Ne bih se bas slozio sa ovom tezom.
Najpre, Savo nije sa njima.
Drugo, ZLF/PSG ni pre ovih desavanja oko nadstresnice nisu imali ni puno pristalica ni skoro ikakvu organizaciju van najvecih gradova. 2022. ta opcija jeste sama bila presla cenzus, ali tada su kod njih bili i Ćuta i Zelenovic iz Sapca, koji su im vukli znacajne kontigente glasaca. Ali usled specificne ideologije, retorike i nastupa, oni su sebe unapred zacementirali u uske okvire podrske jer se obracaju relativno malobrojnom birackom telu.
Trece i najvaznije, sam istorijat tih organizacija i profil glasaca pokazuje da su upravo oni u najvecem riziku od odliva podrske ka studentima, jer su i sami nastali kao neformalne aktivisticke organizacije pretezno mladih pre 8-10 godina, a ispostavilo se da za svo to vreme nisu napravili nikakav sustinski bitniji rezultat u politici.
Djilas, koliko god ga ne voleo i koliko god da je omrazem medju plebsom, jedini od politicara ima pare i medije, pravi nekakvu stranacku organizaciju cak i po dubokoj provinciji, i to su neki od razloga sto mu i uspeva da toliko dugo bude tu gde jeste.
Ali vec rekoh, kada zaista bude doslo vreme za izbore (mislim da ce to biti tek u aprilu 2027), mislim da ce oni ocas posla svi sesti za sto i dogovoriti se oko zajednickog izlaska na izbore, jer se niko nece usuditi da se kocka i rizikuje samostalni izlazak.