Koja će na sledećim izborima od opozicionih opcija preći cenzus?

Koja će na sledećim izborima od opozicionih opcija preći cenzus?

• Udružena cela leva opozicija (SPN)

glasova: 4 22,2%
  • Udružena desna opozicija (Miloš, Nestor...)

glasova: 5 27,8%
  • Đilas SSP i oni oko njega posebno

glasova: 2 11,1%
  • Aleksić NPS i oni oko njega posebno

glasova: 1 5,6%
  • Savo Manojlović ako izadje posebno

glasova: 0 0,0%
  • Miloš Jovanović i NADA posebno

glasova: 2 11,1%
  • Nestorović i Mi snaga naroda posebno

glasova: 4 22,2%
  • Neka druga opcija

glasova: 3 16,7%
  • Niko neće preći cenzus

glasova: 9 50,0%

• Ukupno glasova
    18

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
95.232
Na ovih nekoliko lokalnih izbora pokazalo se da studentska opcija u konkurenciji sa opozicionom preuzima ogromnu većinu opozicionog biračkog tela. Beše Djilas negde uzeo samo 1%. Nestor i ovi ostali ne okušavaju sreću na lokalnim što znači da možda i manje šanse imaju. Da li će neko od njih preživeti studente ili apsolutno niko neće? To ujedno znači da će možda biti mnogo tih ispod cenzusa i rasutih glasova što ide u korist Vučiću ako bude prvoplasiran.

Ako bi se SPN ponovo okupio, imao bi šanse.

U suprotnom, ako svako izađe za sebe, apsolutno nemaju šanse.

Iskreno ne znam šta bih od ta dva više voleo da vidim, prva opcija bi bila zdravija za političku scenu, ali ovo drugo, gledajne gaženja opozicije, je melem za dušu, pogotovo posle decenije protraćene borbe za promene. Imati toliko lošu vlast, imati toliko nezadovoljstvo u narodu, a ne umeš da pređeš 3-4%, to je teška sramota. Takva opozicija nije potrebna nikome.

Na ovih nekoliko lokalnih izbora pokazalo se da studentska opcija u konkurenciji sa opozicionom preuzima ogromnu većinu opozicionog biračkog tela. Beše Djilas negde uzeo samo 1%. Nestor i ovi ostali ne okušavaju sreću na lokalnim što znači da možda i manje šanse imaju. Da li će neko od njih preživeti studente ili apsolutno niko neće? To ujedno znači da će možda biti mnogo tih ispod cenzusa i rasutih glasova što ide u korist Vučiću ako bude prvoplasiran.
niko od opozicije taman bili svi ujedinjeni nece proci cenzus

oni su ISTI SISTEM kao i opozicija

o je i budali postalo jasno u srbiji

cak ni krezube bakice to visene gutaju sa povisicom penzije od 20 % i jednokratnom pomoci od 20 crvenih

STUDENTI SU SE ZATO DISTANCIRALI OD OPOZICIJE

Ako se gledaju svaki sami za sebe, mislim da najvise sansi ima sam Nestorovic, jer za njega glasa specificno biracko telo koje u njemu vidi gurua i koje je najmanje podlozno pricama o studentima.
Francuz sam za sebe tesko, morace da moli Nestora da se udruze, a ovaj ce onda postaviti teske uslove, za koje je pitanje da li ce ih iz NADA prihvatiti.

Gradjaneri ce morati da se udruze, ali oni to uvek i rade, koliko god da im je Djilas mrzak. Jer niti SSP-Srce, niti ZLF-PSG sami za sebe nece biti sigurni za cenzus. Djilas se sam oprobao u Mionici i neslavno je prosao. Tako na kamari vec ce imati sanse za cenzus, ali ne puno vise od toga.

Ostaje onda pitanje da li ce Miki Aleksic, Parandilovic i Cuta hteti ponovo sa njima, ili ce se oprobati sami, uz sav rizik da izduvaju.

Bice tu i standardne zamlate sa desnice (Narodna, DJB, froncle POKSa), ali za njih je jasno da nemaju nikakve sanse.

