KOJA NAM JE REVOLUCIJA USPELA?

• Začetnik teme Začetnik teme tacy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ђинђић је сам крив за своју погибију, мислио је да може да дрибла криминалце као што је дриблао улизице. Обашка што се издајницима не прашта живот па чак и ако су издали у твоју корист, издајник је издајник и сам је себи сврха. Ако није могао без њих да обори Милошевића остало је могао.

Ђинђић је сам крив за своју погибију, мислио је да може да дрибла криминалце као што је дриблао улизице. Обашка што се издајницима не прашта живот па чак и ако су издали у твоју корист, издајник је издајник и сам је себи сврха. Ако није могао без њих да обори Милошевића остало је могао.

Potpuno tacno!

Mrsko mi je da kazem, ali tu Vuk Draskovic ima pravo.

"Glup pakt sa glupim ljudima" a Djindjic je ispao najgluplji.

Pa da. Ova apoteoza lika i dela Zorana Djindjica, ako vec nema veze sa istorijskim cinjenicama, moze samo da posluzi kao simbol na koji se treba pozivati. Ja, recimo, mislim da ga ne treba "mrtvog ostaviti na miru" i da treba iz njega rabiti i poslednji politicki potencijal. Kad nije ucinio dovoljno dok je bio ziv, sada mrtav moze.

Kad je dionizijski kult izrodio toliko toga lepog, mozda i ovaj nas, djindjicevski, nesto lepse od ove zemlje moze naciniti.

Тешко а сад ћу да ти кажем и зашто. Да којим случајем бољи од њега или барем једнак прави култ па и некако, овако мрка капа. Па погледај и сам на шта се свео култ Светог Саве, ни макац од переца. Переце су потаман док си дете али има ли ваљда још нешто сем тога. С тим да је то са перацама и мајка наспрам баљезгања о Ђинђићу. Код њега су догурали до приче да је био стрптомицин за жене и сад ће некако да га повежу са гудром и онда ће највероватније да прослава буде у фазону да нас локални повереник у име Кизе рокне за мало гудре у име поуке од 12. 03. 2003.
Таман за Пахомија да промени култ, у онај први се није уклопио јер је био у фазону "апи Пецу за перецу", овај ће да му будне таман, плус је саветник за Косово а тамо има гудре а и чеда је стари љотићевац...

Нема ту ничега лепог рођени, Свети Сава би се сад, да којим случајем устане, сам запалио, какав синан-Паша, плануо би к'о онај несретни Чех.

E sad, nisam mislio na ritualno okostavanje vec na neku vrstu neukaljanog simvola vere, vrednosnog sistema- egzotericne sekte sa lepim pravilima ponasanja.

To sa Svetim Savom si potpuno promasio bivolje dupe, takav kult ne postoji. Imas kult Svetog Nikolaja i on funkcionise kao ovozemljasko otelotovrenje Sveceve zivotne agende. Totalno neiskvaren.

Kultovi, po definiciji, ne okostavaju tako lako, nema te ritualne travestije, vec samo velike predanosti koja ponekad cini cuda.

Биће да си утописта. Разумео бих те да живиш негде ван Србије, али бити овде, најблаже речено, у тој мери залућен потенцијалом чистоте...

Поприлично си умиксовао ствари и поврх свега тражиш нови Символ Вере, ашта фали старом?
Може бити да си ламаиста, у том случају схватам такав начин описивања потенцијалног езотеричног друшта али и ту грешиш, нема безгрешног од мајке рођеног и од оца одгајаног. Уосталом, како бре направити езотерично друштво од човека који је оличење материје, прагматични езотеризам?

Што се тиче култа Светог Саве, нисам ја ништа омашио него ми је већ јадно што се сви куну у Светосавље а све се завршава перецом.

Култ Светог Николаја је више иолопоклонички што је срамота и због нас а и због њега који је био све само не љубитељ псеудохришћанства.

Биће да исувише позитивно гледаш на култ као појам, понајвише због исувише високог мишљења о људима.

Ja sam govorio o eGzotericnom drustvu. Otvorenijem. Ne o ezoteriji. Inace ni ezoterija nema nikave veze sa iskljucivo spiritualnim. Pitagorejci su bili najpoznatiji ezoterici pa su bili i mnogo pragmaticniji od Djikija.

Ma Svetosavlje je samo postapalica, opste mesto, oni koji ga rabe ne veruju u njega, oni koji veruju- veruju. Isto sa Nikolajem. Isto sa Djindjicem. O tome pricam. Ako hipertrofiramo njegovu istorijsku ulogu, uzdignemo ga iznad uloge nekog obicnog tipa koga su neki tamo drugovi mafijasi skenjali na ulici, imacemo za sta da se uhvatimo kad ne bude postojalo nista drugo. There is a light that never goes out. Tu ne mislim na Djindjica kao bilbord ili slogan u kampanji, vec kao na nesto na koga ce se buduce generacije hvatati. Kao JFK. Bitna je istorijska slika. Ona je vec sada uspostavljena, i tesko ce se srusiti. To je, u nedostatku demokratske tradicije, second best thing.

I da, mozda jesam idealista i utopista, medjutim, jos sam samo nedelju dana tinejdzer, pa mozda i odrastem...

Па Кенеди ти и није неки светли пример, али ко зна, ако се Роузи преуда као Џеки за неког богатог Онаниса, ко зна шта ће испасти до краја. Само се надам да неће испасти очи, оно од потиска и притиска.

Back