Koja se firma isplati? :think:

Bratislav90

Poznat
Banovan
Poruka
8.889
Nesto razmisljam, sada idem na fakultet, ali mi je ipak zelja mozda da budem neka wrsta preduzetnika
Sta mislite sta se uopste isplati u owoj zemlji? znam da nam je pdv veliki, i da tje biti josx powetjawan, i da drzawa dosta oporezuje :think:
I zanima me da li se moze otworiti nesto kao fabrika metala, ili mozda neki rudnik? I onda izwoziti metal, ili nesto wetj. Posto gledam retko ko to radi.. Da li bi za tako nesto trebale neke dozwole?
Hwala

Podrzavam svaki ambiciozni plan! A ovaj je ambiciozan, jer za neki rudnik ti trebaju ulaganja poprilicna. Organizuj se, vidi, razmisli... Samo napred! Covek se moze obogatiti i od prodaje sibica na ulici, samo ako ima viziju, ideju...

Тако је. Свиђа ми се ова мисао. То ме подсетило на једно време, када сам као дете, имала прилику да видим код једне другарице направљену Ајфелову кулу од шибица! Невероватно је, али за то је неко издвојио новац и купио ајфелову кулу од шибица! Симпатичан сувенир. И доказ да заиста се може зарадити и на шибицама (не само чистим шибицарењем).

Што се твоје идеје о металима тиче, она је интересантна, и поздрављам ентузијастичне идеје. Суштина је у било који бизнис да кренеш мораш јако добро да познајеш тај бизнис. Да знаш све о њему. Ако кренеш у било који бизнис, недовољно припремљен и информисан, нећеш имати успеха. Многи људи се упусте у бизнис јер имају новац, а крену са недовољно знања и онда финансијски пропадну.

Што се дозвола тиче, оне би требале сигурно.

Pa pazi owako fond bih imao oko 90 000 eura u principu. Mogu ili to da pokrenem biznis ili da izdajem stan
Izdawanje stana je nekako sigurnije, ali bih radije hteo da jednog dana pomognem Srbiji, i uopste da zaaposlim neke radnike, i da mozda jednog dana i prosirim swe to.
Mislim tek trebam da zawrsim fakultet, tako da je moguce da nadjem i neki posao u medjuwremenu, ali ono najwerowatnije je da cu nesto pokrenuti.
Koliko bi orijentacionalno trebalo izdwojiti za dozwole recimo? Predpostawljam ne nesto prewishe. Mada trebala bi i neka masina werowatno z:D.
Meni deluje rudarstwo nekako neiskorisceno u nasoj zemlji. Mada mozda bi mogla da se nekako prodaje i struja, ne znam dal je ostwarljiwo.

Back