Коалиција Moramo осудила захтев одборника "Патриотског блока" за отказивање Параде поноса

комшија

Stara legenda
Poruka
80.149

1659010740730.png

Koalicija Moramo osudila zahtev odbornika Patriotskog bloka za otkazivanje Parade ponosa


Koalicija Moramo osudila zahtev odbornika Patriotskog bloka za otkazivanje Parade ponosa 1


27.07.2022.

Odbornici Moramo u Skupštini Beograda osudili su danas zahtev odbornika Patriotskog bloka za zabranu održavanja Parade ponosa, najavljene za septembar u glavnom gradu.

Oni su u saopštenju podržali organizatore te manifestacije, navodeći da Parada ponosa predstavlja „važan korak u borbi za ključna politička pitanja za LGBTQIA+ zajednicu poput legalizovanja istopolnih partnerstava i regulisanja pitanja zdravstvene zaštite i nasleđivanja u partnerskim odnosima, kao i sprečavanja svakodnevnog nasilja i diskriminacije nad njima“.

„Zahtev za otkazivanje Europrajda 2022. koji su uputili odbornici Dveri i Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POKS) pokazuje nerazumevanje suštine ljudskih prava i koristi neutemeljene argumente. Veća prava i slobode naših LGBT sugrađana ni na koji način ne ugrožavaju većinsku populaciju niti porodice“, stoji u saopštenju odborničke grupe Moramo koju čine Ne davimo Beograd, Zajedno, Solidarnost i Izbor za našu opštinu.

link


Зашто "Патриотски блок" није демонстрирао против очигледног шверца србијанског оружја за Украјину, а куну се у Путина и зборе да нема Србије без "Мајчицине" љубави? Какве патриотизам има везе са манифестацијом која се организује у циљу борбе за права сексуалних мањина (патриотизам = љубав према држави)? Зашто "патриоте" играју на карту хомофобије?
 

комшија

Stara legenda
Poruka
80.149

1659012146518.png

Miletić: Ceniću Beograd po tome šta bude učinio za Europrajd, a ne prema onome što kaže Šapić


Miletić: Ceniću Beograd po tome šta bude učinio za Europrajd, a ne prema onome što kaže Šapić 1


Beta-AP 25.07.2022.

Koordinator „Europrajda“ Goran Miletić izjavio je danas da će ceniti Grad Beograd prema onome što bude učinio za tu manifestaciju, a ne prema onome što je rekao gradonačelnik Aleksandar Šapić, najavom da neće učestvovati na ovogodišnjem „Europrajdu“.

„Videćemo kako će to izgledati do kraja, to je njegova izjava, ne možemo nikoga naterati da dodje ili ne dođe. Biće šteta ako ne dodje, jer je to tradicija Prajda i Europrajda“, rekao je Miletić za N1.

Komentarišući zahtev pokreta Dveri i Pokreta obnove Kraljevine Srbije za otkazivanje te manifestacije, Miletić je rekao da „ne zna da li je pre smešan ili tragičan“.

„Prvenstveno je smešan jer ne možete uputiti zahtev gradonačelniku da otkaže dogadjaj koji nije ni zakazao. A drugo, tužan je, jer optužuju LBGT zajednicu za nedostatak nekih stvari u društvu, to liči na početak Drugog svetskog rata, kada su Jevreji optuživani za takve stvari“, naglasio je on.
Miletić je istakao i da je to „tipičan govor mržnje koji je samo malo lepše upakovan“.

Na pitanje da li na „Europrajdu“ očekuje premijerku Anu Brnabić, on je rekao da je ona ranije bila na Prajdovima i sa partnerkom i da ne vidi razlog zašto se ne bi pojavila na toj manifestaciji.

„Mislim da je njeno mesto tu kao pripadnici LGBT zajednice i premijerki“, ocenio je Miletić.

Izrazio je nadu da će nova vlada zakon o istopolnim zajednicama staviti kao prioritet na dnevni red, a povodom toga što je predsednik za taj zakon rekao da „nije ustavan“, Miletić je rekao da „mi kao država koja je zasnovana na vladavini prava imamo Ustavni sud“.

