Koje asocijacije imate na spomen baka i deka?

Pinocchio

...
Supermoderator
Poruka
24.255
Ovo je očigledno dan za bake i deke :heart:

Koje asocijacije imate na spomen baka i deka i koja sećanja vam bude?

Baka mi je asocijacija na gumboce, griz, vijanje papučom (4 unuke, bila je stroga ali nam je samo pretila papučom :heart:), kecelja i umilnost.

Deka me je vodio na kesten pire, vukao sanke po snegu (jednom sam pala sa njih pa se vraćao pola ulice da me nađe), bicikl i smirenost. Jednom se vratio iz Srbije u Italiju jer je umesto 4 lutke kupio samo 2.
Jedna od najsmirenijih osoba mog života.

Baka: sigurnost, toplina, vinograd i grožđe, ukus šire ( koju više nikada nisam problala a od nje sam iskukala gutljaj ili dva)Galeb čokolada, novogodišnji 'Salon bomboni', domaća supica, pruga i pisak lokomotive. I još svašta lepo.

Deda: vitasok :lol:

Drugu baku nisam imala, umrla je pre mog rođenja, a na dedu me asocira Istorija.

Najlepša sećanja imam na bake i deke. :heart:

Mamin otac asocira me na dobrotu, poštenje, knjige, ozbiljnost, na politiku..na kupovinu sladoleda. U selu je nekada davno išao sladoledžija i na ulici prodavao sladoled. Deda je uvek imao spremljen novac za sladoled.

Baka sa mamine strane podseća me takođe na dobrotu, na gomboce, ljubavne romane, na smeh, bila je vedra žena.

Deda i baba sa tatine strane živeli su zajedno sa nama. Čuvali su i sestru i mene.

Baba, šetnje po gradu, posebno po Bulevaru, spontano pravljenje nekih smešnih grešaka ( pisala sam o njoj ovde na blogu ), gunđala je stalno dedi, ali su se mnogo voleli. Salata od paprika, pečeno pile, čitanje MirJam romana.

Deda, deda koji mi i danas beskrajno mnogo nedostaje. Dobar, pošten, vredan, jako, jako emotivan, vedrog duha do kraja života. Cirkus, šećerna pena, odlazak na Taš ili Kalemegdan.. Tablići, ključ br.12 ( deda je bio automehaničar )... vino posle ručka..

Volela sam ih sve. Još uvek su svi živi jer ih stalno spominjemo. Obični, dobri ljudi puni ljubavi za sve nas, za sve unučiće.

Tema je za 100 plus, hvala @Pinocchio :heart::heart::heart:

Ovo je očigledno dan za bake i deke :heart:

Koje asocijacije imate na spomen baka i deka i koja sećanja vam bude?

Baka mi je asocijacija na gumboce, griz, vijanje papučom (4 unuke, bila je stroga ali nam je samo pretila papučom :heart:), kecelja i umilnost.

Deka me je vodio na kesten pire, vukao sanke po snegu (jednom sam pala sa njih pa se vraćao pola ulice da me nađe), bicikl i smirenost. Jednom se vratio iz Srbije u Italiju jer je umesto 4 lutke kupio samo 2.
Jedna od najsmirenijih osoba mog života.
(моја) Бака асоцира на:
Сунце, радост, ЉУБАВ, прихватање, мир, радост, забава, весеље, смијех, молитва, доброта, љепота, милост, кроткоћа, опрост, близина, загрљај, топлина, благост,...

Deda moga supruga, jedan od najmudrijih ljudi koje sam upoznala u životu. Divan, smiren, mudar, pametan, veseo. Mnogo sam naučila od njega, ostavio je veliki dubok divan trag u mom životu. :heart2:
Налазим да такви људи остављају највећи траг на нас.
Посебно је важно да дјеца срећу такве људе, јер и најмање зрнце добра донесе превагу над злом и да снагу за бирање Доброте када постану одрасли.

Налазим да такви људи остављају највећи траг на нас.
Посебно је важно да дјеца срећу такве људе, јер и најмање зрнце добра донесе превагу над злом и да снагу за бирање Доброте када постану одрасли.
Da, upravo tako.

Žao mi je i često razmišljam o tome kako moja deca ili su veoma kratko poznavali ili nisu upoznali baš te divne osobe koje su meni i njihovom ocu mnogo značili i najverovatnije jednim delom uticali da budemo onakvi kakvi jesmo.

Da, upravo tako.

Žao mi je i često razmišljam o tome kako moja deca ili su veoma kratko poznavali ili nisu upoznali baš te divne osobe koje su meni i njihovom ocu mnogo značili i najverovatnije jednim delom uticali da budemo onakvi kakvi jesmo.
Схватам те, али по твојим порукама сам стекла утисак да си ти једна драга и дивна душа.
Вјерујем да се то добро преноси-ло кроз вас њима, па су на неки посредан начин срели те драге људе који вас оформише. :zaljubljena:

Схватам те, али по твојим порукама сам стекла утисак да си ти једна драга и дивна душа.
Вјерујем да се то добро преноси-ло кроз вас њима, па су на неки посредан начин срели те драге људе који вас оформише. :zaljubljena:
Hvala ti :heart2:

Back