Кобасице, шунка и паризер класификоване као канцерогени (СЗО)

Nervirator

Džomba
VIP
Poruka
99.075
Светска здравствена организација (СЗО) класификовала је прерађено месо попут шунке као канцероген Групе 1, што значи да постоје јаки докази да могу повећати ризик од рака када се редовно конзумирају.

🔬 Шта значи „Група 1“:
• Одражава снагу доказа, а не ниво опасности
• Укључује супстанце са јасним везама са ризиком од рака
• Ризик зависи од учесталости и количине конзумиране

1768173574613.png

Светска здравствена организација (СЗО) класификовала је прерађено месо попут шунке као канцероген Групе 1, што значи да постоје јаки докази да могу повећати ризик од рака када се редовно конзумирају.

🔬 Шта значи „Група 1“:
• Одражава снагу доказа, а не ниво опасности
• Укључује супстанце са јасним везама са ризиком од рака
• Ризик зависи од учесталости и количине конзумиране

Pogledajte prilog 1846221
To nije novost, oduvek se zna...samo odvoji domaću šunku, kobasice, čvarke od ostalog industrijskog smeća sa istim nazivom.

Manje suvotinja, manja potreba za gajenjem životinja, manje CO2 u vazduhu.
Svima je jasno da su krave, ovce, svinje itd glavni zagađivači, a da su fabrike, kola itd čist izvor zdravlja.
SZO pkazuje neviđenu do sada brigu za svetsku populaciju i njeno zdravlje.
Na žalost, previše ljudi veruje u tu "istinu".....

Kad god moraju da se odreknu nekog, nažalost dokazanog smrtonosnog aditiva, odmah se vrate kako je i "prirodna hrana iz pušnice kancerogena" a baba živela 96 godina, možda bi i deda obrnuo igricu da nije sjebo jetru sa rakijom pa živeo samo 82

Ajmo malo o industrijskim sladoledima koje narod kupuje, šta se tu danas stavlja? A?
A lako je napraviti domaći sladoled sa prskanim voćem, kokošjim jajetom od gmo soje, i mlekom sa antibioticima i gmo šečernom repom
Za nijansu zdravije od industrijskog sladoleda

Manje suvotinja, manja potreba za gajenjem životinja, manje CO2 u vazduhu.
Svima je jasno da su krave, ovce, svinje itd glavni zagađivači, a da su fabrike, kola itd čist izvor zdravlja.
SZO pkazuje neviđenu do sada brigu za svetsku populaciju i njeno zdravlje.
Grešiš, već duže vreme je otkriveno da nitriti koji daju crvenu boju prerađevinama od mesa, kada dođu u želudac pretvaraju se u N - nitrozamine, koji su KANCEROGENI 1 Grupe.

Po logici stvari svako meso kada se termički obradi, pasterizuje, obari ili skuva izgubi svoju crvenu boju.

Znamo i da se sadržaj salame, šunke i hamburške slanine mora termički obraditi kako bi mu se obezbedila trajnost.

Zapita li se neko, kako je barena slanina iz vakum pakovanja tako crvena ?

Čudi me da je SZO ovo uradila, ovo je bio idealan način za depopulaciju sirotinje.

Jer bogati ne jedu industrijski prerađeno meso, već ono pravo, prirodno sušeno, bez konzervansa, i njih bi trebalo da ostane milijarda samo.

Grešiš, već duže vreme je otkriveno da nitriti koji daju crvenu boju prerađevinama od mesa, kada dođu u želudac pretvaraju se u N - nitrozamine, koji su KANCEROGENI 1 Grupe.

Po logici stvari svako meso kada se termički obradi, pasterizuje, obari ili skuva izgubi svoju crvenu boju.

Znamo i da se sadržaj salame, šunke i hamburške slanine mora termički obraditi kako bi mu se obezbedila trajnost.

Zapita li se neko, kako je barena slanina iz vakum pakovanja tako crvena ?

