Koje biste pitanje postavili Isusu Hristu?

• Začetnik teme Začetnik teme xdrki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hitlera bi završio isto kao i svi ostali.
Ne postoji mali i veliki greh...jer ne vagaš na Božjoj vagi već svojoj...za Boga je smrtni greh i blud i preljuba...a ne samo ubistvo ili monstruozno ubistvo.
Bog je jasan, plata za greh je smrt...nepostojanje...a Bog unapred definiše šta je smrtni greh...preko savesti ako ništa drugo...

Drugo, Bog se ne meša u naše odluke. Mi smo gospodari na zemlji i možemo da radimo šta hoćemo...Ali I to vreme ima svoj kraj...

Nisi mi rekla šta bi Ti uradila sada da si na Božjem mestu?
Ništa
Svako radi po svojoj savesti.

Kao čovek bih ubila ubicu ako bi krenuo na moju decu. Položila bih svoj život i dušu zarad svoje dece.
Ti ne bi?

Ništa
Svako radi po svojoj savesti.

Kao čovek bih ubila ubicu ako bi krenuo na moju decu. Položila bih svoj život i dušu zarad svoje dece.
Ti ne bi?
Čekaj izvini molim te. Ti kao Bog si prouzrokovalo smrt svoje dece i ostavila bi ih večno u tom stanju?

Ja se Bogu molim već decenijama da ne dođem u takvu situaciju...pričam o deci...smatram da nas sila koja je stvorila sunce, pre može zaštititi nego ja kao čovek...Šta ću ako ih je deset...?
Ali bi svakako položio svoj život za dete, ako je to uslov...

Čekaj izvini molim te. Ti kao Bog si prouzrokovalo smrt svoje dece i ostavila bi ih večno u tom stanju?

Ja se Bogu molim već decenijama da ne dođem u takvu situaciju...pričam o deci...smatram da nas sila koja je stvorila sunce, pre može zaštititi nego ja kao čovek...Šta ću ako ih je deset...?
Ali bi svakako položio svoj život za dete, ako je to uslov...
Po tvojoj logici je onda Bog prouzrokovao smrt milione dece jer nije ništa uradio.
Hitlera je pustio da seje smrt godinama.

Ja smatram da čovek ima slobodnu volju i sam odlučuje o tome šta će raditi, Bog se tu ne meša.
Jednog dana kad odemo sa one strane crte sudiće nam se za naša (ne)dela.
Smatram da kada bih ubila ubicu da bih zaštitila svoju decu da mi to ne bi bio smrtni greh, veći bi bio da sam mogla da ih zaštitim a nisam. U tom slučaju moj greh ništa manji ne bi bio od čoveka koga sam pustila da uradi to gnusno delo.

Po tvojoj logici je onda Bog prouzrokovao smrt milione dece jer nije ništa uradio.
Hitlera je pustio da seje smrt godinama.
Ne znam kako si došla do tog zaključka?

Rekao sam isto kao i ti...Bog se ne meša u naše odluke...samo nam daje savete, šta je najbolje za nas...Pustio nas je da budemo gospodari na zemlji...jedno vreme...pokazali smo da smo loši gospodari, a dobre sluge grehu...Ali ovakvo vreme nam je ograničeno...jer Bog ne može gledati doveka nepravdu...

Ja smatram da čovek ima slobodnu volju i sam odlučuje o tome šta će raditi, Bog se tu ne meša.
Jednog dana kad odemo sa one strane crte sudiće nam se za naša (ne)dela.
Smatram da kada bih ubila ubicu da bih zaštitila svoju decu da mi to ne bi bio smrtni greh, veći bi bio da sam mogla da ih zaštitim a nisam. U tom slučaju moj greh ništa manji ne bi bio od čoveka koga sam pustila da uradi to gnusno delo.
Sve se slažem od reči do reči.

