gost 197611
Aktivan član
- Poruka
- 1.180
koja je najbolja termalna pasta za procesor i gde moze da se kupi?????
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a gde moze to da se kupi u beogradu?
1) Zalman ZM-STG1
2) Arctic Silver 5
3) Arctic Cooling MX-3
4) Noctua NT-H1
5) Arctic Cooling MX-2
A kad ga pitas do koliko stepeni se greje procesor, reci ce, ne znam na 40-50, ide i do 60.
A ta 2 stepena ce mu bas znaciti...
Pa moze da bude i vise od toga,sve zavisi...A kad ga pitas do koliko stepeni se greje procesor, reci ce, ne znam na 40-50, ide i do 60.
A ta 2 stepena ce mu bas znaciti...
Hmmmm...pa i nije bas sve tako!Ako,kao sto kazes,nisi koristio neku od ovih pasti ne mozes da tvrdis da nisu dobre ili da je cak bacanje para!
Mozda covek ima dobru konfiguraciju i jednostavno zeli da mu svaki "deo" bude tip-top...to ti je kao kad bi kupio BMW-a a na njemu stavio "tigar" gume(jer kao sto kazes pasta je pasta,zar ne) umesto Michelin!
Ja vec godinama koristim Zalman ZM-STG1 (koristio sam i druge) i mogu ti reci da postoje razlike u Temperaturi izmedju ovih koje sam nabrojao a kamoli izmedju Zalman i neke "klj" marke!
Hmmmm...pa i nije bas sve tako!Ako,kao sto kazes,nisi koristio neku od ovih pasti ne mozes da tvrdis da nisu dobre ili da je cak bacanje para!
Mozda covek ima dobru konfiguraciju i jednostavno zeli da mu svaki "deo" bude tip-top...to ti je kao kad bi kupio BMW-a a na njemu stavio "tigar" gume(jer kao sto kazes pasta je pasta,zar ne) umesto Michelin!
Ja vec godinama koristim Zalman ZM-STG1 (koristio sam i druge) i mogu ti reci da postoje razlike u Temperaturi izmedju ovih koje sam nabrojao a kamoli izmedju Zalman i neke "klj" marke!
dual core 3 ghz 4 gb rama gts250. kao sto je rekao Dupont hocu sve da imam kvalitetno na kompu a ta pasta najbolja na listi kosta 700 dinara tako daaaaaaaaaaaa..............
dual core 3 ghz 4 gb rama gts250. kao sto je rekao Dupont hocu sve da imam kvalitetno na kompu a ta pasta najbolja na listi kosta 700 dinara tako daaaaaaaaaaaa..............
Ma u redu je....moze umesto termalne pasta za zube da se stavi(kao sto moze umesto gumenih tockova drveni),ali.....?zasto ne bi mogao ?
inace, covek je krajnje praktican, i razumem ga u potpunosti...
Ma u redu je....moze umesto termalne pasta za zube da se stavi(kao sto moze umesto gumenih tockova drveni),ali.....?
Da ste imali malo dodira sa elektronikom i industrijskim masinama, bilo bi vam jasno sta pricam.
Masina u Arilju (sto pravi one Intimo gace ) vredi oko 500.000€ (petsto hiljada). Tranzistore u toj masini hlade aluminijumski hladnjaci i obicna silikonska pasta koja se kupuje u kantama (ja kad god odem kod njih, za'vatim po kasiku ili kutlacu, zavisi sta mi je pri ruci ), a cela kanta kosta kao dva sprica AS ili neke druge i time mogu da podmazem brdo procesora i delim svakome ko mi trazi.
I sad tvrdite da je bitnije da se ohladi kucni procesor od 100 i kusur €, nego tranzisotr koji valja par hiljada volti i par stotina Ampera i koji kosta 2.000€ i to moras da cekas dva meseca da bi ga uvezla firma iz Subotice (a ako nemas rezervu, masina ne radi i ne daje znake zivota).
Tako da ti poredjenje Tigra i Miselina ne pije vodu.
Kompjuteri nisu nista novo u svetu digitalne elektronike, samo su se nasli pametni ljudi koji proizvode kozmetiku i to znaju da naplate onima kojima je bitno da skinu dva stepena, a ne znaju ni zasto im je bitno.
Da ste imali malo dodira sa elektronikom i industrijskim masinama, bilo bi vam jasno sta pricam.
Masina u Arilju (sto pravi one Intimo gace ) vredi oko 500.000€ (petsto hiljada). Tranzistore u toj masini hlade aluminijumski hladnjaci i obicna silikonska pasta koja se kupuje u kantama (ja kad god odem kod njih, za'vatim po kasiku ili kutlacu, zavisi sta mi je pri ruci ), a cela kanta kosta kao dva sprica AS ili neke druge i time mogu da podmazem brdo procesora i delim svakome ko mi trazi.
I sad tvrdite da je bitnije da se ohladi kucni procesor od 100 i kusur €, nego tranzisotr koji valja par hiljada volti i par stotina Ampera i koji kosta 2.000€ i to moras da cekas dva meseca da bi ga uvezla firma iz Subotice (a ako nemas rezervu, masina ne radi i ne daje znake zivota).
Tako da ti poredjenje Tigra i Miselina ne pije vodu.
Kompjuteri nisu nista novo u svetu digitalne elektronike, samo su se nasli pametni ljudi koji proizvode kozmetiku i to znaju da naplate onima kojima je bitno da skinu dva stepena, a ne znaju ni zasto im je bitno.
ali...?
citaj malo sta kulikaza pise, covek ipak zna po nesto, za razliku od potpaljenih "hardwerasa" ( sto vise gigaherca, sto vise da svetli itd.. )
mozda nesto i naucis..
pozzZZzz
Se ti "ulizujes" ili imas i ti kao "persona" neko svoje misljenje,svoj stav?
A samo da ti dokazem da ne lazem da moze i pasta za zube da se stavi(probaj pa ces videti)
Ja "obicno" stavljam Senf,a ti?
Ja svoje misljenje gradim vremenom, slusajuci ljude za koje sam siguran da znaju sta pricaju i slusajuci svoju logiku...
iz prostog razloga sto ne mislim da sam najpametniji na svetu..
i ja apsolutno nemam razloga da se ovde bilo kome ulizujem...
A ovo poredjenje 75 x 1 0000 0000 procesora u odnosu na par od par hiljada je u najmanju ruku glupo...
Fora je u tome da su te paste kao i mnoge druge stvari samo prodavanje magle budalama koje npr. daju po 100 e da rashlade cpu...
Kao i ovi benc testovi, izmisljena budalastina da bi budale pucale pare na sto bolje da bi imali dbar rezultat u testu..
i ljudi se prze na to...
kako god, dokle god ima ovci, imace i ko da ih sisa...