Koja je po vama najbolja a koja najgora linija GSPa?

Лоша линија... Немамо ми лоше линије него премало возила на неким линијама.

Боље мерити гужву у возилима, јер то показује добру искоришћеност.
По том мерилу, трамваји нам требају много мање од аутобуса јер су у просеку слабије попуњени.

Поменута линија 50 иде "из ничега у нигде" а увек је претрпана. Некоме изгледа фали памети да дода још пар аутобуса на линији и тиме реши све проблеме.

Један проблем током мог другог студирања је био врло редак ред вожње 10ке. Не знам како је сада.

Na ovo pitanje je tesko dati objektivan odgovor, jer retko ko ima konkretna iskustva da je dobro upoznao bas sve linije GSP na celoj trasi....

Primetio sam recimo da su linije 16, 23, koje krecu sa Karaburme super, stalno i cesto idu, a saobracaju zglobni Solarisovi autobusi, pa iako ima dosta ljudi, cak i u spicevima se moze uci u bus.

Ta 50ka je zaista fenomen i enigma, koliko god buseva da ide, skoro uvek je manje ili vise puna. Da li zato sto dosta vremena gubi jer stalno ide preko brda gore-dole, relativno uskim ulicama i po krivinama, pa ne moze da ide brzo, da li zato sto idu solo autobusi ili sta vec, ne znam, ali u njoj skoro nikada nema mesta da se sedne. U spicevima ume da bude problem i sa 42, jer ide prilicno retko, puno krivuda, a u Knezevcu zivi dosta ljudi, pa se stoji i bukvalno na jednoj nozi. U 48 takodje zna da bude guzve.
Sa druge strane, npr. u 502 nikada nije guzva i uvek se moze sesti, iako je linija retka (ide jednom u 30 min), a takodje obilazi dobar deo Rakovice poput 50ice. Specificna je i linija 501, gde mislim da covek koji bi malo pustio korak ladno moze da brze stigne peske od okretnice do okretnice nego kada bi se od pocetka do kraja vozio tim minibusom. :)

Лоша линија... Немамо ми лоше линије него премало возила на неким линијама.
Tako je. Nema loših i dobrih linija, nego ih možemo vrednovati po tome kakvo iskustvo imamo s njima (koliko često dolaze vozila, koliko su stara, imaju li klimu, jesu li česte gužve itd).

Meni je trolejbuska linija 28 nekako najviše prirasla srcu. Generalno više volim trole od autobusa jer nema one zagušljivosti, retko kad je gužva (mada se ipak dešava kad je špic), a kontrolu ne znam jesam li tri puta video na toj liniji za poslednjih dvadesetak godina.

Loša iskustva imam sa linijom 92 jer se pojavljuje izuzetno retko, a samo ona ide Obrenovačkim drumom koji uz to ima samo jednu traku, pa se dešavalo da budu ogromne gužve.

Баш сам погледао на карти трасу линије 50...

Од врха Булевара (у ствари из Устаничке), па преко Медаковића, поред Степе Степановића, кроз Бањицу и Миљаковац, кроз Церак, све до даљег краја Бановог Брда.

То дође као обилазница, мање више. Зато и јесте занимљива линија, али ето, тешко је њом ићи.
Уместо ње се може направити комбинација 31/37.

Код нас је већина ствари постављена у звезду уместо по прстенима, и све док је тако имаћемо проблема са пролажењем кроз град односно преласком из једног у други део.

Мрежа ГСП линија треба да изгледа као паукова мрежа или приближно тако. Ја бих увео две-три линије које би чиниле трасу која би ишла од Гроцке/Болеча/Винче, Кружним путем поред Ресника, онда даље до Железника, па до Сурчина или Батајнице, па све на крају до Овче, да те линије чине неку обилазницу. А не да неко из Зуца кад хоће у Лештане, који су пар километара удаљени, да он мора скроз до Трошарине, па на 50 до Устаничке, па тек одатле до Лештана. Онако би се мало растеретио град.

Lično sam vozio na sledećim linijama: 45,74,78 i 94. Te linije je drzala firma u kojoj sam nekad vozio. Od navedenih linija 94 najbolja jer su ljudi iz Resnika pristojni ljubazni i kulturni,retko ko ce uci u bus a da ne nazove dobar dan...najteza za rad 74 zbog trase kojom prolazi jer spaja prakticno dijagonalne delove grada tj Bezanijsku Kosu i Mirijevo 3...licno meni 45 je ostala kao najgora jer prolazi pored pijaca,bolnica i škola i zaista mnogo teških slučajeva te zadesi u samo jednom pravcu a kamo li tokom cele smene...recimo linija 706 mi se oduvek svidjala jer na celoj trasi koja je duga 20+km ima samo 2 skretanja :)

Kad sam bio klinac imao sa mnooogo dobrog prijatelja koji je vozio n 17ici u Lasti dok je Lasta još radila gradski prevoz pa mi je i ta linija ostala u lepom sećanju :)

Eto skroman doprinos od mene :)

Back