Koja je razlika između nastavnika i profesora?

Meliot

Elita
Poruka
24.183
Koja je razlika između nastavnika i profesora osim toga što nastavnik predaje u osnovnoj a profesor u srednjoj školi? Da li je to zbog toga što nastavnik drži nastavu a profesor profesoruje? Nikada mi ta razlika u nazivima prosvetnih radnika koji drže nastavu u srednjim i osnovnim školama nije bila jasna. Može pomoć prijatelja? :)

profesor u srednjoj školi?
Sada djaci u srednjoj profesore zovu nastavnici.
Koja je razlika
Nikakva, posto je potrebno zvanje mastera i za osnovnu i za srednju.
Nikada mi ta razlika u nazivima prosvetnih radnika koji drže nastavu u srednjim i osnovnim školama nije bila jasna. Može pomoć prijatelja? :)
Ni u jednom sluzbenom dokumentu se ne koristi naziv "profesor", samo nastavnik

Ucitelj predaje od 1-og do 4-og razreda,nastavnika od 5-og do 8-og,a profesor srednju i visu skolu.I razlika ko je koliko skole zavrsio.
Svi imamo završene fakultete, ili bi bar trebalo ;) inače, to su nazivi koji su ostali kada jeste bilo prema završenoj školi, moj naziv je profesor razredne nastave, ali zamisli prvače da me pozove tako :D meni mnogo lepše zvuči učiteljice ..

Inače, kao profesor srpskog jezika, bilo mi je sasvim normalno da me u oš zovu nastavnice, par puta dok sam radila u srednjoj školi, nikako nisam mogla da se naviknem na profesorka ;) a što se tiče fakulteta, svi imamo isti stepen obrazovanja ,kada je reč o profesorima, jedina razlika je u napredovanju i usavršavanju u svom zvanju.

Nema više smer nastavnik, svi smo profesori..svi imamo 7. stepen
Da ali se to u praksi svelo da su profesori nastavnici, a i lepse zvuci za srednju skolu i atmosferu u njoj
nastavnik ne moze,on je daleko od profesora.
Nema sta da se nagadja, na fakultetu je profesor doktor nauka... taj nivo strucne spreme je potreban. E sad, moze jedino da mu smeta sto ga studenti zovu profesor a ne doktor
Nekad studenti i asistenta zovu "profesore"... a trebalo bi "kolega"
nastavnik ne moze drzati predavanje na fakultetu
Moze da bude asistent ako upise doktorske studije

Poslednja izmena:
Ja sam imao nastavnicu i profesorku srpskog osoba u određenim momentima koja je bila ista osoba. Kako je po toj tvojoj logici to bilo moguće?
Mesate sve sa vremenom kada su nastavnici u osnovnoj imali zavresnu visu pedagosku a "profesori" u srednjoj fakultet.

Danas postoji master kao uslov za rad u prosveti i vazi za sve. Za starije diplome to znaci zavrsen fakultet.

Back