Ali pazi šta si rekla...ubila bih ubicu da zaštitim svoje dete...jer je za tebe to najveći izraz ljubavi...
A gore te pitam...Šta Bi uradila da si Bog?...zašto je onda nepravedno da Bog ubije ubicu da bi zaštito svoje dete...
Šta bi uradila ...nebilo primenjeno...da tvoje dete hoće da ubije brata?...kako bi zaštitila žrtvu?

Ne znam kako si došla do tog zaključka?

Rekao sam isto kao i ti...Bog se ne meša u naše odluke...samo nam daje savete, šta je najbolje za nas...Pustio nas je da budemo gospodari na zemlji...jedno vreme...pokazali smo da smo loši gospodari, a dobre sluge grehu...Ali ovakvo vreme nam je ograničeno...jer Bog ne može gledati doveka nepravdu...

Sve se slažem od reči do reči.

Ali pazi šta si rekla...ubila bih ubicu da zaštitim svoje dete...jer je za tebe to najveći izraz ljubavi...
A gore te pitam...Šta Bi uradila da si Bog?...zašto je onda nepravedno da Bog ubije ubicu da bi zaštito svoje dete...
Šta bi uradila ...nebilo primenjeno...da tvoje dete hoće da ubije brata?...kako bi zaštitila žrtvu?
I ja sam ti zbog tog tvog pitanja postavila pitanje zašto nije ubio Hitlera nego ga je pustio da seje smrt po planeti.
Ne možeš mi za neke stvari reći kako je Bog dao čoveku slobodnu volju a za druge stvari a što onda i Bog ne bi ubio da bi zaštitio svoju decu.
Primećuješ li kako sam sebe potireš.
Ako je dao slobodnu volju i ne meša se onda se ne meša.
Ako smatraš da je opravdano da ubije da bi i on zaštito decu opet pitam ...
Zašto onda ne reaguje nego dozvoljava tolika nedužna ubistva.
Mani bibliju uključi malo mozak i samo razmisli logički

Ako slušaš šta ti savest govori...po meni lično, to je Okej...
to ne mora značiti da smo čisti, savest se menja kao i mišljenje. pokušavam recimo da se pridržavam zlatnog pravila ali ego nekad nadjača.
ovde na forumu uopšte puca od sujete i ega a vernici po mom mišljenju bi trebali da to suzbijaju.
ja bre ne znam šta misli moje rođeno dete a ne bog, al eto ovde svi znaju šta bog hoće misli traži želi.
ne ja takav vernik nisam.

I ja sam ti zbog tog tvog pitanja postavila pitanje zašto nije ubio Hitlera nego ga je pustio da seje smrt po planeti.
Ne možeš mi za neke stvari reći kako je Bog dao čoveku slobodnu volju a za druge stvari a što onda i Bog ne bi ubio da bi zaštitio svoju decu.
To su Gogili filozofska pitanja na koja ni najmudriji nisu našli odgovor...neki su digli i ruku na sebe jer ništa nema smisla.
Kad oni nisu uspeli da odgovore, šta očekuješ od mene.
Ja sam u Pismu našao logiku i smisao...po svakom pitanju...

Ako krenem svojom filozofijom, ponovo ne znači da ćemo se složiti...
Ko može da nađe i trunku opravdanja za Hitlera, Staljina...i za slične bolesne ideologije...
Bojim se da mi danas pred svojim očima ne vidimo Hitlera...ne jednog, nego deset...isto tako imaju sličan ideološki cilj iz sebičnih interesa...a koji odnosi širom planete, ako ne više onda isto nedužnih, da ne kažem...lakovernih Ili naivnih života...
I šta je smisao?
Da živimo kao životinje i da se ponašamo gore nego zveri prema drugim nacijama, a imaju iste korene kao i mi...a sve iz sebičnih interesa...jer nisu u pitanju životinjski nagoni...

Nema smisla takva disharmonija u harmoničnoj planeti...Iza tog sklada i reda se vidi plan....neko je sve savršeno planirao. Pa ni mi...ni manje ni više nismo nesavršeni...bar telesno...Ne pričam o onom što izlazi iz nas. .osobine, one loše...za koje smo sami krivi...

