Koja drevna civilizacija odgovara vašem horoskopskom znaku?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
67.088
Živimo u svetu koji je toliko preplavljen tehnologijom da uprkos tome što su povezaniji nego ikada ranije, mnogi ljudi se osećaju otuđenim i nepovezanim. U takvim kontradiktornim uslovima, bilo bi mudro pogledati u prošlost, daleko u prošlost, kako bismo mogli da prigrlimo svoje korene i pronađemo vezu između mesta gde se nalazimo i onoga što nas je dovelo ovde.

Kao što svaki od dvanaest znakova Zodijaka ima jedinstven skup osobina ličnosti, tako imaju i sve velike drevne civilizacije. Pogledajte koje civilizacije imaju karakteristike najbliže vašem horoskopskom znaku.
510070_profimedia-0813003584_f.webp

Ovan: Sparta

Vatreni znak kojim vlada planeta ratnik Mars, Ovnovi su poznati po svojoj nepokolebljivoj hrabrosti, čak i kada su šanse u velikoj meri usmerene protiv vas. Drevna civilizacija koja najviše odgovara vašem temperamentu je grad Sparta na grčkom ostrvu Lakonija. I dan-danas, reč Spartanac označava nekoga ko je obeležen strogom disciplinom i ko izbegava luksuz i udobnost.

Najpoznatiji primer spartanskog ponašanja došao je tokom bitke kod Termopila 480. pre nove ere kada su persijske snage napale Grčku. Iako su kralj Leonida i njegovih 300 spartanskih ratnika bili znatno nadmašeni persijskim snagama procenjenim na desetine hiljada, oni su stajali na svom mestu i hrabro se borili protiv njih danima.

Bik: Drevni Egipat

Kao zemljaniznak, Bikovi su u suštini stabilni i praktični. Budući da vam vlada Venera, takođe volite lepotu i lepše stvari u životu. Drevna kultura koja se najbolje uklapa u vaš duh jeste Egipat, gde je civilizacija cvetala hiljadama godina zbog večne pouzdanosti reke Nil, koja je obezbedila život za inače isušenu pustinjsku oblast.
Drevni Egipat je takođe bio poznat kao magična civilizacija sa svojim zapanjujuće veličanstvenim piramidama i praksom korišćenja raznobojnih boja, pigmenata, kane i olovke za oči kao kozmetički dodatak za muškarce i žene.

Blizanci: Stara Grčka

Pod vladavinom Merkura, vi ste majstor komunikacije i brz mislilac koji je stalno radoznao i žedan znanja. Naći ćete svoju duhovnu civilizaciju u staroj Grčkoj, posebno u filozofskoj eri kojom su vladali Sokrat, Platon i Aristotel, koji su u suštini izmislili zapadnu filozofiju kako bi mogli da razumeju svet koristeći logiku.
Čuvena Sokratova opomena da "spoznaj sebe" ostaje jedan od najmudrijih saveta koje je iko ikada dao. Antička Grčka je takođe napravila ogroman napredak u astronomiji, matematici, etici, biologiji i estetici. To je takođe proizvelo filozofije epikurejstva (što znači da je zadovoljstvo dobro) i stoicizma (što znači da treba hrabro podnositi bol bez prigovaranja).

Rak: Sumeri

Pošto ne postoje drevne civilizacije poznate prvenstveno po tome što su hiperemocionalne, kao što su Rakovi poznati, umesto toga ćemo se usredsrediti na činjenicu da vama vlada Mesec i da ste stoga veliki dom zodijaka koji pronalazi intenzivnu utehu u vašem prebivalištu. Drevni Sumeri u Mesopotamiji su osmišljavali sofisticirane gradove-države pre hiljadama godina.
Kuće napravljene od opeke osušene na suncu, koje su koristile zamršene lukove, kupole i svodove, bile bi poređane tako da su gledale na dvorišta i bile grupisane oko zigurata - terasastih, piramidalnih hramova koji su služili kao sumerska bogomolja. Kada su mnogi stanovnici planete bili nomadski ili su živeli u privremenim skloništima, Sumeri su bili prvi narod na svetu koji je bio skućen .

Lav: Stari Rim

Kao vatreni znak kojim vlada sunce i simbolizuje ga lav, vi ste kraljevski, dominantni, pa čak i na grandiozni. Savršena drevna dopuna vašoj ekstrovertnoj prirodi i osvajačkom duhu je staro Rimsko carstvo, koje je osnovano na sedam brda 753. pre nove ere a prostiralo se na preko dva miliona kvadratnih milja pokrivajući tri kontinenta.
Do 117. godine vaše carstvo je pokrivalo celu Italiju, veći deo današnje Zapadne Evrope, i čak je imalo komandne ispostave u delovima Azije i severne Afrike. Stari Rimljani su inspirisali strah i poštovanje skoro hiljadu godina i služe kao večni podsetnik šta je ljudski duh u stanju da postigne.

Devica: Drevna Kina

Poznati ste po svojoj praktičnosti i izrazitoj pažnji prema detaljima. Težite logici i nikada ne dozvoljavate da vas emocije obuzmu. Drevna kultura koja najbolje odgovara vašoj ličnosti datira iz Kine, koja je bila jedna od najranijih svetskih civilizacija i opstaje kao trajna svetska sila.
Samo kultura posvećena tehnologiji i pragmatizmu bila bi u stanju da izvede arhitektonsko čudo kao što je kineski Kineski zid, koji se proteže na više od 20.000 kilometara i štiti drevne Kineze od grabežljivijih i manje razvijenih osvajača. Veliki put svile povezao je Kinu s Mediteranom i podstakao trgovinu i unakrsno oprašivanje kultura. Drevna Kina je zaslužna za pronalazak papira, procesa štampanja i kompasa. Takođe je blagoslovio svet konfučijanizmom, sekularnom državnom filozofijom koja podstiče poštovanje, integritet i društveni reciprocitet.