Rekao bih da Djido ima najveće šanse, pun je para i može da plaća te glasove. Ove ostale opozicione stranke imaju para za kampanju ali baš kao Djido da plate glasove svojim članovima i porodicama teže. Zato samo Djilas izašao na izbore u konkurenciji sa studentima na lokalu i opet on osvojio nešto preko 1%.

Pare ??
Ne, više šansi od njega ima ta grupa, ZLF sa Kreni promeni i sličnima... A Đilas nema baš nikakve.

Nema SRS u anketi?

Mnogo je drugačija priča na parlamrntarnim izborima. Na lokalnim ti nrmaš studentske liste.

Na patlamrntarne će svi izaći.

nijedna..............AV uzima 97 posto glasova.

Pare ??
Ne, više šansi od njega ima ta grupa, ZLF sa Kreni promeni i sličnima... A Đilas nema baš nikakve.
Ne bih se bas slozio sa ovom tezom.
Najpre, Savo nije sa njima.
Drugo, ZLF/PSG ni pre ovih desavanja oko nadstresnice nisu imali ni puno pristalica ni skoro ikakvu organizaciju van najvecih gradova. 2022. ta opcija jeste sama bila presla cenzus, ali tada su kod njih bili i Ćuta i Zelenovic iz Sapca, koji su im vukli znacajne kontigente glasaca. Ali usled specificne ideologije, retorike i nastupa, oni su sebe unapred zacementirali u uske okvire podrske jer se obracaju relativno malobrojnom birackom telu.
Trece i najvaznije, sam istorijat tih organizacija i profil glasaca pokazuje da su upravo oni u najvecem riziku od odliva podrske ka studentima, jer su i sami nastali kao neformalne aktivisticke organizacije pretezno mladih pre 8-10 godina, a ispostavilo se da za svo to vreme nisu napravili nikakav sustinski bitniji rezultat u politici.
Djilas, koliko god ga ne voleo i koliko god da je omrazem medju plebsom, jedini od politicara ima pare i medije, pravi nekakvu stranacku organizaciju cak i po dubokoj provinciji, i to su neki od razloga sto mu i uspeva da toliko dugo bude tu gde jeste.

Ali vec rekoh, kada zaista bude doslo vreme za izbore (mislim da ce to biti tek u aprilu 2027), mislim da ce oni ocas posla svi sesti za sto i dogovoriti se oko zajednickog izlaska na izbore, jer se niko nece usuditi da se kocka i rizikuje samostalni izlazak.

Studentska lista će na izborima dobiti 80% glasova

56hg.jpg
11002965.png

A svi ostali i Đilas i Vučić i opozicija bitka da pređu cenzus

1720516132-11369714aaa-750x412.jpg census_logo_background.webp

Mnogo je drugačija priča na parlamrntarnim izborima. Na lokalnim ti nrmaš studentske liste.

Na patlamrntarne će svi izaći.
Oćeš kažeš - Srbija će glasa jedno a provereni slučajevi iz Beograda nasumično?

Mada je logično što su pralamentrani izbori važniji - ostaje se u Beograd
Sa lokalnim moraš po selendre, a tamo dok raščivijaš ko je koga kad nešto zajebo prodje ti mandat a da se ne napumpaš pošteno.

Ne bih se bas slozio sa ovom tezom.
Najpre, Savo nije sa njima.
Drugo, ZLF/PSG ni pre ovih desavanja oko nadstresnice nisu imali ni puno pristalica ni skoro ikakvu organizaciju van najvecih gradova. 2022. ta opcija jeste sama bila presla cenzus, ali tada su kod njih bili i Ćuta i Zelenovic iz Sapca, koji su im vukli znacajne kontigente glasaca. Ali usled specificne ideologije, retorike i nastupa, oni su sebe unapred zacementirali u uske okvire podrske jer se obracaju relativno malobrojnom birackom telu.
Trece i najvaznije, sam istorijat tih organizacija i profil glasaca pokazuje da su upravo oni u najvecem riziku od odliva podrske ka studentima, jer su i sami nastali kao neformalne aktivisticke organizacije pretezno mladih pre 8-10 godina, a ispostavilo se da za svo to vreme nisu napravili nikakav sustinski bitniji rezultat u politici.
Djilas, koliko god ga ne voleo i koliko god da je omrazem medju plebsom, jedini od politicara ima pare i medije, pravi nekakvu stranacku organizaciju cak i po dubokoj provinciji, i to su neki od razloga sto mu i uspeva da toliko dugo bude tu gde jeste.

