Koja je poruka Isusa Hrista za ljude na Zemlji ?

616132892_25707130955573663_1117986118020384946_n.jpg

Iskreno nisam ti razumeo ovu primedbu,prvi put cujem o toj "diskriminaciji"...sta je sad ovo,gledao si neki horor film pa te jos uvek drzi taj cudan osecaj ? :D
Ne razumem šta ti nije jasno? Vidim da sa srpskim jezikom odlično barataš tako da verujem da si odlično razumeo:

Zašto je ženama zabranjeno da idu u Hilandar i na Svetu Goru???
Zašto je ženama zabranjeno da budu popovi, da seku kolač, da krste, da venčavaju... basically zašto je ženama zabranjeno da zarađuju pare kao što rade muškarci? Zašto žensko ne može da bude patrijarhinja?

Ukratko, kako to da je ta tvoja hrišćanska vera baš toliko diskriminatorska, kad su svi ti muškarci rođeni od strane žena? Takođe, kako je moguće da ste čak i masu žena zaludeli da veruju u očigledno diskriminatorsku veru?

Muslimanska vera je 100 puta gora, oni tek nisu u vinklu. Muslimanu da opsuješ Alaha ili Muhameda iz Meke u Medinu, pa to je gore nego da mu siluješ ženu sestru ili ubiješ dete

..Zašto je ženama zabranjeno da idu u Hilandar i na Svetu Goru???
Odkud ti sad ovo,u Svetom Pismu nisam sreo takva ogranicenja...da nije to mozda neka pagansko-papskopopska kreacija nepostojecih verskih zabrana ?
Zašto je ženama zabranjeno da budu popovi,
Za popove ne znam,nema ih u Bibliji ali ti mogu reci zasto nije bilo zena svestenika u vreme SZ-ta :
Greh na ovu planeti je dosao nakon direktne inicijative prve zene od koje se ocekivalo da bude "mati svim narodima"stoga je bilo jasno da resenje za greh nije mogao doci putem njenog angazmana....taj koji je prvi sagresio nije mogao ucestvovati u resenju za greh koje je Bog predvideo !
Za nas ljude je ovo sasvim dovoljno objasnjenje.
...naravno,osim ovog kljucnog razloga postojao i cisto tehnicki razlog - zena ima mesecni ciklus kada krvari i u takvom stanju ne moze imati sluzbu u prostoriji namenjenoj za sluzenje Bogu kroz ceremonijanog zrtvovanja.
Zena je tada necista stoga joj nije dozvoljen pristup takvoj sredini ali je isti slucaj i sa muskarcem kad ima nekog stanja izlaska bilo kakvog semena /fluida zbog nekog zdravstvenog poremecaja.
Zasto je sve ovo Bog tako uredio ne znam ali je dovoljno da znamo sta se sme i kada se ne sme.
basically zašto je ženama zabranjeno da zarađuju pare kao što rade muškarci?
Ko ti je ovo rekao,jel se kreces ti uopste u svetu biznisa ili ne lezi ti ta kategorija ?
Zašto žensko ne može da bude patrijarhinja?
Zasto musko ne moze da radja ?
Jel cemo i ovo sporiti ?
Ukratko, kako to da je ta tvoja hrišćanska vera baš toliko diskriminatorska, kad su svi ti muškarci rođeni od strane žena? Takođe, kako je moguće da ste čak i masu žena zaludeli da veruju u očigledno diskriminatorsku veru?
Zena uopste nije diskriminirana vec joj je dato mesto koje zasluzuje - da bude kraljica u kuci ukoliko ne radi i da bude to isto ali i da radi gde moze u skladu sa njenim mogucnostima i kvalifikacijama.

Koja je poruka Isusa Hrista za ljude na Zemlji ?

Citajuci Bibliju, ja sam shvatio da je poruka od Isusa sledeca -
Da ne bude granica i medja, da niko nikoga ne vredja, da nestane razlike izmedju sela i grada, izmedju umnog i fizickoga rada. da svako zivi od svojega rata i da ljubav vecno vlada. Da je Isus imao viziju da se imperijalizam mora rusiti i da vise ovako vise ne moze biti, zato ura, napred u borbene redove.
Ovo je moja vizija
Da li se neko slaze ?

:think:
Isus je ostavio nama primer koji treba da sledimo ako hocemo i ako mozemo.i da tako lako razumemo sta je dobro,a sta je zlo.U svakom slucaju ostavio nam je svoje prorocanstvo,i dao nam je najlepse obecanje koje je iko ikada dao,zapisano u otkrivenju 21:3,4.

Back