Q. in perpetuum hibernum
Stara legenda
- Poruka
- 82.685
Negde kažu jedno, negde treće. Iz svakog dela druga priča; u etnografskoj literaturi uglavnom ništa po tom pitanju.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Kum ne može biti bliski rod i u pravoslavlju ne ide to tako. Kumstvo je duhovno srodstvo i zato se ne zove bližnji rod.Brata rođenog ili što bliži neki rod.
Ma može da se zove svako. Ko meni može da zabrani da ja izaberem kuma? Pa Isus hrist i Jovan Krstitelj su bili rođaci ako se ne varam. Pusti ti te njihove običaje.Kum ne može biti bliski rod i u pravoslavlju ne ide to tako. Kumstvo je duhovno srodstvo i zato se ne zove bližnji rod.
GastarbajteraNegde kažu jedno, negde treće. Iz svakog dela druga priča; u etnografskoj literaturi uglavnom ništa po tom pitanju.
Neće niko da ti zabrani, ali naravno neće taj neko ni da prihvati svakoga za koga ti misliš da treba ti biti kum jer prosto ne ide. Ako se nećeš držati običaja, onda nemaš razloga ni tražiti npr od crkve da ti ispuni želje. Mislim da nisu bili rođaci Jovan Krstitelj i Isus. Tu si nešto omašio. Kao i da ti rođeni brat bude kum. Kum ne može biti krvni srodnik i tako je vijekovima.Ma može da se zove svako. Ko meni može da zabrani da ja izaberem kuma? Pa Isus hrist i Jovan Krstitelj su bili rođaci ako se ne varam. Pusti ti te njihove običaje.
Prema biblijskom izveštaju, anđeo Gavrilo je poslat u Nazaret u Galileji Jelisavetinoj rođaci Mariji, djevici, datoj čoveku po imenu Josif, i obavestio je da će začeti od Duha Svetoga i roditi sina po imenu Isus. Nakon obaveštenja da je „Jelisaveta rođaka“ već u šestom mesecu trudnoće, Marija je otputovala u „Hebron, u zemlju brda Judeja“, da poseti Jelisavetu.Neće niko da ti zabrani, ali naravno neće taj neko ni da prihvati svakoga za koga ti misliš da treba ti biti kum jer prosto ne ide. Ako se nećeš držati običaja, onda nemaš razloga ni tražiti npr od crkve da ti ispuni želje. Mislim da nisu bili rođaci Jovan Krstitelj i Isus. Tu si nešto omašio. Kao i da ti rođeni brat bude kum. Kum ne može biti krvni srodnik i tako je vijekovima.
Kum ne može biti bliski rod i u pravoslavlju ne ide to tako. Kumstvo je duhovno srodstvo i zato se ne zove bližnji rod.
daKakvog kuma, vjenčanog?
Prijatelji.ko onda
Negde kažu jedno, negde treće. Iz svakog dela druga priča; u etnografskoj literaturi uglavnom ništa po tom pitanju.
Koliko se sećam kum treba da bude prva osoba koju sretneš kad izađeš ispred kapije. Zato se i kaže da se kumstvo ne odbija.
Danas to više ne važi nego za kuma biraš prijatelja sa kojim bi da postaneš familija.
Ja odlučio da @Lily Rose bude kuma.U nasem kulturnom nasledju, kumstvo je duhovno srodstvo, sto znaci da kum ne sme da bude srodnik.
Какав полусвет, одрођен од традиције и српске нематеријалне културе...![]()