Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma plin je spas...dok ga nisam ugradio kod GSi-ja, sipam benzin za 1000, upalim 2x i ode...a sa plinom sam se baš navozio...jeste da malo izgubi na snazi, ali to se primećuje tek od 120, 130 pa na gore... Ipak mi je sledeća stvar dizel...jer mom stilu vožnje odgovara snaga pri niskim obrtajima, dobar obrtni moment...a benzinac počinje da "diše punim plućima" tek od 3000, 3500rpm...

Данас сам урадио једну... могло би се рећи занимљиву ствар... тако су бар коментарисали људи којима сам причао... кренем за БГ и стандардно лик неће да се склони из леве траке и поред блицања и свирања... иде око 60-70 и успорава ме... обилазим га са десне стране и успоравам на око 30 и тако идем наредних 15км испред њега. ПОЛА САТА сам ишао тих 15км успоравајући њега и не дајући му да прође напред. Контам да тај поступак и није толико лош у односу на рецимо гурање с пута, стајање и обрачунавање и сл... једино што се изгуби мало времена али боѕе мој... вредело је :D

Ево вечерас опет...

Враћам се из БГа и мало дам себи одушка залетим се на око 190-200 и иду два аута и трећи креће да их обилази, ја блицам и он кочи и враћа се у десну траку, али нађе се глупача у ауту између ових крене у леву ја и даље блицам и не верујем шта се догађа... глупача најопуштеније обилази овог испред са неких 90 као да се ништа не дешава око ње и ја као ајде искулираћу, међутим крава не нађе са сходно да се не врати у десну траку... е ту мени пукне филм обиђем је са десне стране и успорим на 30 и она тако иде за мном једно 200-300м и као дода гас да ме обиђе
6a8f86ef-1.gif
6a8f86ef-1.gif
6a8f86ef-1.gif
нормално ухватим је и опет успорим на 30 и тако она покуша још 2-3 пута и на крају смо се фино провозали равно 12км мање од 30км/х.

Људи па не кочим ја нагло... ја УСПОРИМ што значи да опустим гас и то је то... а ако се залети па ме удари када успорим, реално, и не може ништа страшно да буде на тој брзини ;)

Opet se postavlja pitanje...sta je starije koka ili jaje?

Ti sto ides 200kmh nema nikakve veze sa tim sto ides levom trakom, moze da bude i 120. Leva je za preticanje, ako neko da migavac i krene u preticanje ti nema sta da blicas iz leve, nego moras da usporis.
Ovo sve ne vazi ako si TI dao migavac i krenuo u preticanje-onda taj iz desne treba da te propusti.
Ali ne zaboravite da se ne pretice kolona- tako da kad se sve sabere Dovla nisi u pravu...bar zakonski jer konstantno vozenje levom je konstantno preticanje kolone;).

Opet se postavlja pitanje...sta je starije koka ili jaje?

Ti sto ides 200kmh nema nikakve veze sa tim sto ides levom trakom, moze da bude i 120. Leva je za preticanje, ako neko da migavac i krene u preticanje ti nema sta da blicas iz leve, nego moras da usporis.
Ovo sve ne vazi ako si TI dao migavac i krenuo u preticanje-onda taj iz desne treba da te propusti.
Ali ne zaboravite da se ne pretice kolona- tako da kad se sve sabere Dovla nisi u pravu...bar zakonski jer konstantno vozenje levom je konstantno preticanje kolone;).

Не знам да ли си некада ишао путем Панчево-Београд, али то је пут са по две траке у сваком смеру и између је одвојено заштитном оградом тј пут је као ауто-пут без зауставне траке (говорим о делу који се популарно зове Нови пут) ;) Дакле, о претицању колоне нема дискусије јер је на путу такве врсте то сасвим дозвољено.
Даље, што се тиче леве траке - па ја сам прешао у леву да бих их обишао, а аблендовањем само скренуо пажњу на то и последњи лик у колони је то испоштовао, али ова гуска није. Дакле, цела ситуација се може сматрати као да се десила на ауто-путу у смислу прописа који важе на таквом путу осим што је ту ограничење 80км/х јер се то ипак не води као ауто-пут већ као магистрални.

Опет напомињем ја се нисам толико изнервирао што сам морао да успорим већ што она није хтела да се врати у десну траку након што је претекла тог лика ког је претицала... ;)

Е да сам думро јутрос не бих знао. Проверих и ево издвојих неке моделе...

Мерцедес ставља 7-степени аутоматик у свој ЦЛС и нову М класу, БМЊ у серију 5 и М5 ставља секвенцијални 7-степени аутоматик, а у М3 седмак-аутоматик са два квачила. Волксваген такође ништа не препушта случају па у ГОЛФА :lol: ставља 7 степени аутоматик са два квачила :D

Ово су само неки модели које сам нашао на брзака тј који су ми пали на памет... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back