Koja je najgrublja stvar koju ste ikada uradili a ne kajete se što ste uradili?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
55.238
Da li ste imali neko iskustvo gde vam nije bilo žao što ste bili neprijatni?

Evo jedna pričica (nepoznati autor)
Otišao sam u supermarket i pokupio nekoliko artikala. Ušao sam u auto, a starija žena (imala je preko 40, ja sam imao 25) pored mene je upravo završila da istovari svoja kolica u gepek. Kada sam počeo da se isparkiravam, ona je ostavila kolica za kupovinu odmah iza mog auta.

Spustio sam prozor i zamolio je: MOLIM VAS POMERITE KOLICA. Uzvratila mi je da može ostaviti kolica gde god želi.

Izašao sam iz auta i rekao joj da MOGU DA UČINIM ISTO. Zatim sam uzeo ta teška metalna kolica za kupovinu i okrenuo ih naopako iza njenog auta. Ušao sam u auto i otišao gledajući je kako se bori da skloni kolica sa svog puta.

Nisam se osećao krivim ni najmanje.

aKxm061_460s.jpg

Pojma nemam.
Sebi u obzir uzimam milijun olakotnih okolnosti, drugima milijun otegotnih, zbog zoga sto mislim da je tako ispravno.

Prije nekoliko mjeseci mi mater za nedjeljnim ruckom rekla da se svaki dan moli Bogu da mi se srce ne pretvori u totalni kamen (pod utjecajem je vjencane kume, u zadnjih par godina postala je gorljiva katolkinja).

Opet me prije nekih mjesec i po prakticki istjerala iz dnevnog boravka, isto kratko nakon rucka, a svemu je prethodila izjava mog starog: "Ti si sine rasist."
Nakon sto sam rekao da jesam i pokusao argumentirati svoje stajaliste, stara je dreknula: "Prosli put si za ruckom velicao Hitlera!
Izlazi napolje!"

I najurili me ni krivog ni duznog.
Ali OK, barem sam pojeo i popio vino.

Sve nesto razmisljam da se ubuduce starcima ne odazivam na nedjeljne pozive za rucak.

🐈

Postavio sam jednu koleginicu bez psovki ali malo grubljim jezikom na mesto tj, naucio je osnovama kulture.
Podsetio sam je takodje da nisam veverica i da me nece iskoristavati.
Od tada evo vec godinu dana ni rec me progovara sa mnom.
Nije mi zhao.

Za ostale gluposti a bilo ih je dosta, naravno da se kajem.

Back