„Pa svako ko misli da to nije ustavno, može tražiti do Ustavnog suda da utvrdi ustavnost. Mislim da predsednik treba pod hitno da podrži usvajanje zakona, a ne da kaže da je protivustavan“, istakao je on.
 

комшија

Stara legenda
Poruka
80.149

1659012577054.png

„Tužno, smešno, ogavno i cinično“: Sagovornici Danasa o zahtevu Dveri da se otkaže „Europrajd“, a Dan porodice postane praznik


E_j_B0sWQAMTBIF[1].jpg


Srpski pokret Dveri pozvao je Vladu Srbije da otkaže održavanje „Evroprajda 2022“, jer, kako navode, ta manifestacija je antidemokratsko nasilje manjine nad većinom građana Srbije, a da Dan porodice postane državni praznik i neradni dan.

Lider Boško Obradović istakao je da gej paradu treba otkazati, da svaku promociju homoseksualizma maloletnima treba zabraniti, a da u privatnost ne treba dirati.
“Znam da bi se sa ovim složili brojni homoseksualci koji su protiv provociranja većinske i tradicionalne Srbije od male grupe prozapadnih NVO plaćenika”, napisao je Obradović na svom Tviter nalogu.

Sagovornici Danasa smatraju da je zahtev Dveri tužan, smešan, ogavan i ciničan.

Goran Miletić, koordinator “Europrajda 2022” smatra da je zahtev Dveri za otkazivanjem ove manifestacije “tužan i smešan”.

“Tužan, jer i dalje postoje političari i partije koje svoju mržnju prema jednom delu građana Srbije manipulativno pakuju u foliju zabrinutosti, iako bi poštovanje ljudskih prava svih građana i građanki morao biti minimum oko koga se slažemo. Sa druge strane, smešno je to što gospodin Obradović posle svih godina svog političkog angažmana nije naučio odredbe Ustava i međunarodnih dokumenata koje je Srbija ratifikovala”, ističe Miletić za Danas.

Što se tiče Dana porodice, naš sagovonrik se nada da Obradović shvata da postoje i porodice koje sačinjavaju osobe istog pola, bez obzira da li imaju decu ili ne.

“Na primer, zajednica života premijerke, njene partnerke i njihovog sina jeste porodica”, podseća Miletić.

Šef poslaničkog kluba pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović kaže za Danas da je “izgleda postao manir Boška Obradovića da se predstavlja kao da govori u ime onih čija su prava ugrožena”.

“Sećamo se one pomalo tužnjikave situacije kada je, bas za 8. mart učestvovao na u emisiji na RTS-u posvećenoj ženskim pravima, predstavljajući se da on zna šta najbolje za žene, a sad bi da nas ubedi da on zna šta je najbolje za LGBTI osobe”, ukazuje Lazović.

Kako dodaje, izgleda da je to manir i da kada se priča o LGBTI pravima, “da se onda pravi neka veštačka relacija sa porodičnim vrednostima, pa nas Obradović uči kako je to suprotstavljeno”.

“Ne znam ni jednu LGBTI osobu koja je protiv porodice. Vole svoje roditelje, braću, sestre. Ali voleo bih da se Obradović, Šapić i slični sete porodice i kada treba pričati o neplaćenom ženskom radu u okviru porodice i o nasilju u porodici i o adekvatnoj podršci obrazovanju dece i plaćanju alimentacije. Može se o porodici pričati i nekada kada nije vreme Prajda”, naglašava Lazović.

On ukazuje da pokret Ne davimo Beograd podržava “Europarjd 2022!” i dodaje da će u tom periodu ovom pokretu u gostima biti desetak evroposlanika/ca iz evropskih Zelenih.

“Lepa prilika da pored tema kao što su očuvanje životne sredine i energetska tranzicija, razgovaramo o ljudskim pravima, socijalnim pravima i jednakim pravima i važenju zakona za sve naše građane”, ističe Lazović za naš list.

