KOD KUMANOVA JOS JEDAN NAPAD PROTIV NATO SNAGA 1999

Агенције су извештавале овако:

Haos Na Ulicama Skoplja

Protesti I nemiri na ulicama Skoplja; prosrpski demonstranti napali americku ambasadu, makedonska vojska na visem stepenu pozornosti. To je Makedonija u trenutku NATO-ove akcije protiv Savezne Republike Jugoslavije

Oko 5000 demonstranata, razljucenih NATO napadom na Srbiju, opselo je I napalo americku, nemacku I britansku ambasadu u cetvrtak . Zapalili su nekoliko vozila ispred ambasada I razbili prozore na radnjama u centru grada
.


Americka zastava je skinuta sa postolja ispred americke ambasade I spaljena uz radosno pozdravljanje nezadovoljne mase protestanata. Jugoslovenska zastava je postavljena na njeno mesto.

СА ПРОТЕСТА У СКОПЉУ 17.АПРИЛА 1999.
skopje_flag.jpgДОГОДИЛО СЕ И ОВО:

U elitnom restoranu "Dva Jelena" u Skoplju, grupa od 19 britanskih vojnika prethodnice NATO-a koja stize za Kosovo provodili su se jedno vece, prilicno su popili, a onda su dobili postene batine od pet kelnera. Dva Britanca su cak zavrsili u bolnici.

Posto je tako veliku i visoko obucenu grupu zapadnih vojnika dobro prebila nekolicina lokalnih kelnera, incident je prouzrokovao dosta smeha, ali i politicke komentare.


Vojislav Seselj, podpredsednik vlade Srbije i vodje Srpske radikalne stranke, cestitao je u pismu vlasniku restorana, cuvenoj lokalnoj pop zvezdi Sasi Kainovskom-Panki iz dua Kuku Lele. Prepirka je, Seselj je izjavio, "prava garancija makedonsko-srpskog prijateljstva" jer su "britanskom okupatoru" makedonski kelneri ocitali lekciju.
 
U Cetvrtak uvece u blizini Kumanova pucano je antitenkovskom raketom na
lako oklopno vozilo NATO-a raketa je pala u blizini vozila .Od strane NATO-sila i makedonskih vlasti vodi se istraga i momentalno ne postoje neke informacije o pociniocima ovog dela .Kao sto prenosi MIA Nato alijansa vidi ovaj cin kao teroristicki akt .Prestavnici NATO alijanse izjavili su da ce ukoliko se ponove napadi odgovoriti vatrom .
 

Back
Top