dddunjaz:... i ponekada se strasno plasim svoje o- grupe,al>,neke stvari se nemoguspreciti,malo pozitivnije gledano tolikooo se takvih trudnoca odrzalo...Anonymous:Strasno rizicne jer ze telo majke u tom slucaju ponasa prema detetu kao prema stranom telu>tako da >zamislite 9 meseci..rizika..Snezna_kraljica:Za te bolesti nisam cula, ali znam da moze doci do pobacaja ako je dete pozitivno a majka negativna, i da su uopste trudnoce negativnih zena rizicne.Anonymous:Da tacno! Koliko ja znam devojke-zene koje zatrudne ne bi smele abortirati jer postoji velika ma ogromna sansa da vise ne mozete nikad vise ostati u drugom stanju... I posle porodjaja primaju neku inekciju ako zele imati jos dece, jer ako ne primi tu inekciju postoji mogucnost da drugo dete bude deformisano, ima neku bolest neizlecive prirode zato je ta inekcija obavezna za devojke-zene sa negativnom krvnom grupom!
Jao boze, koliko gluposti. Pa malo se informisite pre nego sto date svoje "misljenje" o ovako vaznom pitanju.
Ja sam A- i imam dvoje zdrave i prave dece, trudnoce su bile najnormalinije. Jedino sto sam morala cesce da dajem krv od drugih trudnica. Kao sto rece dr, fora je u tome da ako je majka Rh neg. a otac Rh poz. i dete nasledi ocev Rh faktor, onda postoji mogucnost da majka odreaguje na plod kao na strano telo u organizmu. Zato je jako vazno da trudnica radi ceste provere krvi, da se eventualno ne bi pojavila antitela. Mogucnost njihove pojave je u prvoj trudnoci mala, ali sa svakom sledecom se povecava, zato se zenama sa rh- ne preporucuje abortus.
Sve u svemu, medicina je prilicno napredovala i sve vezano za ovo pitanje treba prepustiti strucnjaku, dakle uredno odlaziti kod lekara i slusati njegove savete, a ne savete raznih likova na forumu.