Dе Sisti
Legenda
- Poruka
- 69.795
- I Gospod govoraše s Mojsijem licem k licu kao što govori čovek s prijateljem svojim.
- Ali ne usta više prorok u Izrailju kao Mojsije, kog Gospod pozna licem k licu,
- Ali nije takav moj sluga Mojsije, koji je veran u svem domu mom. Njemu govorim iz usta k ustima, i on me gleda doista, a ne u tami niti u kakvoj prilici Gospodnjoj. Kako se dakle ne pobojaste vikati na slugu mog, na Mojsija?
- I Jakov nadede ime onom mestu Fanuil; jer, veli, Boga videh licem k licu, i duša se moja izbavi.
- Potom otide gore Mojsije i Aron, Nadav i Avijud, i sedamdeset starešina Izrailjevih. I videše Boga Izrailjevog, i pod nogama Njegovim kao delo od kamena safira i kao nebo kad je vedro. I ne pruži ruke svoje na izabrane između sinova Izrailjevih, nego videše Boga, pa jedoše i piše.
- Isaija: Godine koje umre car Ozija videh Gospoda gde sedi na prestolu visokom i izdignutom, i skut Mu ispunjavaše crkvu. Serafimi stajahu više Njega, svaki ih imaše šest krila: dvema zaklanjaše lice svoje i dvema zaklanjaše noge svoje, a dvema leteše. I vikahu jedan drugom govoreći: Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama; puna je sva zemlja slave Njegove. I zadrmaše se pragovi na vratima od glasa kojim vikahu, i dom se napuni dima. I rekoh: Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana, jer Cara Gospoda nad vojskama videh svojim očima.
- Jov: Ушима слушах о теби, а сада те око моје види.
- Mihej: Зато чуј реч Господњу; видех Господа где седи на престолу свом, а сва војска небеска стајаше му с десне и с леве стране
A onda Hristos kaže
- I Otac koji me posla on je i posvjedočio za mene. Niti ste glas njegov ikada čuli, ni lice njegovo vidjeli.
- Ne da je ko vidio Oca, osim Onoga koji je od Boga: on je vidio Oca.
- Boga niko nije vidio nikad: Jedinorodni Sin koji je u naručju Oca, on ga objavi.
- Који је обличје Бога што се не види
I da saberemo prethodno i zaključimo, koga su videle i s kim su to starozavetne ličnosti govorile?
Poslednja izmena: