Koga su to videli starozavetni Mojsije, Isaija, Jakov, Jov, Mihej...?

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Sin je to obličje Boga nevidljivoga. Pavle upravo to i kaže za Hrista.
Sin je ikona Očeva.
U tom ključu kad razmisliš biće ti logičan odgovor koji uvezuje i činjenicu da su Mojsije, Isaija, Jakov, Jov i Mihej zaista videli Boga i činjenicu da Oca niko nije video direktno, nego kroz Sina ("ko je video Mene, video je Oca").

Jesi li primetio slova na krstolikoj aureoli Hristovih ikona ('O ON)?
Šta misliš zašto je to?
Pa, opet, poveži sa onim mestima iz Starog Zaveta?
Zaključi ;)
christ-blessing-pantocrator-byzantine-icon-9060.jpg

Pavle? Ili Saul ili Savle? Je li bio Isusov apostol? Koliko znam nije? Je li bilo kada govorio ili nešto direktno čuo od Isusa? Koliko je meni poznato nije?
 
Poslednja izmena:

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Boga su videli i Mojsije i Jakov i Isaija i Jov.
Tako piše u Pismu.
Nego, ti ne znaš kako da povežeš ta svedočanstva sa Hristovom rečima.

Potraži odgovore u Kur'anu i islamu, odgovore ćeš naći. Druga je stvar hoće li ti se svideti ili neće, hoćeš li ih prihvatiti kao takve ili ne, ali odgovori postoje u islamu oko kontradikcija unutar same Biblije (pojedinačno unutar Zaveta) i između Starog i Novog Zaveta.
 

Сале

Legenda
Moderator
Poruka
62.936
Recimo, muslimani se okreću u pravcu mrtvog kamena klanjaju mu se klečeći i izuveni, skupe se njih u džamiji po stotinak i sigurno bar pedesetorici smrde noge. Svaka im čast na izdržljivosti. Dok recimo u pravoslavnoj crkvi miriše tamjan, ima kome smeta taj miris ali slobodan je da izađe, dok tamo nema cile mile, trpi smrad nogu. Ali šta mene briga jel, svako radi ono što misli da je ispravno. I sad nekome kome kuća miriše a dođe gost kome smrde noge da ti kaže ej ti si pogan smrad je nešto najlepše pa mislim stvarno.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.