KOJA NAM JE REVOLUCIJA USPELA?

• Začetnik teme Začetnik teme tacy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sve to stoji, ali nismo mi ''niža rasa'' nego npr.Španci koji su prošli kroz 5 puta gori građanski rat nego mi......Nego stvar je u drugome....Lošem smo se carstvu priklonili.....Istočnom......Da smo bili malo promućurniji mnoge greške bi nam bile ''obrisane'' od onih koji ''drže gumicu''.....Ovako, dobijali smo i dobijaćemo ,bojim se po glavi i drugim delovima tela.....Izbor nosi i lepe i ružne strane....Naš je bio vrlo pogrešan:cool:

Таши, таши, танана, све је испало у потпуности како су организатори револуција и испланирали само што је критична маса мислила да ради за себе а у ствари је другима правила слатко, као и увек.

Таши, таши, танана, све је испало у потпуности како су организатори револуција и испланирали само што је критична маса мислила да ради за себе а у ствари је другима правила слатко, као и увек.

Нама фали једна хајдучка организација

Sve to stoji, ali nismo mi ''niža rasa'' nego npr.Španci koji su prošli kroz 5 puta gori građanski rat nego mi......Nego stvar je u drugome....Lošem smo se carstvu priklonili.....Istočnom......Da smo bili malo promućurniji mnoge greške bi nam bile ''obrisane'' od onih koji ''drže gumicu''.....Ovako, dobijali smo i dobijaćemo ,bojim se po glavi i drugim delovima tela.....Izbor nosi i lepe i ružne strane....Naš je bio vrlo pogrešan:cool:

Šta misliš, Goxy, imamo li imalo pameti da se kanemo besmislenog idolopoklonstva i budemo jednom, za promenu, racionalni i mudri? I šta bi trebalo da se desi da tako odreagujemo, a ne kao do sada?

Vala baš! Kad naša kritična masa dobije ubrzanje-eto ti belaja! A na kraju-gde si bio, nigde, šta si uradio-ništa...

Šta misliš, Goxy, imamo li imalo pameti da se kanemo besmislenog idolopoklonstva i budemo jednom, za promenu, racionalni i mudri? I šta bi trebalo da se desi da tako odreagujemo, a ne kao do sada?
Teško pitanje:roll:
Ne može da se odgovori sa da ili ne......
Samo zemlja zadovoljnih, materijalno podmirenih ljudi sa stabilnim, normalnim porodicma, kao osnovama svake nacije može da bude STABILNA ZEMLJA8-)......Dok ljudi to ne utuve u glavu i budu se bavili nekim mitovima(kao kad bi Englezi pokušavali da danas ostvare Zavet Okruglog Stola i osnivali Gardu Kralja Artura:roll: ) biće boljitka:|

Tako je. Šta je to, majku mu, kod nas, da se stalno vraćamo nazad? A i kad koraknemo u novo sutra, obavezno izaberemo neki smer putem koji je obrastao u korov i kojim niko odavno ne prolazi?

Mislim da je prava revolucija ono što se odvija u glavama ljudi, a ne po ulicama i trgovima...
A u glavi se teško menja... Šta još treba da nas strefi, pa da kažemo, eeee, dosta je bilo, sad ćemo mi malo drugačije...Sve se već desilo. Trovali smo svoje vladare, odsecali glave voždovima, smenjivali dinastije, krvavili gaće za Male i Velike Atlante, prepešačili Albaniju, kleli se u Staljina, sunčali na Golom otoku, begali od ,,nevidljivih milosrdnih andjela,,...

Šta smo uspeli? I da se ponovo ukaže prilika, verovatno bi sve ponovili...nema tu pomoći... A najveći apsurd je to što smo ,,najmirniji,, bili dok nas je vodio Hrvat! A da je bio Srbin, ne smem ni da pomislim... Srbe povataše 1945. i kazniše kao zlikovce. E, ludog li naroda...

couple1.jpg

Bože, dozvoli da se obnovi Srednja Klasa i postane oslonac pro-evropske i ''normalne''Srbije.....
Sloba je uništio prvo srednju klasu, koja se na neki čudan način formirala u socijalizmu to mu je bio jedna od prvih hitaca protiv Srbije i srpskog naroda......
Valjda će se obnoviti:sad:

Hoće i mora, samo je problem što za tako nešto mora privreda da uzme primat nad politikanstvom...Namerno ne koristim reč ,,politika,, u našem slučaju, jer je to davno prestalo biti politika...Mrzim što ću ovo reći, ali Slobo je znao da kaže-a sada, svako na svoje radne zadatke!:lol:

'Bem mu mater, meni je 7 godina nakon Petog relativno dobro... Grad mi lepse izgleda, ljudi u njemu skoro da mogu da zive od plate i bez sive ekonomije, polako se formira i ta preko nam potrebna srednja klasa...

