Skafander
Poznat
- Poruka
- 8.510
3000 - 2999 + 1 = 2
3000 - 2999 + 1 = 0
3000 - 2999 + 1 = 0
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ženevskoj. HahaПо којој конвенцији?

Točan odgovor je 2. Oduzimanje i zbrajanje su računske operacije istog stupnja, te se prema tome postupa po redu.3000 - 2999 + 1 = 2
3000 - 2999 + 1 = 0
Nisu.oba su tačna.![]()
znam.
naravoučenije: ljudi bzvz vape za zagradama. Da imaju zagrade, bilo bi drukčije, jer se zagrade rješavaju prije, pa zavisi od toga gdje je zagrada, zavisilo bi i rješenje zadatka.znam.naravoučenije: ljudi bzvz vape za zagradama.
![]()
Onda ih treba i staviti.znam.naravoučenije: ljudi bzvz vape za zagradama.
![]()
Ne mora. Postoje interna pravila računa, redosled, kako se kaže.Onda ih treba i staviti.
Zadatak je postavljen bez njih, dakle, operacije idu redom.
Inače bih mogla i ja, naknadno, da dopišem kvadratni koren.
ПЕМДАС или некој другој?Ženevskoj. Haha
Ovo mi i nije palo na pamet..samo sam isao po redu.Не мора чак ни да се иде "по реду". Имамо два позитивна броја, +3000 и +1, и један негативан, -2999, дакле позитивни збир је +3001, а негативни је -2999, који онда када се споје резултују +2.
Чим мислиш да имамо негативан број, значи да си ишао по реду, само си то мало другачије формулисао.Не мора чак ни да се иде "по реду". Имамо два позитивна броја, +3000 и +1, и један негативан, -2999, дакле позитивни збир је +3001, а негативни је -2999, који онда када се споје резултују +2.

Kako nula?
U matematici nema "tacnije", ili je tacno ili netacno.
Po mom ucenju iz osnovne skole, nula je tacan odgovor.
Što?Jel ovo neka sprdnja? A i zajebavate me sad?
Skrivena kamera![]()
A što isti brojevi daju različita logička rešenja?Pravilo je da kad nema zagrade prvo se sabira pa oduzima