Vaga: Dolina Inda

Kultura iz bronzanog doba koja je cvetala u delovima onoga što su danas poznati kao Pakistan, Avganistan i Indija, gradovi u dolini Inda, koji su formirali civilizaciju veću od Egipta, bili su jedinstveni među drevnim civilizacijama po tome što su arheolozi pronašli da nema dokaza da su njima vladale hijerarhijske ličnosti kao što su sveštenici ili kraljevi.
Takođe, nema dokaza da su ovi drevni narodi koristili oružje ili im je bila potrebna vojska. Umesto toga, to je bila kultura zasnovana na miru, prosperitetu, ljubavi i jednakosti. Sve se ovo savršeno uklapa u Vaginu beskrajnu potragu za ravnotežom i harmonijom.

Škorpija: Drevne Maje

Škorpija je znak koji je najbliže isprepleten sa misterijom i tamom, pa koja bi vas bolja drevna kultura mogla simbolizovati od Maja u današnjem istočnom Meksiku? Za drevne Maje, smrt je bila samo obred prelaska u drugi život, tako da su živeli bez straha od smrti.
Umesto tragičnog kraja, na smrt se gledalo kao na novi početak. Maje su takođe verovale da veliko nepoznato postoji ispod površine vode. Oni koji su svoje živote dobrovoljno prineli kao duhovne žrtve bili su obojeni svetloplavim mineralom poznatim kao "majaska plava“ pre nego što su poslani u vodeni grob.

Strelac: Drevna Persija

Strelac je znak koji je prepun radoznalosti, istraživačkog i pionirskog duha, tako da veliko Persijsko carstvo -jedno od najmoćnijih i najobimnijih u istoriji - najviše odražava vašu dušu. Tokom svog vrhunca, Persijsko carstvo se protezalo od doline Inda (savremeni Pakistan i Indija) na istoku sve do Egipta na zapadu. Na severu je pokrivao delove današnje Grčke i Turske.
Njen najpoznatiji car, Kir Veliki, zamislio je kulturu u kojoj građani mogu da žive, misle i obožavaju kako žele bez straha od progona ili otuđenja. Iako je većina drevnih Persijanaca praktikovala zoroastrizam – prvu dualističku religiju sa konceptima kao što su dobro i zlo, svetlost i tama – bili su potpuno tolerantni prema drugim religijama. Sve ovo se savršeno uklapa s ekspanzivnom i inkluzivnom prirodom Strelca.

Jarac: Vavilon

Jarac je poznat kao najorganizovaniji i najkonkretniji od svih znakova, pa kakvo je bolje drevno društvo da ih predstavlja od onog drevnih Vavilonaca, čiji je vladar Hamurabi uspostavio ono što mnogi istoričari smatraju prvom sveobuhvatnom vladavinom prava u svetskoj istoriji?
Hamurabijev zakonik se sastojao od 282 zakona koji su postavili pravila za stvari kao što su trgovina, ugovori, imovinska prava, porodični sporovi i kriminal. To je takođe dalo svetu ideju o onome što je na latinskom poznato kao lek talionis ("zakon talona“), a kasnije je poznato kao princip "oko za oko". Baš kao i drevni Vavilon, Jarčevi se bave zakonom, redom i logikom.

Vodolija: Atlantida

Vaš inovativni, beskrajno radoznali i revolucionarni duh najviše je u skladu sa mitom o Atlantidi, civilizaciji koja verovatno nikada nije ni postojala, ali koja još uvek fascinira maštu. Mit o Atlantidi se prvi put pojavio u dva dijaloga koje je napisao grčki filozof Platon oko 360. pre nove ere. Kako je Platon ispričao priču, Atlantida je bila ostrvo iz snova koje se nalazi negde iza „Herkulovih stubova“, što je navelo neke da zaključe da postoji u Gibraltarskom moreuzu.
Rečeno je da je veći od Libije i cele Azije zajedno i da je naseljen visoko naprednim super-humanoidima koji su bili vrli i mudri. Njegov gradski raspored sastojao se od koncentričnih prstenova vode i zemlje koji su svi bili povezani tunelima. Iako Atlantida i dalje ostaje samo ideja, samo Strelac ima dovoljno živopisnu maštu da je pretvori u stvarnost.

Ribe: Drevni Tibet

Vodeni znak poznat po svojim neograničenim dubinama duhovnosti i saosećanja, Ribe najbolje predstavlja drevni Tibet. Smeštena na severnoj strani Himalaja. koje dostižu tako vrtoglave visine, trebalo bi samo da stojite na prstima da biste mogli da poljubite nebo. lepota drevnog Tibeta koja oduzima dah rodila je duboko spokojnu kulturu koja se savršeno uklapa sa prirodom.
Uzvišene visine Tibeta su domaćini bezbrojnim budističkim manastirima, ali pre uvođenja budizma, tibetska autohtona religija je bila poznata kao Bon, koja se bavila magijom i obožavanjem nebeskih božanstava - što i ima smisla kada u suštini živite u oblacima.

Prigrlite svoje zvezdane korene: Otkrijte koja drevna civilizacija odgovara vašem horoskopskom znaku
 

Back
Top