Kod koje banke imate racun? I da li ste zadovoljni online "uslugom"...

Da li ste zadovoljni uslugom vase banke?

• ** Da, u potpunosti

glasova: 2 40,0%
  • ** Ne, sranje su

glasova: 2 40,0%
  • ** Onako

glasova: 1 20,0%

• Ukupno glasova
    5

prvepruge

Ističe se
Poruka
2.243
U kojoj banci imate racun i da li ste zadovoljni sa njihovom, posebno online uslugom? Mislim na banke koje posluju u Srbiji ( dijasporci imaju racune i u svojim novim dzravama).

COM11_Eletronic_Banking.jpeg

Dobih obavestenje od moje banke u Srbiji, Intese, da od Nove godine njihove usluge online mogu koristiti samo preko mobilne aplikacije odnosno da aplikacija mora biti instalisana na trusted device ( sluzbenici banke u ekspozituri verifikuju uredjaj na koji je instalisana) i nema vise online poslovanja preko web browsera. E da ga y.e.bes, moram doleteti u Srbiju sa druge strane zemljine kugle, doci u ekspozituru Intese, tamo predati telefon ili tablet koji ce sluzbenik banke verifikovati i tek onda mogu pristupiti svom racunu. U medjuvremenu moram placati racune za stan, poreze, clanarine za profesionalna udruzenja, mobilni telefon u Srbiji, i najvaznije, pomoc roditeljima... a bio sam u Srbiji pre par meseci i nemam nameru da idem do sledeceg leta. Najbolja fora je da pri svakoj promeni uredjaja koji je verifikovan novi uredjaj morate ponovo donositi u ekspozituru banke, pa ako recimo izgubite telefon, uzmete novi telefon, promenite operativni sistem morate ga ponovo verifikovati. Iskljucivo fizickim prisustvom u ekspozituri Intese u Srbiji :dash:

Kakvi b.o.l.i.d.i. Dok, recimo moja supruga u srpskom Raiffeisenu (ili kako se vec pise naziv) taj problem nema. Nemam taj problem ni sa domacim bankama ovde u iseljenju, uzgred.

Poslednja izmena:
Verovatno su ih hakovali pa sad donose drakonske mere
Pa onda uzmes programere koji znaju posao i uradis ono sto rade sve ostale banke ( ili drzavni sitemi) i omogucis online verifikaciju uredjaja sa aplikacijom a ne ovako sabansko resenje sa odnosenjem uredjaja u ekspozituru. Napominjem, u srpskom Reiffeisenu moja supruga moze to onlajn da obavi, ja mogu u mojoj ovdasnjoj banc, na sajtu drzavnog zdravstvenog osiguranja, na sajtu poreske sluzbe... a ne verujem ni da u Italiji ili u drugim dzravama gde Intesa posluje morate odlaziti u ekspozituru za verifikaciju.

U kojoj banci imate racun i da li ste zadovoljni sa njihovom, posebno online uslugom? Mislim na banke koje posluju u Srbiji ( dijasporci imaju racune i u svojim novim dzravama).

Pogledajte prilog 1619003

Dobih obavestenje od moje banke u Srbiji, Intese, da od Nove godine njihove usluge online mogu koristiti samo preko mobilne aplikacije odnosno da aplikacija mora biti instalisana na trusted device ( sluzbenici banke u ekspozituri verifikuju uredjaj na koji je instalisana) i nema vise online poslovanja preko web browsera. E da ga y.e.bes, moram doleteti u Srbiju sa druge strane zemljine kugle, doci u ekspozituru Intese, tamo predati telefon ili tablet koji ce sluzbenik banke verifikovati i tek onda mogu pristupiti svom racunu. U medjuvremenu moram placati racune za stan, poreze, clanarine za profesionalna udruzenja, mobilni telefon u Srbiji, i najvaznije, pomoc roditeljima... a bio sam u Srbiji pre par meseci i nemam nameru da idem do sledeceg leta. Najbolja fora je da pri svakoj promeni uredjaja koji je verifikovan novi uredjaj morate ponovo donositi u ekspozituru banke, pa ako recimo izgubite telefon, uzmete novi telefon, promenite operativni sistem morate ga ponovo verifikovati. Iskljucivo fizickim prisustvom u ekspozituri Intese u Srbiji :dash:

