Koje biste pitanje postavili Isusu Hristu?

• Začetnik teme Začetnik teme xdrki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
neću al neću da ga roknem zbog toga
A on krene da krade od tvoje druge dece...otima, preti, tuče...pa krene da ubija...pa ih okreće sve više i više na svoju stranu...pa kroz koju generaciju vidiš da tvoje dete baca dete u kontejner...itd...itd...itd...
Šta ćeš uraditi da im pomogneš?
Ali vidi, sve što si preduzeo da ih urazumiš se izjalovilo i stvari idu na gore i gore...

A on krene da krade od tvoje druge dece...otima, preti, tuče...pa krene da ubija...pa ih okreće sve više i više na svoju stranu...pa kroz koju generaciju vidiš da tvoje dete baca dete u kontejner...itd...itd...itd...
Ali vidi, sve što si preduzeo da ih urazumiš se izjalovilo i stvari idu na gore i gore...
opet ga ne bi ubio, molio bi se bogu da ga urazumi.
zato su se teokratije ukinule, da te kralj rokne što si slučajno prdnuo jer on je bog i može mu se.
tako ti gledaš na boga

hoćeš li ga ubiti da bi zaštitio ostalu decu?

Božja volja

Stavio pred njih izbor...i ukazao im šta je dobro šta ne, šta sme šta ne...Šta će se desiti i u prvom i u drugim slučaju... I pustio bi ih da izaberu da li hoće da zadrže dar(život) ili ne...
Život bi bio u njihovim rukama, ja bi poštovao njihovu volju...
Teško ti je ipak da direktno napišeš da bi ga ako bi se ponašao kako ne treba roknuo.
Nema potrebe da umotavaš više bih cenila da si direktan.
Zašto onda ako po tebi tako bi postupio Bog, nije ubio npr. Hitlera?
I zanima me da li to svedoci koji su izričiti u tome NE UBI ipak mogu naći opravdanje u tome ..... tako bi postupio Bog.
Ako kažeš da nisi svedok ipak stoji ono da zastupaš njihova učenja.

Teško ti je ipak da direktno napišeš da bi ga ako bi se ponašao kako ne treba roknuo.
I zanima me da li to svedoci koji su izričiti u tome NE UBI ipak mogu naći opravdanje u tome ..... tako bi postupio Bog.
Ljudi ne znaju šta je Božji Gnev...pa ni ti...
Ne ubija Bog...ubija te smrt...zakon uzroka i posledice...Bog nikad nikog nije ubio...On je izvor života a ne smrti... Ako sam mu rekao da postoji smrtni greh, ako sam omogućim da preko Hrista mu može biti oprošteno a On i dalje buntovno ide i živi po nepravdi...Sam sebi sudi...
Jer nećeš staviti kokoške i lisice u isti kavez...jer si ti kriva ako lisice pojedu koke...a ne lisice...Ti stvaraš bolestan ambijent...a ne koke i lije...

Nema opravdanja ni za kakvo ubijanje. Jedan je imenovani sudija Isus Hrist i niko više...

Ljudi ne znaju šta je Božji Gnev...pa ni ti...
Ne ubija Bog...ubija te smrt...zakon uzroka i posledice...Bog nikad nikog nije ubio...On je izvor života a ne smrti... Ako sam mu rekao da postoji smrtni greh, ako sam omogućim da preko Hrista mu može biti oprošteno a On i dalje buntovno ide i živi po nepravdi...Sam sebi sudi...
Jer nećeš staviti kokoške i lisice u isti kavez...jer si ti kriva ako lisice pojedu koke...a ne lisice...Ti stvaraš bolestan ambijent...a ne koke i lije...

Nema opravdanja ni za kakvo ubijanje. Jedan je imenovani sudija Isus Hrist i niko više...
Nisi mi konkretno odgovorio
Da si Bog kako bi presudio Hitleru?
Ako ćeš reći da je mrtav zbog svih greha koje je počinio, zar nije mogao biti mrtav mao ranije?
Ne smatram ja da je Bog ubica samo izgleda da veru drugačije doživljavamo zato ti i postavljam ova pitanja

ne ubij bližnjeg šta ih briga za nebližnje :D

Nisi mi konkretno odgovorio
Da si Bog kako bi presudio Hitleru?
Ako ćeš reći da je mrtav zbog svih greha koje je počinio, zar nije mogao biti mrtav mao ranije?
Ne smatram ja da je Bog ubica samo izgleda da veru drugačije doživljavamo zato ti i postavljam ova pitanja
Hitlera bi završio isto kao i svi ostali.
Ne postoji mali i veliki greh...jer ne vagaš na Božjoj vagi već svojoj...za Boga je smrtni greh i blud i preljuba...a ne samo ubistvo ili monstruozno ubistvo.
Bog je jasan, plata za greh je smrt...nepostojanje...a Bog unapred definiše šta je smrtni greh...preko savesti ako ništa drugo...

Drugo, Bog se ne meša u naše odluke. Mi smo gospodari na zemlji i možemo da radimo šta hoćemo...Ali I to vreme ima svoj kraj...

Nisi mi rekla šta bi Ti uradila sada da si na Božjem mestu?

Back