filozofiju od prvog razreda.Pitanje je u naslovu teme
naravno priladodjenu godinama
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
filozofiju od prvog razreda.Pitanje je u naslovu teme
И овде муслимани у Пазару уче о својој вери тј. Исламу.da, samo sto se predmet zove Religion i uce o svim religijama... i o hriscanstvu, islamu, judizmu... vise je kao neka istorija religije
ali za mene je i to zaglupljivanje i svoje dete smo poslali na etiku umesto na religiju.
Зашто?Izbacila bih veronauku u bilo kom obliku .
Kod nas je to predmet građansko vaspitanje, sličan plan i program.i ja isto, ali ima dosta ljudi koji i dalje hoce da zaglupljuju svoju decu, pa ako im to zabranis zalice se na versku diskriminaciju.
nase dete ide na predmet etika, koja je ovde (u Nemackoj) alternativa veronauci.
Ne samo u Pazaru, ako škola, bilo gde u Srbiji ima učenike islamske veorispovesti ili katoličke i opredele se za veronauku, škola bi trebala da obezbedi kadar za taj predmet.И овде муслимани у Пазару уче о својој вери тј. Исламу.
Ovo učimo 4 godine u okviru predmeta Svet oko nas i kasnije, Priroda i društvo. Etika je u okviru građanskog vaspitanja, izborni predmet.Ne bih izbacio nista, ali bih smanjio obim mnogih, jer previse ima bespotrebnog u svemu.
A uveo bih dva predmeta:
Etika.
Saobracajna kultura i poznavanje saobracaja.
Etika je preko potrebna, jer sve sto se desava lose je posledica neizucavanja i nerazumevanja znacaja morala.
Saobracajna kultura i poznavanje saobracaja je neophodno jer su nesrece u saobracaju drugi uzrok preranih smrtnih slucajeva, sto znaci da tu nesto debelo ne stima. U saobracaju smo non-stop od momenta kad izadjemo iz zgrade ili kuće.
Dakle ozbiljan deo zivota smo u saobracaju, a da nema dovoljno izdvojenog prostora i vremena u skoli da se o tome propisno stekne svest.
Знам наравно . Пазар сам навео само као један пример.Ne samo u Pazaru, ako škola, bilo gde u Srbiji ima učenike islamske veorispovesti ili katoličke i opredele se za veronauku, škola bi trebala da obezbedi kadar za taj predmet.
Znam, ali to je nedovoljno. Treba sa se uci na mnogo dubljem nivou, da drze inzenjeri saobracaja, da bas bude predmet.Ovo učimo 4 godine u okviru predmeta Svet oko nas i kasnije, Priroda i društvo. Etika je u okviru građanskog vaspitanja, izborni predmet.
Veronauka i jeste izborni predmet. Zanimljivio, većina je smanjivanje broja predmeta jer trenutno prvaci imaju često po 5 časova a dešava se uz to da imaju i pretčas, neke od sekcija ili slobodnih aktivnosti kako nemamo uslova da bar ponešto od udžbenika i pribora čuvamo u školi, zamisli težinu ranca jednog prvaka da ne govorim o dužini pažnje i konecentracije kod jednog prvaka.1. Увео бих предмет "мотодика учења".
Деца не знају методе учења а у школама се то не учи, а то је основно за учење. Прво то да науче, па тек онда све остало да уче.
Веронауку бих оставио као изборни предмет, за нас "глупе".
Али бих увео већи број изборних предмета, тако да родитељи (а касније и сама деца након неког узраста) могу да бирају које предмете деца треба више да уче, а које мање, тако да могу родитељи (а касније и сами ученици) да усмеравају образовање свог детета.
Imamo često prezentacije koje nam drže saobraćajni inženjeri, tako da je sada situacija po tom pitanju kudikamo bolja nego kada smo mi išli u školu. Skoro smo imali i ''mali saobraćajni poligon'' gde su deca na primerima mogla da uče.Znam, ali to je nedovoljno. Treba sa se uci na mnogo dubljem nivou, da drze inzenjeri saobracaja, da bas bude predmet.
Sto se tice Etike, to je tek potrebno na jednom preozbiljnom nivou, i da bude obavezno, kroz celu osnovnu skolu.
To je dobro. Ipak, ja bih to da bude full predmet.Imamo često prezentacije koje nam drže saobraćajni inženjeri, tako da je sada situacija po tom pitanju kudikamo bolja nego kada smo mi išli u školu. Skoro smo imali i ''mali saobraćajni poligon'' gde su deca na primerima mogla da uče.
Tehnika, matematika, fizika, hemija, biologija. Ostalo da bude vise informativnog karaktera plus stoprocentno izbacivanje vjeronauke iz skole.Pitanje je u naslovu teme
fali Srbiji zanatlija svih profila, uz malo truda i znanja lako može da se zaradi i po par hiljada eura mesečno.sta ako ne volis nista?
šta je problem da svuda sva deca uče o svim religijama?И овде муслимани у Пазару уче о својој вери тј. Исламу.
Да би упознали другу, треба прво да упознају своју религију.šta je problem da svuda sva deca uče o svim religijama?
Ja sam imao Domacinstvo, poznavanje prirode i drustva, OTO...nije bilo lose, naucilo se ponesto.U BiH postoji Domaćinstvo samo se zove Kultura življenja, uči se sve što je potrebno da se snalaziš u kući. Od pospremanja, kuhanja, šivanja.
Vjeronauka nije obavezna, na početku godine se popuni formular da li si za ili protiv da tvoje dijete pohađa časove vjeronauke. Uh kako sam voljela vjeronauku, cijelih sat i po slobodno, radiš šta ti volja jer nemaš dva časa