KOALICIJA OKO SPS-A: POČINJU RAZGOVORI SA DS-OM

I šta ti je falilo da to odmah kažeš, a ne da se prenemažeš???
Nego, kako se to uklapa u ovo: " j....o m...u!! ", pošto si obrisao svoj prethodni post :roll: :roll: :roll:
Ma ne prenemazem se, nego pretpostavljam da si ranije video moje neke postove u kojima sam rekao da sam dss-ovac, al nebitno, odgovorio sam ti ozbiljno sta bi ja 'teo, al...
Nisam ja nista obrisao, moderatori su....

Dačić još nije prelomio, treba ubediti Glavni odbor
Tanjug - Pre 22 minuta

BEOGRAD - Politički anlitičar Slobodan Antonić izjavio je večeras da je prekid razgovora SPS sa radikalima i narodnjacima bio očekivan, ali on smatra da lider SPS Ivica Dačić još nije u potpunosti "prelomio", jer unutar Glavnog odbora te stranke još uvek postoje jaki otpori pregovarima sa listom Za evropsku Srbiju.

Antonić je u izjavi Tanjugu kazao da je reč o tome da još uvek postoje jaki otpori u Glavnom odboru SPS-a, da se Dačić još uvek ne usuđuje da otvoreno obznani početak pregovora sa DS-om, mada su "neki dogovori već postignuti".

Prema njegovim rečima, ovo je još uvek priprema javnosti, šire javnosti, ali i ljudi u SPS za pregovore sa DS.

"Treba očekivati da će tokom ove nedelje, verovatno, biti donesena odluka u samom SPS-u da započnu ti razgovori sa DS-om. Pitanje je samo da li će prvo Predsedništvo, pa onda i Glavni odbor SPS-a, doneti tu odluku", ukazao je Antonić i dodao da je ovo samo početak razgovora.

"Još uvek je reč o jednom nezvaničnom početku, odnosno pripremi javnosti za te razgovore", smatra on, kao i će "mnogo više vremena uzeti upravo to obezbeđenje većine u Glavnom odboru SPS za podršku tim razgovorima, nego sami razgovori".

Antonić je rekao da razgovori SPS sa DS već traju i " prema nekim informacijama, oni su već neku vrstu dogovora postigli još i pre izbora".

On je ukazao na činjenicu da je Dačić davao vrlo jasne izjave pre izbora da neće praviti koaliciju sa DS-om i da nije bilo lako posle izbora odmah preći na razgovore sa demokratama.

"Trebalo je čitavu ovu predstavu o početku i propasti razgovora sa narodnjacima i radikalima izvesti, da bi se onda prešlo na razgovore, koji su očigledno prava opcija Dačića" ocenio je Antonić.

"Dačić je morao da otpore u Glavnom odboru SPS postepeno slama i pitanje je dokle je došao u toj akciji obezbeđenja većine. Pretpostavljam da je sada već uspeo da obezbedi većinu ne samo u Predsedništvu, već i u Glavnom odboru".

Sada se prelazi na ono što se i očekivalo, i što se sa mnogo strana nezvanično najavljivalo, to su ovi pregovori SPS-DS, zaključio je Antonić.

<< Sadržaj rubrike 'Vesti dana'

"Dačić je morao da otpore u Glavnom odboru SPS postepeno slama i pitanje je dokle je došao u toj akciji obezbeđenja većine. Pretpostavljam da je sada već uspeo da obezbedi većinu ne samo u Predsedništvu, već i u Glavnom odboru".

Naravno da jeste.
Nije toliko glup da najavi pregovore sa DS-om, a da ga zezne neki glupi odbor...:mrgreen:

A to sto ce Antonic da place celu noc, to je druga stvar....:hahaha:

Ima Bobićka jedan dobar komentar o 'čudesnim čarima' neodoljivog Dačića i nemoći i samoći tehničkog Voje.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=98&status=jedna&datum=2008-06-21&kolumna=106

'Paradoksalno, priča o otetom Kosovu, odjednom, posle samo nekoliko meseci, postaje nepodnošljiva u Srbiji - svako ko insistira na toj ideji, da je Kosovo protivpravno oteto, ima šansu da bude proglašen "nazadnim likom koji stavlja klipove u točkove automobila kojim Srbija hrli ka Evropi". Nalepnice se ovih dana lako stiču. Dačić nije mogao da sanja da će ga oni koji su ga pre osam godina motkama najurili sa vlasti, danas proglašavati najpoželjnijim partnerom u političkom erotskom univerzumu Srbije. Koštunica nije mogao da sanja da će ona jedina nit koja je mogla da poveže većinu na političkoj sceni - a to je srma Kosova, tako lako biti pokidana i bagatelisana.'

P.S. ako DS-ovci nastave da sa ovolikim oduševljenjem tapšu totalno nelogičnoj koaliciji sa SPS-om, čini mi se da će mi Koštunica postati bar malo draži.

ZAVRŠENI RAZGOVORI KOALICIJA OKO DS-a I SPS-a
Politika - Pre 23 minuta

BEOGRAD - Razgovori koalicija oko Demokratske stranke (DS) i Socijalističke parije Srbije (SPS) o formiranju nove vlade završeni su nešto posle 22 časa.

Predsednik socijalista Ivica Dačić nakon sastanka rekao je novinarima da su razmatrani principi funkcionisanja buduće vlade, ali ne i podela resora.

On je dodao da će razgovori biti nastavljeni u nedelju.

Na razgovorima koji su u sedištu DS-a trajali oko dva sata učestvovali su predsednik DS-a Boris Tadić, lideri socijalista, PUPS-a i jedinstvene Srbije Ivica Dačić, Jovan Krkobabić i Dragan Marković.

Dakle, gospodo Radikali, DSS-ci, NS-ovci i LDP-ci, postali ste opozicija... :lol:

ZAVRŠENI RAZGOVORI KOALICIJA OKO DS-a I SPS-a
Politika - Pre 23 minuta

BEOGRAD - Razgovori koalicija oko Demokratske stranke (DS) i Socijalističke parije Srbije (SPS) o formiranju nove vlade završeni su nešto posle 22 časa.

Predsednik socijalista Ivica Dačić nakon sastanka rekao je novinarima da su razmatrani principi funkcionisanja buduće vlade, ali ne i podela resora.

On je dodao da će razgovori biti nastavljeni u nedelju.

Na razgovorima koji su u sedištu DS-a trajali oko dva sata učestvovali su predsednik DS-a Boris Tadić, lideri socijalista, PUPS-a i jedinstvene Srbije Ivica Dačić, Jovan Krkobabić i Dragan Marković.

Dakle, gospodo Radikali, DSS-ci, NS-ovci i LDP-ci, postali ste opozicija... :lol:
A kako ce ldp biti opozicija, a podrzace ovu vladu?!

Ma super, narednog puta će radikali znati šta treba da rade: smeška nam se i koalicija DS-SRS - po sistemu - sve je moguće

cleaning-teeth-073.gif

Sad sam videla kako je izgledao susret Tadića i Dačića večeras. Katastrofa. Ne zna se kome je neprijatnije, a ne mogu jedan drugog da pogledaju u oči. Kao nekad kad su Đinđić i Drašković morali na skupovima da stoje jedan pored drugog, a iz svakog pokreta može da se vidi koliko im je to odvratno.

Biće ovo zanimljivo leto. :lol:

Back