Čudi me da je SZO ovo uradila, ovo je bio idealan način za depopulaciju sirotinje.

Jer bogati ne jedu industrijski prerađeno meso, već ono pravo, prirodno sušeno, bez konzervansa, i njih bi trebalo da ostane milijarda samo.
Znam ja sve to, ali još zanimljivije od nitrata mi je sadržaj hrane koja se prodaje pod etiketom ‚‚bez konzervansa''.
Naročito hrana namenjena ishrani dece, Kako se održi a ima rokove trajanja podugačke?
Gledala sam klipove o hrani koja to i nije, sem šećera u sebi sadrži dodatke za ukus, trajnost, boju i prodaje se kao ‚‚zdrava hrana''.
Nema tu ni z od zdrava. Postoje tolike supstance za koje ni ne znamo za šta služe a dodaju se u proizvod.
Ima nas mnogo, hrane je malo, treba vremena da se odgaji, proizvodnja je sve skuplja i sve se manje isplati, pa se tako dođe do brašna od crva,
šnicli iz retorte i ostalih lepota moderne laboratorije.
Možemo da kukamo ali moramo da jedemo.

Postoje prirodni konzervansi, npr so, limunska kiselina, neki začini itd. A postoje i proizvodi koji mogu da traju neko vreme bez posebnih dodataka.

Za ostalo si u pravu.
Da, pa tim prirodnim konzervansima su se nekad obezbeđivale zalihe, no nama je sada lakše da kupimo već gotovu teglu nečega jer nemamo vremena, nemamo špajz, sve nam je lako dostupno cele godine, ali pod uslovom da imamo novac. Način na koji živimo se promenio, na staro se ne može vratiti, a novo nas ubija. Iz lonca u tiganj.

Da, pa tim prirodnim konzervansima su se nekad obezbeđivale zalihe, no nama je sada lakše da kupimo već gotovu teglu nečega jer nemamo vremena, nemamo špajz, sve nam je lako dostupno cele godine, ali pod uslovom da imamo novac. Način na koji živimo se promenio, na staro se ne može vratiti, a novo nas ubija. Iz lonca u tiganj.
Htela sam da kažem da ima i kupovnih stvari koje nemaju štetne konzervanse ili ih ne sadrže uopšte. Samo ljudi nemaju naviku da se bave time.

Znam ja sve to, ali još zanimljivije od nitrata mi je sadržaj hrane koja se prodaje pod etiketom ‚‚bez konzervansa''.
Naročito hrana namenjena ishrani dece, Kako se održi a ima rokove trajanja podugačke?
Gledala sam klipove o hrani koja to i nije, sem šećera u sebi sadrži dodatke za ukus, trajnost, boju i prodaje se kao ‚‚zdrava hrana''.
Nema tu ni z od zdrava. Postoje tolike supstance za koje ni ne znamo za šta služe a dodaju se u proizvod.
Ima nas mnogo, hrane je malo, treba vremena da se odgaji, proizvodnja je sve skuplja i sve se manje isplati, pa se tako dođe do brašna od crva,
šnicli iz retorte i ostalih lepota moderne laboratorije.
Možemo da kukamo ali moramo da jedemo.
Ko ima novca ne mora da brine, a ko ga nema šta će, sudbina?

Gledam moju snaju, puši cigarete sa obojenim papirom, verovatno i filterom, nisam siguran. Nije sad više popularno pušiti duvan pomešan sa 24 kancerogena ( ukupno ih je 650 prema američkoj studiji) aditiva, u belom papiru, već u obojenom ?
A svi znamo da su veštačke boje uglavnom KANCEROGENI, ili možda neko ne zna ?

Pored postojećih 24 kancerogena koji smo već udisali dodali su nam i 25-ti, da malo ubrzaju depopulaciju, kojekude!
Nemamo mi nikakve šanse, jer smo glupi, neverovatno glupi.

Back