Ali vec rekoh, kada zaista bude doslo vreme za izbore (mislim da ce to biti tek u aprilu 2027), mislim da ce oni ocas posla svi sesti za sto i dogovoriti se oko zajednickog izlaska na izbore, jer se niko nece usuditi da se kocka i rizikuje samostalni izlazak.
Moždasu Ćacijevci mlogo nepismeni ali nisu glupi,sa druge strane iebeš knjige ako pameti nema

I pre ovog problema ste se bunili za maske, za da se ostane u kuću (a ovamo u špicevima bežali po selendre na čist vazduh), pa ste galamili za vaš projekat Rijotinto... Ne možete da prežalite što je projekat "Grad na vodi" završen pod nazivom "Beograd na vodi" pa niste dali novi most da se pravi... Bar nešto da sačuvate od planiranih investicija za svoje provizije... Naravno drugu ploču i kasetu bi svirali da je obrnuta situacija na vlasti...

Ali činjenica je da ste tražili "veća izdavanja za fakultete" kako bi se imalo za Strazbur bicikle, dnevnice za zelene prsluke, ultru i vutru.

Jaċimović što vas vozio za peške "besplatno" kupio dve kuće po 60.000€
Neznam koliko ste priložili porodicama koje su vam povod za stranački obračun?

A neznam jer sam Ćaci
Vi najbolje znate
Vi ste mlogo pametni
Bistri ko litar boze

Poslednja izmena:
Studentska lista će na izborima dobiti 80% glasova

Pogledajte prilog 1836999 Pogledajte prilog 1836998

A svi ostali i Đilas i Vučić i opozicija bitka da pređu cenzus

Pogledajte prilog 1837001 Pogledajte prilog 1837002
Vrcav humor nije na odmet :D
Problem je ipak taj što tzv. opozicija može da računa na vrv 600.000 glasova

A sledeći krucijalni ( a ne kurcijalni)problem glasi kako će ti slučajevi da glasaju u poslednjem momentu.
Obično ih "duboko ubedi" neka floskula krilatica, pa malo za Jednog od 5 milionera, pa malo za najsmešnijeg Nestora, pre toga za Obradovića iz Dveri,pa onda Šapić-Gangula...

I na kraju vas "neko pokrao" posle izjave "da niste nikog glasali jer ste bojkotovali" (tj sramota vas da kažete)

Ako se gledaju svaki sami za sebe, mislim da najvise sansi ima sam Nestorovic, jer za njega glasa specificno biracko telo koje u njemu vidi gurua i koje je najmanje podlozno pricama o studentima.
Francuz sam za sebe tesko, morace da moli Nestora da se udruze, a ovaj ce onda postaviti teske uslove, za koje je pitanje da li ce ih iz NADA prihvatiti.

Gradjaneri ce morati da se udruze, ali oni to uvek i rade, koliko god da im je Djilas mrzak. Jer niti SSP-Srce, niti ZLF-PSG sami za sebe nece biti sigurni za cenzus. Djilas se sam oprobao u Mionici i neslavno je prosao. Tako na kamari vec ce imati sanse za cenzus, ali ne puno vise od toga.

Ostaje onda pitanje da li ce Miki Aleksic, Parandilovic i Cuta hteti ponovo sa njima, ili ce se oprobati sami, uz sav rizik da izduvaju.

Bice tu i standardne zamlate sa desnice (Narodna, DJB, froncle POKSa), ali za njih je jasno da nemaju nikakve sanse.
Ako se Đilas bude pitao AV ostaje sve dok se jednom ne budu stekli uslovi da Đido postane kalif umesto kalifa. Njega ne zanima baš ništa drugo

Back