tacy
Aktivan član
- Poruka
- 1.132
JOGURT,BALVAN ILI BAGER (izvini Iron-utovarivač)...
Ajde malo da se podsetimo, raspalimo analizu i na kraju, da odaberemo simbol nove revolucije. Biće valjda još revolucija, majku mu...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zar nije vreme za monarhiju dosta sa revolucijam.
5.oktobra uopšte nije bila revolucija....Jer da je bila, danas bi svi borci ''protiv novog svetskog poretka'',Grobari Srbije mislim tu na radikale i sps, mada je i dss tu, bili six feet under, čaušesku style.......To je bilo unutrašnje urušavanje trulog ,korumpiranog režima čiji je neposredni uzrok bila pobeda D.O.S.-a na izborima 24 .septembra
Kako bi uveli monarhiju bez revolucije? Imaš neku ideju?
Ako se odvija unutar neke institucije, u ovom slučaju borba dve struje u okviru Vojvođanske vlade, tada ni to nije revolucija......Smisao iste potpuno pretumbavanje dotadašnjeg poretka stvari, što se ni u ova dva slučaja nije desilo......Mada, ovo u Krajini odgovara definiciji oružane pobune, školski primer......
Jedina revolucija ili nešto tome nalik se desilo od 1939. do '45.-e od kada je zločinačka ''Kominterna'' objavila rat monarhiji u Srbiji i građanskom poretku u bivšoj kraljevini Jugoslaviji.......Ta je nažalost uspela ,čega posledice osećamo i dan danas:sad:
Pa neznam ali ,svaka sledeca se zavrsi gore po nas.
Nisam pristalica monarhije kao poretka sa vladajućim ovlašćenjima koji je postojao, ali se mora reći da je u kraljevini SHS to bila parlamentarna monarhija u kojoj kralj baš nije mogao radi šta hoće, već je morao za sva pitanja da namakne većinu u Skupštini što je bio često vrlo težak posao......Ja sam pristalica građanskog kapitalističkog poretka koji je nakratko od 1918. do 1941 bio izgrađen i u kome si imao onoliko koliko VREDIŠ, a ne koliko te babo progura:Neutral:......Sami primeri tadašnjih bogataša kao donatora npr.Miša Anastasijević koji je dao onoliku zgradu za Bg univerzitet, govori o moralu tih ljudi i njihovoj humanosti, što je danas potpuno strano......Počeo je da se gradi neki zapadni sistem, demokratski u velikoj meri i šta onda.....
Iako imam ne baš veliki broj partizana u porodici:wink: i neću da ih vređam jer su bili dobri ljudi ta zločinačka rabota nam uopšte nije bila potrebnaOva druga i nije baš bila neophodna.
Ovo kažeš jer ne voliš što smo se ujedili sa hrvatima i sličnima....Bilo je čak možda i bolje jer je bilo veće tržište, bez carina i ostalog, ali ovi spoljašnji retrogradni uticaji su bili nešto što je pogađalo sve zemlje i našta mi nismo mogli baš nešto da utičemo......Od stvaranja SHS počinju malo retrogradni procesi
JOGURT,BALVAN ILI BAGER (izvini Iron-utovarivač)...
Ajde malo da se podsetimo, raspalimo analizu i na kraju, da odaberemo simbol nove revolucije. Biće valjda još revolucija, majku mu...
Тачно.Hm......ne bih ja baš tako reko.
U Srbiji se mukotrpno od 1804 razvija moderno društveno uređenje, koje početkom dvadesetog
veka dobija obrise moderne evropske demokratije (parlametarizam, izbori, slobode štampe, jedan od najliberalnijih
ustava u tadašnjoj Evropi nalik na belgijski, potpuno ograničavanje vlasti monarha).
Od stvaranja SHS počinju malo retrogradni procesi. Ali ne treba se čuditi, jer posle velike ekonomske
krize celu Evropu je zahvatilo neko ludilo.
Inače Jogurt, Balvan i Bager nisu revolucije nego pučevi i pobune, koje označavaju samo promene
vladajućih elita i početke građanskih sukoba (Balvan).
Srbi su imali dve revolucije onu od 1804-nacionalnu (dovodi do potpunog ukidanja preostalih feudalnih odnosa i nacionalnog preporoda ) i 1941-1945-komunističku.(ukida kapitalističke odnose razvijene
posle nacionalne revolucije). Ova druga i nije baš bila neophodna.
Социјалдемократија. Које, на жалост, овде, после Димитрија Туцовића, заправо, нисмо ни имали.Inače ja sam pre za evoluciju društva (postepeni razvoj demokratskih odnosa i napredka u ljudskim pravima)
po modelu Belgije, Švedske, Danske, Holandije,........
Mnogo manje boli.