Novinar Nikola Krstić ističe da Dveri na čelu sa Boškom Obradovićem odavno predstavljaju “u našem društvu ono podsvesno, mračno i nagonsko, što se krije ispod svih ovih nafilovanih obladni na desnom spektru političkog kompasa”.

“Iako se pod vlašću Aleksandra Vučića i njegove kamarile Prajd godinama neometano odvija, u javnosti konstatno imamo svakojake borce, poput Obradovića, za opstanak porodice i tih naizgled pravih vrednosti. On je očigledno ove godine dobio tu svečanu ulogu da bude glavni zagovarač tradicionalnih vrednosti u Srbiji, koje se sastoje od femicida, homofobije i seksualnog nasilja. U zemlji u kojoj je ubistvo žene postalo skoro pa normalna stvar, veoma je ogavno i cinično predlagati bilo kakav Dan porodice.

Umesto toga bi trebalo da bude Dan sećanja na žrtve porodičnog nasilja. Ipak, čini mi se da smo previše daleko od toga, zato je pećina iz koje Boško Obradović progovara naša surova stvarnost”, navodi Krstić za Danas.
 

комшија

Stara legenda
Poruka
80.149
1659012985799.png


Odgovor funkcionera Dveri na izjave aktiviste Gorana Miletića Danasu

Šta žele organizatori „Evroprajda“


1659012966482.png


Uvijena u zahtev „manjinskih prava“, LGBT+ ideologija zapravo je deo hegemonijskog diskursa kolektivnog Zapada kojim se narušavaju civilizacijske i tradicionalno-kulturne osnove narodnih zajednica, koje još uvek nisu podlegle ovoj sili opšte dehumanizacije sveta.

Iako maskiran navodnom „slabošću“, gej-aktivizam zapravo nastupa sa pozicija moći, kao deo globalne strukture finansijske, medijske i političke dominacije koja ima nameru da menja biopolitički kod suverenih naroda i njihovih tradicionalnih-porodičnih i hrišćanskih vrednosti, pre svega.

Srpski društveni prostor oni su okupirali na ne-demokratski način, zaobilaženjem narodne volje, nametanjem „odozgo“ uz obilatu finansijsku (često netransparentnu), medijsku i sistemsku podršku režima, čije su oni perjanice. Akcije džender-komesara u Srbiji pretenduju da uspostave biopolitički nadzor nad celokupnim suverenim telom nacije.

Za svoje aktivnosti oni uzimaju ogroman novac u Srbiji, a bahatost i „moralna superiornost“ (zamislite!) sa kojom se kreću kroz javni prostor i poput svojevrsne „liberalne žandarmerije „hapse“ svako mišljenje koje ima hrabrosti da im se suprotstavlja, govori da od sistema imaju carte blanche za markiranje protivnika, za proskripciju i pravljenje listi za medijski odstrel, progon ili brutalno kenselovanje svakog ko se usuđuje da ponudi drugačiju teorijsku poziciju od njihove.
Sve to govori da je ovde, zapravo, reč o jednoj totalitarnoj ideologiji, a ne nekakvim pravima „manjine“, ideologiji koja je fundamentalistička po svojoj prirodi, a u srpskom kontekstu jedna ekstremistička politička pozicija, koja izbegava političku legitimaciju i društvenu validaciju kroz izbore.

Iako se kamufliraju „demokratijom“, ovo je suštinski antidemokratski pokret koji ima oblik tiranije manjine nad većinom. Da je reč o sprovođenju agende, a ne o borbi za „prava“ govori i činjenica da zahtevi tzv. LGBT+ aktivista idu uvek u sintezi sa zahtevima za priznanje genocida u Srebrenici, priznanja nezavisnosti „Kosova“, ukidanja Republike Srpske, kao i povređivanjem osećanja verujućih Srpske Pravoslavne Crkve.

U ovoj kompleksnoj agresiji na Srbiju, džender-napadi predstavljaju samo meko krilo NATO-a, uz čiju podršku ova ekstremistička grupacija i ima mogućnost da vrši egzercir i maršira srpskom prestonicom poput pravog okupatora. Kao sledbenici Markuzea, „pretvarajući patologiju u normu, a normu u patologiju“, oni su u Srbiji otvorili kulturni rat, svim sredstvima, što je poznato, ali ne i priznato.

