Na ovo pitanje je tesko dati objektivan odgovor, jer retko ko ima konkretna iskustva da je dobro upoznao bas sve linije GSP na celoj trasi....
Primetio sam recimo da su linije 16, 23, koje krecu sa Karaburme super, stalno i cesto idu, a saobracaju zglobni Solarisovi autobusi, pa iako ima dosta ljudi, cak i u spicevima se moze uci u bus.
Ta 50ka je zaista fenomen i enigma, koliko god buseva da ide, skoro uvek je manje ili vise puna. Da li zato sto dosta vremena gubi jer stalno ide preko brda gore-dole, relativno uskim ulicama i po krivinama, pa ne moze da ide brzo, da li zato sto idu solo autobusi ili sta vec, ne znam, ali u njoj skoro nikada nema mesta da se sedne. U spicevima ume da bude problem i sa 42, jer ide prilicno retko, puno krivuda, a u Knezevcu zivi dosta ljudi, pa se stoji i bukvalno na jednoj nozi. U 48 takodje zna da bude guzve.
Sa druge strane, npr. u 502 nikada nije guzva i uvek se moze sesti, iako je linija retka (ide jednom u 30 min), a takodje obilazi dobar deo Rakovice poput 50ice. Specificna je i linija 501, gde mislim da covek koji bi malo pustio korak ladno moze da brze stigne peske od okretnice do okretnice nego kada bi se od pocetka do kraja vozio tim minibusom.