Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au pa po kakvim vi to auto skolama obucavate... :lol:

U Sapcu je svaki auto u iole ozbiljnijim skolama utegnut ko devojcica, a prosli put kad sam bio vidim i novi Accord :!: sa L oznakom ;)
У ***... долазим у Шабац поново у ауто школу :D Ја сам по Панчеву најновије виђао 206ице, 207ице... иначе сад кад си поменуо Акрода нисам се хвалио да сам једно три дана дужио Теленоровог Акорда пре можда 3 недеље... диван неки период то беше... иде као блесаво, казаљка горива спада како се обртаљка пење, али кад је џаба шта ћу :D

:!: :!: :!: Trke na Uscu su sledeci vikend :!: :!: :!:

Е то бих стварно могао некад у животу да одем да погледам...

:!: :!: :!: Trke na Uscu su sledeci vikend :!: :!: :!:
Idemo?
naughty.gif

A da li vi shvatate da za te pare nije moguce odvozati 40 casova?
Ma naravno. To ili obaraju deset puta, ili ćeš da juriš instruktora, ili ćeš da polažeš šes meseci posle prvog časa itd.
Ja sam pao jednom, na istom mestu na kom je pao moj drugar. On je stvarno pogrešio, a ja uradio suprotno od njega i opet pao. :D Tako da, obaraju sigurno zbog politike. ;) Možeš da se nerviraš i kuneš u svog instruktora (najjača fora je "moj instruktor je u svadji sa pandurima" - ma kako da ne :lol:), ali garantujem da dobar procenat od 2500 koliko košta novo izlaženje ide u ruke instruktora. Meni je rečeno da, navodno, od 2500 samo 600 din ide auto školi. Ma kako da ne.

Od polaganja instruktor ne dobija nista, sve ide skoli.

Nije stvar u obaranju 10 puta, vec jednostavno u troskovima. Evo ti primer Sapca i Golfa 2 u obuci:

Cas voznje je od 20 do 30 km. Prosek je 6 litara na sto km, znaci oko 180 dinara goriva, odnosno 7200 din za 40 casova.
Troskovi odrzavanja auta u obuci su naravno visi nego sto je to slucaj kod "obicnih" automobila.
Od cene obuke instruktor placa PDV.

U Sapcu cenovnik izgleda ovako: 20.000 je obuka + 3000 voznja + 2500 teorija.

Naravno. Drugo je kad sedneš sam u svoja kola. ;)
Drago mi je što me je instruktor vodio da vozim brze krugove po Košutnjaku.
weight_lift2.gif
Zatim, znam da se mnogi tripuju zbog noćne vožnje, autoputa, kružnog toka itd. Ovo nisam radio u školi, već potpuno spontano kasnije sam, tipa idem i moram na autoput ili na Slaviju ili noću po kiši. Ybg, nema panike, samo koncetracija i nema problema.
Takodje, instruktor mi nije ograničavao brzinu (kod većine je to 60), već me puštao da po osećaju vozim. Zato su se moju čudili što ja kao izuzetno svež vozač tamo gde je ograničenje 40 teram 60-70-80. "Pa nego koliko ću?" :lol: Jednostavno, filozofija instruktora je bila naučiti ljude da voze i malo brže, jer zna za slučajeve njih koji su po dobijanju vozačke seli, vozili 100 i olupavali se kao besni.

Manje se sranja dešava po kiši i snegu i ledu, nego po suvom... Teško je poverovati, al to je neka statistika... Ljudi očigledno više paze kad je klizavo, mračno, maglovito, nego kad je suvo... Mada, uvek ćeš imati budala (Lik koji je recimo ubio Zablaćanskog, išao je 103 u zoni 80 (kad nije sneg i zima i sve ostalo). Milenko je išao 30 u zoni 80...)

Naravno. Drugo je kad sedneš sam u svoja kola. ;)
Drago mi je što me je instruktor vodio da vozim brze krugove po Košutnjaku.
weight_lift2.gif
Zatim, znam da se mnogi tripuju zbog noćne vožnje, autoputa, kružnog toka itd. Ovo nisam radio u školi, već potpuno spontano kasnije sam, tipa idem i moram na autoput ili na Slaviju ili noću po kiši. Ybg, nema panike, samo koncetracija i nema problema.
Takodje, instruktor mi nije ograničavao brzinu (kod većine je to 60), već me puštao da po osećaju vozim. Zato su se moju čudili što ja kao izuzetno svež vozač tamo gde je ograničenje 40 teram 60-70-80. "Pa nego koliko ću?" :lol: Jednostavno, filozofija instruktora je bila naučiti ljude da voze i malo brže, jer zna za slučajeve njih koji su po dobijanju vozačke seli, vozili 100 i olupavali se kao besni.

tako i mene isto, covek video da ja sve znam, pa me nije sputavao. ja sam ovde na miseluku vozio brzo. i imali smo dogovor jedna voznja je za kad imam dozvolu druga je za komisiju. recimo u pustinji nailazim na znak stop, pa je dogovor da mu kazem da je stop, da utvrdimo da sam ga skontao, ali normalno ako nema nikog okolo necu valjda stati. i vozio sam 60 i nije me uopste drndao. jedino mi je rekao na polaganju da ne ubacujem u IV vec da idem oko 50. na polaganju mi se ugasio auto :D na blagoj uzbrdici jer nas je bilo 4 u kolima a ja na to nisam navikao, benzinac. ja ko da nista nije bilo samo upalio i nastavio da cekam prolaz, nije mi se otkotrljao auto nigde.

tako i mene isto, covek video da ja sve znam, pa me nije sputavao. ja sam ovde na miseluku vozio brzo. i imali smo dogovor jedna voznja je za kad imam dozvolu druga je za komisiju. recimo u pustinji nailazim na znak stop, pa je dogovor da mu kazem da je stop, da utvrdimo da sam ga skontao, ali normalno ako nema nikog okolo necu valjda stati. i vozio sam 60 i nije me uopste drndao. jedino mi je rekao na polaganju da ne ubacujem u IV vec da idem oko 50. na polaganju mi se ugasio auto :D na blagoj uzbrdici jer nas je bilo 4 u kolima a ja na to nisam navikao, benzinac. ja ko da nista nije bilo samo upalio i nastavio da cekam prolaz, nije mi se otkotrljao auto nigde.

Da, ali glavna fora je to što u životu nisam seo da vozim kola pre prvog časa. A naveliko sam znao da radim oko istih. :D Inače, na samom polaganju sam elegantno izbegao kretanje pod ručnom - bio parkiran šleper od 20 metara na toj uzbrdici gde se to radi. :lol: A pre toga sam na žešćem usponu krenuo pod vagom - šibnuo gaščinu. :lol:

Nikad ne upozoravaju, al ono... Statistika... Ne krivi mene. Znam na ličnom primeru, da mnogo ranije krenem da kočim i da mnogo više gledam i na retrovizore i sa strane i napred i nikad ne idem više od 60-70 pa čak ni između gradova gde inače u nekim delovima idem i 120!
Bilo je ironicno... statistika je da uvek ima vise udesa pri losem vremenu, znaci da ljudi(vecina) ne obraca vise paznje vec samo nastave da voze kao i do tad.
Cast tebi, meni i ostalima koji uzmu u obzir klizav kolovoz, manju vidljivost i ostalo...ali to smo mi a ne 90% vozaca.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back