Kakvi b.o.l.i.d.i. Dok, recimo moja supruga u srpskom Raiffeisenu (ili kako se vec pise naziv) taj problem nema. Nemam taj problem ni sa domacim bankama ovde u iseljenju, uzgred.
Ja sam to promenila odavno i zadovoljna sam , super funkcioniše.
Plaćanje svih računa obavim za minut kod kuće ili bilo kakvu uplatu izvršim. Do sada nije bilo problema.
Normalno je da me sve banke nerviraju jer kada postoji neki problem - moraš da odeš lično

Pogledajte prilog 1619003

Mislim da nisi razumeo
To možeš i telefonski da obaviš verifikaciju intese mobi

Користим банку поштанске штедионице за динарски рачун, плату, затим Интезу због дебитне виза електрон картице због девизног рачуна и Моби банку (Јетел) зато што они једини имају платни промет са интерактив брокерсом.

Користим банку поштанске штедионице за динарски рачун, плату, затим Интезу због дебитне виза електрон картице због девизног рачуна и Моби банку (Јетел) зато што они једини имају платни промет са интерактив брокерсом.
interaktiv brokers? nesto sa inostranstvom?

interaktiv brokers? nesto sa inostranstvom?
Да, америчка брокерска компанија, већина инвестира преко њих на америчку берзу, али имаш европске ЕТФ-ове са домициом у Ирској, Амстердаму, тако да уплаћујеш у еврима.

Mislim da nisi razumeo
To možeš i telefonski da obaviš verifikaciju intese mobi
Razumeo sam jer sam vec imao taj problem sa Intesa bankom a i to decidirano stoji u mailu kojim su me obavestili o prestanku ulaska u account preko we browsera. Ako instalises aplikaciju mozes samo da je koristis na uredjaju (telefonu, tabletu) koji sluzbenici banke u njihovoj ekspozituri verifikuju kao pouzdani uredjaj. Znaci odneses im telefon ili tablet u ekspozituru a oni tamo pozovu svog network administratora koji tom sluzbeniku da verifikacioni kod za trusted device, sluzbenik u ekspozituri ga unese i sistem security Intesa banke poveze trusted device sa tom i tom verzijom operativnog ssistema na Intesa network i bazu podataka kao usera sa ogranicenim ovlascenjima. Znaci tvoj recimo Galaxy S24 Ultra tog i tog imei broja sa verzijom Androida 14 veze za usera sa tim nickom (ili email adresom) i odgovarajucim passwordom. I nijedna druga kombinacija ne dolazi u obzir, radi secuityja. Napomena, to ne mozete da uradite kuci i sami, moze samo u ekspozituri i od strane sluzbenika banke.

Ti si pomesala verifikovanje naloga banci kad si vec u aplikaciji ili na sajtu banke ( ako radis preko web browsera), tad je opet radi securityja potrebno da unes kod koji ti banka posalje sms-om na broj koji si im prijavio kao broj za tu komunikaciju.

Ja danas, i do 31.decembra ove godine radim transakcije na taj drugi nacin, preko web browsera jer nije potrebno da verifikujes svoj telefon ili tablet kao trusted device. Od 1.januara sledece godine ukidaju tu mogucnost, ukidaju mogucnost ulaska u account preko web browsera, moci ces samo preko aplikacije. A da bi je instalisao moras da odes u ekspozituru banke i da ti neki priuceni sluzbenik to omoguci. Krettteenii. Kompletni.
Naoomena, te procedure nema u Raiffaissen Srbija ( za ostale banke u Srbiji ne znam) a nema nigde ni na Zapadu.

Back