Koje biste pitanje postavili Isusu Hristu?

• Začetnik teme Začetnik teme xdrki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
opet ti znaš šta može šta ne može svemogući bog. zar to nije kontradiktornost da svemogući ne može :D
bog nije strina da menja svoju volju kako se kojim tumačima ćefne kao i prirodni zakon koji je stvorio pre nego ga materijalizovao.
Ako si u braku, znaš da ti nije isto kao samcu.
U svaku zajednicu kada uđeš imaš neke obaveze koje nisi imao.
Kada dobiješ dete, tek onda ništa nije isto...

Bog nije tiranin, već otac koji poštuje volju svoje dece...
Ali nikad ne zaboravi da sve unapred kaže šta će biti ako uradiš To i To...

pitao bih Isusa otkud mu ideja da se žrtvuje za tuđe grehe ako je to uopšte bio slučaj...em je loše za njega em je nepravedno generalno a i posebno prema onima koji ne veruju u njega i njegovo vaskrsenje..on bi trebao da živi prema svom učenju i voli sebe jednako koliko i druge ljude..i da voli jednako one koji su za njega i one koji nisu.... ima mnogo načina da se bude od koristi drugima a stvaranje religije u kojoj moraš da budeš obožavani žrtveni jarac je dosta neiventivan i neefikasan način da tvoja poruka o tome kako da žive dospe do njih

Ako si u braku, znaš da ti nije isto kao samcu.
U svaku zajednicu kada uđeš imaš neke obaveze koje nisi imao.
Kada dobiješ dete, tek onda ništa nije isto...

Bog nije tiranin, već otac koji poštuje volju svoje dece...
ne razumem kakve ovo ima veze sa mojim postom
Ali nikad ne zaboravi da sve unapred kaže šta će biti ako uradiš To i To...
to ti je zakon uzroka i posledice. zakon o sejanju i žetvi.
to su univerzalni zakoni koji važe za sve ljude koji su ikad postojali.

ne razumem kakve ovo ima veze sa mojim postom

to ti je zakon uzroka i posledice. zakon o sejanju i žetvi.
to su univerzalni zakoni koji važe za sve ljude koji su ikad postojali.
Ima veze.
Zašto je odjednom Bog postao žalostan?...ko žalosti njegov Duh? Jel' se Bog menja, sa te strane?...da.
Baš kao i Ti kada uđeš u brak...dobiješ decu itd...Osećanja se prepliću i tvoja sreća i unutaršnji mir ne zavise samo od tvoje volje...Još neko nosi odgovornost za tvoju sreću...

Jeste to uzrok i posledica.
Ali našim životom upravljamo Mi...a ne Bog.
On je prvobitno stvorio svet od drugačije materije, čovekovim padom Bog je prouzrokovao drugačije okolnosti od Edenskih... U skladu sa našom voljom...
Smrt nije Božji plan, već plod neposlušnosti...

Ima veze.
Zašto je odjednom Bog postao žalosan?...ko žalosti njegov Duh? Jel' se Bog menja, sa te strane?...da.
Baš kao i Ti kada uđeš u brak...dobiješ decu itd...Osećanja se prepliću i tvoja sreća i unutaršnji mir ne zavise samo od tvoje volje...Još neko nosi odgovornost za tvoju sreću...
zato što je bog u sz opisan antropomorfan
Jeste to uzrok i posledica.
Ali našim životom upravljamo Mi...a ne Bog.
jesi li siguran da ti upravljaš svojim životom
Smrt nije Božji plan, već plod neposlušnosti...
onda mu neko shebo plan

zato što je bog u sz opisan antropomorfan

jesi li siguran da ti upravljaš svojim životom

onda mu neko shebo plan
Ako ćemo tako, onda je Bog bezosećejno biće. A ja sam siguran da nije...jer onaj ko je ljubav, a pogotovo ko daje ljubav ne može biti ravnodušan...

Drugo...
Da. Mojim životom upravljam ja i niko više.

Što se tiče plana...
Imali smo ispred sebe dva puta...Bog nije branio, da jedno vreme, idemo putem kojim hoćemo...
Jer prvobitni plan mora biti ostvaren...

Back