Ako ima sklad u svemu...mora biti i u smislu...

nema toliko odgovara na ljudska pitanja.
možda su deisti u pravu bez mnogo filozofije, bog sve stvorio i više se ne meša a mi napravismo pakao od zemlje, a neko i raj uživa u svim blagodatima zemaljskim . e onda se mi tešimo videće on kad stane pred lice pravde (kod boga).
e sad zamisli dogmatike, subotar opterećen subotom i zezne subotu nekoliko puta gotovo (grom i pakao) js kad se mole bogu mora i ime da se navede, a ne zapitaju se ako je jedan šta će mu ime. pravoslavni šta crkva kaže ko da ti bog rekao, katolici šta kaže papa.... i koju patnju sebi prave ako se ogreše o dogmi koju im isto čovek natovario.
to me podseti kad pavle petru kaže šta mučiš ljude da nose taj teret a sam ga ne nosiš (misleći na mojsijev zakon).
i ne razumem što pavle smeta hmu :D

to ne mora značiti da smo čisti, savest se menja kao i mišljenje. pokušavam recimo da se pridržavam zlatnog pravila ali ego nekad nadjača.
ovde na forumu uopšte puca od sujete i ega a vernici po mom mišljenju bi trebali da to suzbijaju.
ja bre ne znam šta misli moje rođeno dete a ne bog, al eto ovde svi znaju šta bog hoće misli traži želi.
ne ja takav vernik nisam.
Ne menja se savest...istina može da otupi...Ali zato primeniš obrnutu ulogu i staviš se u poziciju da tebi neko isto uradi...pa da vidiš kako peče...ne mislim ovde na neke sitnice...znaš ljudski i Božji zakon to je dovoljno...

Ja ništa o Bogu ne znam više nego što sam pročitao u Pusmu...koje, po meni, nema alternativu.... jer za šta da se uhvatim i da kažem evo to je zato i zato...gavran i drvo će živeti mnogo duže od mog deteta...Ko će to da mi objasni?!

Ne menja se savest...istina može da otupi...Ali zato primeniš obrnutu ulogu i staviš se u poziciju da tebi neko isto uradi...pa da vidiš kako peče...ne mislim ovde na neke sitnice...znaš ljudski i Božji zakon to je dovoljno...

Ja ništa o Bogu ne znam više nego što sam pročitao u Pusmu...koje, po meni, nema alternativu.... jer za šta da se uhvatim i da kažem evo to je zato i zato...gavran i drvo će živeti mnogo duže od mog deteta...Ko će to da mi objasni?!
čovek od rođenja do smrti uči razmišlja, zatim životne okolnosti, zatim doživljaji bliskosti, otuđenja razna mešovita osećanja, ljubav, gorčina, bes... u momentu učiniš nešto i bude lepo kad splasne utisak vidiš da je bilo trenutno lepo a moguće trajne posledice, sve ti je to život. kada činiš nešto po savesti onda činiš kad si miran dobro promisliš ali to je retko jer više nas vodi instikt. zato i postoje te prakse kao što su molitve postovi da ne bi bilo izrazito životinjski. tvoj mozak detektuje ja sam gladan pašću u nesvest ako ne jedem a telo može 40 dana bez hrane. razumeš, ali to retki uspeju jer su praktikovali a to su uglavnom monasi pa i budistički monasi samo njihova filozofija je drukčija.
znači nema o koga se nisi ogrešio i u tom trenutku savest ti nalaže tako da uradiš. znači da ni savest nije uvek ispravna. možda si ti dobar ko lebac ali si egoističan ili imaš iskrivljenu sliku ili pogrešne zaključke donosiš itd.
vera je nešto drugo, nema verometar jedino ako se držiš određene kanonizacije određene vere. i opet onaj koji se ne drži kanona ne znači da je manji vernik
to su motorne gluposti meriti veru. drugo je tumačiti nešto što je neko pisao a drugo u šta veruješ a to samo ti i bog znate u šta i koliko verujete.
ima još toga ali spava mi se

Poslednja izmena:

Back