
Pogledajte prilog 1188479
Pogledajte prilog 1188480
И, као што се види, тест записа убедљиво најгори на Кингстону! Цена за кингстон највећа а гаранција за све иста?
Овде би сви без размишљања одабрали Кингстон?
Pogledajte prilog 1188482

Мој савет многима је ОС диск SSD и HDD као диск за чување ратзних података.Igre su mi na HDD i kada već menjam stari ssd na izdisaju hteo sam da kupim veći bar 1tb i folder games prebacim sa sistemom na novi SSD.
Nikakva specijalna brzina mi ne treba , bilo koji SSD bi to ubrzao dovoljno
Samsung evo 970 plus ulazi onda u uži izbor.![]()
pa meni je već godinama tako ssd od 250bg i WD hard disk od 3gb za podatke i igre, i još jedan wd od 1tb samo za backup.Мој савет многима је ОС диск SSD и HDD као диск за чување ратзних података.
Моја комбинација је SSD 250gb и HDD 1tb. Поред тога имам екстерно још....али то није битно у целој причи.
ma taj ssd ti je u risiveru satelitske antene

POH 320 danama taj ssd ti je u risiveru satelitske antene![]()
MACOS gori od windowsa/evo ga nvme u Macbook
=== START OF SMART DATA SECTION ===
SMART overall-health self-assessment test result: PASSED
SMART/Health Information (NVMe Log 0x02)
Critical Warning: 0x00
Temperature: 38 Celsius
Available Spare: 100%
Available Spare Threshold: 99%
Percentage Used: 3%
Data Units Read: 175,954,226 [90.0 TB]
Data Units Written: 91,636,474 [46.9 TB]
Host Read Commands: 3,120,067,642
Host Write Commands: 814,956,208
Controller Busy Time: 0
Power Cycles: 291
Power On Hours: 1,451
Unsafe Shutdowns: 39
Media and Data Integrity Errors: 0
Error Information Log Entries: 0
To je od juna 2021. Novi nvme u m2 je osakaćen jer se ne koriste dva čipa nego jedan.
https://www.theverge.com/2022/6/27/23184515/apple-macbook-pro-m2-slow-ssd-speeds

Moram, neke igre ne mogu sa mrežnog diska da rade, a imaju po 80GBMACOS gori od windowsa/
POgledaj koliko si imao upisa samo za godinu dana a na forumu urlas o winu![]()

Ma javi ti kada odradis 100TB upisaMoram, neke igre ne mogu sa mrežnog diska da rade, a imaju po 80GB
Disk je mali 250GB, cene ih kao zlato. Osim toga swap se žešće koristi na macOS.
Pa dobro ako je 3% godišnje, to je 30% za 10 godina, a ja sigurno neću toliko
da koristim ovaj Macbook, uzeću nov za 4 godine ČP

može ovaj crystaldisk već imam.....POH 320 dana
Skoro 50TB upisa.
Daj da vidimo tvoj.
To će biti za godinu dana... dakle još pod garancijom....Ma javi ti kada odradis 100TB upisa![]()
Ubice mi ovaj ssd win , drlja drlja non stopTo će biti za godinu dana... dakle još pod garancijom....

Da li je ovaj wearing level 90 ili 10%?
Ma cepaj 5 godina svi garantovano rade, ukoliko ne ode elektronika...Ubice mi ovaj ssd win , drlja drlja non stop![]()
Druze ovo je sesta ili sedma godina vecMa cepaj 5 godina svi garantovano rade, ukoliko ne ode elektronika...

90% zdravDa li je ovaj wearing level 90 ili 10%?
Vidis ti nemas info koliko je procitao sa diska Hosts Read