- Poruka
- 33.100
Dnevna svetla su negde ukinuta (ili odbijena) zbog slabijeg uočavanja motociklista koji imaju stalno upaljena. Tu se kose dve potrebe. Motociklisti su tada slabije vidljivi i više ugroženi, a vozači automobila ne dobijaju mnogo. Realno, opravdano je samo u skandinavskim zemljama npr zbog polarnih noći i apsloutno je glupavo i amaterski jednu stvar primenjivati u svom dvorištu samo zato što je ima negde drugde.
I ako bude, opcija sa dnevnim sijalicama (svetlima) će biti primarna kod proizvođača automobila jer jako rasipaju svetlost i prektično su neupotrebljiva noću (služe da budeš viđen, a ne da vidiš).
I neko reče, šta ima veze, pregori sijalica pa kupim drugu... A šta ćemo mi jadnici sa Xenonima gde sijalica košta 50 eura, a BiXenon skoro 100 eura komad? A radni vek poput ostalih iole kvalitetnijih sijalica?
I ako bude, opcija sa dnevnim sijalicama (svetlima) će biti primarna kod proizvođača automobila jer jako rasipaju svetlost i prektično su neupotrebljiva noću (služe da budeš viđen, a ne da vidiš).
I neko reče, šta ima veze, pregori sijalica pa kupim drugu... A šta ćemo mi jadnici sa Xenonima gde sijalica košta 50 eura, a BiXenon skoro 100 eura komad? A radni vek poput ostalih iole kvalitetnijih sijalica?
). Ja sam u svakom slučaju za svetla preko dana, dok god se naši vozači ne dovedu u red. A i ekologija kod nas još dugo neće doći na dnevni red.
значи то ми се редовно дешава да ме опомињу... додуше сада мање ваљда виде ''стране'' табле па се не обазиру 

tkacio: