Ja sam govorio o eGzotericnom drustvu. Otvorenijem. Ne o ezoteriji. Inace ni ezoterija nema nikave veze sa iskljucivo spiritualnim. Pitagorejci su bili najpoznatiji ezoterici pa su bili i mnogo pragmaticniji od Djikija.
Ma Svetosavlje je samo postapalica, opste mesto, oni koji ga rabe ne veruju u njega, oni koji veruju- veruju. Isto sa Nikolajem. Isto sa Djindjicem. O tome pricam. Ako hipertrofiramo njegovu istorijsku ulogu, uzdignemo ga iznad uloge nekog obicnog tipa koga su neki tamo drugovi mafijasi skenjali na ulici, imacemo za sta da se uhvatimo kad ne bude postojalo nista drugo. There is a light that never goes out. Tu ne mislim na Djindjica kao bilbord ili slogan u kampanji, vec kao na nesto na koga ce se buduce generacije hvatati. Kao JFK. Bitna je istorijska slika. Ona je vec sada uspostavljena, i tesko ce se srusiti. To je, u nedostatku demokratske tradicije, second best thing.
I da, mozda jesam idealista i utopista, medjutim, jos sam samo nedelju dana tinejdzer, pa mozda i odrastem...