Prosek je ku.rva...
Npr ja znam amere koji ce pozvati policiju ako im prijatelj , komsija sedne u kola pijan....to smatraju velikim prekrsajem protiv savesti tj vrlo lako neko cak i oni mogu biti na putu gde ce taj pijani da vozi i ubije nekog...
Kod nas niti ga zadrzavas niti ga savetujes niti ga molis da ide taksijem, nego te boli tuki..
Ja licno nisam puno puta bio u takvim situacijama ali dva puta sam osetio da ce da se desi nesto lose..
Nije bilo pijanstvo , ali mi se nije svidelo da osoba vozi ...jednom je kokosije slepilo , a drugo je bilo premorenost....oba su se tragicno zavrsila za 9 osoba...prvi kokosije slepilo je ubilo 5 ljudi , direktan sudar, izginuli starac i baba a sa druge strane cela porodica...
A kod premorenog, je isto direktan sudar i naravno smrtni ishod...
Ali nisu bili pijani ni jedan ni drugi vozac...ali mi se nije svidelo nesto u tom trenutku..
A ja licno sam samo prvi put u zivotu kad me je neko drugi vozio , sam seo bez stroge kontrole u kola drugara i napravio nama 4 makazice u krivini, jedva izvukosmo vestinom onog drugog vozaca glave...moja prva voznja u tudjim kolima...e neces ga brale..
Druga voznja vec sam birao , seo u kola sa mortus pijanim drugarom, mortu do daske, ali nema voznje brze od 30 na sat....jutro..i fino stigosmo. I jos par puta kad sam stopirao sam odbio voznju od napaljenih vozaca , procena po liku i posle gledao kako su se spucali pored puta....ne kazem da sam prorok, to prorok se koristi za druge stvari , ali ako ne cackas mecku , neces je ni nabosti...
Posle nekih godina, tamo oko 30 sam naucio da citam iz ociju , sve ili skoro sve...strah , pokvarenost, laz, zaveru, nervozu...i to mnogo olaksava stvari..
Ali eto psiholoski smo procenili da je moj pijani drugar sigurnija opcija od onog drugog koji me zamalo ne ubi makazicama...i bi tako...
Ali to kad mozes da kontrolises vozaca...znao je da cemo da zaustavimo odmah ako predje 30 i da mu nece biti bas dobro...
Nema zezanja ni sa nadrogiranima ni sa alkoholisanima, vidite da se gine bas posteno....a gine jedan kriv i jedan ni kriv ni duzan..
Zato se prijavljuje kad pijan sedne u kola...cinkaros ne cinkaros....koliko zivota ste vi licno spasili....