Ukratko, mozda nismo mnogo dobili revolucijom, ali, ako nista drugo, nista nismo izgubili.

'Bem mu mater, meni je 7 godina nakon Petog relativno dobro... Grad mi lepse izgleda, ljudi u njemu skoro da mogu da zive od plate i bez sive ekonomije, polako se formira i ta preko nam potrebna srednja klasa...

Ukratko, mozda nismo mnogo dobili revolucijom, ali, ako nista drugo, nista nismo izgubili.
Dobili smo ovo.....
privreda da uzme primat nad politikom
Delimično i ne do kraja, ali mi smo još uvek u predvorju tranzicije, seli smo ,okačili kaput na čiviluk i čekamo da nas prime u ''glavnu kancelariju'';)

Dobili smo ovo.....

Delimično i ne do kraja, ali mi smo još uvek u predvorju tranzicije, seli smo ,okačili kaput na čiviluk i čekamo da nas prime u ''glavnu kancelariju'';)
Da, samo sto 5. oktobra niko nije pominjao cekanje u predvorju. Prica je bila: "Bum, tras, srusimo Slobu, sledeci dan nas ovi sto su nas zbombali naprasno zgotive, za par godina smo u EU, svi nosimo trodelna odela i vosimo mecke."

Al' dobro, za razliku od predjasnjih revolucija u Srba, ova je prosla bez krvi, a i vidim da smo izgubili naviku da iskasapimo srusenog vladara. Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo...

Bum, tras, srusimo Slobu, sledeci dan nas ovi sto su nas zbombali naprasno zgotive, za par godina smo u EU, svi nosimo trodelna odela i vosimo mecke
Ključno je to MI.....Đinđić, bog da mu dušu prosti ,je imao podršku koja je slabila sa svakim novim zakonom,restrikcijom, koje su bile nužne.....Topilo se ,topilo i istopilo.....Sad smo opet na nekom nivou 98.godine.....Govorim o konstelaciji snaga u srpskoj politici....Krv, suze i znoj serbian way.....
Avaj, isuviše nespremnih za ''korak u nepoznato'', čak i po cenu ušančivanja u polu-bedu........

Ključno je to MI.....Đinđić, bog da mu dušu prosti ,je imao podršku koja je slabila sa svakim novim zakonom,restrikcijom, koje su bile nužne.....
Da, ali i to je, izmedju ostalog, bila posledica te pred-revolucionarne price. Mi smo mislili da ce tranzicija da bude bezbolna i brza, a ona je bila bolna i jos bonije spora. E sad, mi smo, pametni kakvi smo, resili da je najbolji resenje da upucamo jedinog coveka koji je tu tranziciju mogao da ubza, da bismo vec sledeci dan shvatili da smo se zayebali i otisli mu na sahranu u rekordnom broju. Luda zemlja.

Gde bezbolno.....Poljaci su znali da će par godina/10 godina tačnije JESTI TRAVU,ali su izdržali......
Baš smo ponekad k'o neka dečica razmažena........K'o da smo oborili Slobu za Zapad ,a ne za nas same....Ma i to je već veliki uspeh....Samo da ga ovi papci na vlasti ne devalviraju....

Октобарска Револуција у Србији је пример класичног државног удара. Чауши издали газду и прогласили нове пајаце и то је то. Да се нису играли са изборима крајем 90-их, једни бојкотују а други иду, па после ти други немају херца да легално оборе СПС иако имају парламентарну већину...
Играли су улоге које су им биле додељене. Да Запад није хтео да обори Милошевића не би га оборило ни пет петих октобара.

5.oktobra uopšte nije bila revolucija....Jer da je bila, danas bi svi borci ''protiv novog svetskog poretka'',Grobari Srbije mislim tu na radikale i sps, mada je i dss tu, bili six feet under, čaušesku style.......To je bilo unutrašnje urušavanje trulog ,korumpiranog režima čiji je neposredni uzrok bila pobeda D.O.S.-a na izborima 24 .septembra:cool:

Delimicno tacno.

Sve je to bila mirna evolucija sistema. Usko gledano, "rezim" formalno jeste pao, ali je sistem ostao neokrnjen.

Banda-drzava je videla da je najistureniji sraf poceo da skripi, pa odlucila da ga zameni mladjim i perspektivnijim. Ta tzv. revolucija je pocela 24. septemba a zavrsena je 12. marta 2003. Sistem je opstao i sad metastazira.

Back