Predstavljajući svoju alternativnu seksualnost kao vrlinu, i ne znam kakvo dostignuće, oni imaju nameru da je učine obavezujućom za srpski narod, i to kroz ekstremne antiustavne zahteve za priznavanje „istopolnih zajednica“ za bračne, a u perspektivi i usvajanje dece, kao i za imperativni nalog da se u Srbiji menja obrazovni sistem od vrtića do fakulteta i saobražava njihovoj agendi. NJihov „(evro)prajd“ samo je simboličko zabijanje zastave na još jednu osvojenu teritoriju, a zapravo u samo srce srpskog nacionalnog bića.

Ovom moćnom (u to nema nikakve dileme) udaru na svetinju života u svakom smislu, gej-aktivisti nepogrešivo vide u Dverima svog ključnog protivnika, kojeg žele da eliminišu iz političkog polja. Istina je, Dveri se godinama hrabro, snažno i dosledno suprotstavljaju ovom gej-aktivizmu, a zapravo lukrativnom pseudohumanizmu, prozirući svu „lukavost LGBT+ uma“. Zato traže zabranu Dveri na 100 godina, Dveri koje su parlamentarna stranka koja je upravo prošla legitimaciju za svoje političke stavove kroz izbore, i dobila mandat od naroda da ih zastupa.

Goran Miletić, je ovih dana (po ko zna koji put) napao Dveri, histerično reagujući na legitiman zahtev Dveri i naših saveznika iz Patriotskog bloka, da se tzv. „Evroprajd“ otkaže iz zdravstvenih, bezbednosnih, finansijskih, a pre svega moralnih razloga. Optužujući Dveri za govor mržnje (to je tako dosadno, odavno, ali razumemo limitiranost argumenata), Miletić naravno propušta da odgovori na jednostavno pitanje: koliko miliona evra košta građane Srbije, u ovo vreme ekonomske i socijalne krize, promocija njihovog seksualnog zadovoljstva?

U Srbiji, osiromašenoj ispod granice dostojanstva, sa odlaskom mladih bračnih parova iz zemlje, sa dramatičnim padom nataliteta, sa zdravstvenim i bezbednosnim problemima, vaše seksualno pitanje ne da nije prioritet, nego je to vaša sramota i neosetljivost za ovaj narod, koga se stidite. Vama je samo jedno na pameti.

Dveri brinu o održanju i razvoju ovog naroda velikog i namučenog, u svim aspektima. Vaš seksualni problem je stoti po redu koji treba rešavati. Zato i tražimo zabranu vaših bahatih skupova, da ne bismo gubili energiju na stvari koje su puko izrugivanje svim vrednostima koje smo gradili, branili i odbranili kroz vekove.
 

Vladimir M.

Domaćin
Poruka
3.880

Pogledajte prilog 1195405

Koalicija Moramo osudila zahtev odbornika Patriotskog bloka za otkazivanje Parade ponosa


Koalicija Moramo osudila zahtev odbornika Patriotskog bloka za otkazivanje Parade ponosa 1


27.07.2022.

Odbornici Moramo u Skupštini Beograda osudili su danas zahtev odbornika Patriotskog bloka za zabranu održavanja Parade ponosa, najavljene za septembar u glavnom gradu.

Oni su u saopštenju podržali organizatore te manifestacije, navodeći da Parada ponosa predstavlja „važan korak u borbi za ključna politička pitanja za LGBTQIA+ zajednicu poput legalizovanja istopolnih partnerstava i regulisanja pitanja zdravstvene zaštite i nasleđivanja u partnerskim odnosima, kao i sprečavanja svakodnevnog nasilja i diskriminacije nad njima“.

„Zahtev za otkazivanje Europrajda 2022. koji su uputili odbornici Dveri i Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POKS) pokazuje nerazumevanje suštine ljudskih prava i koristi neutemeljene argumente. Veća prava i slobode naših LGBT sugrađana ni na koji način ne ugrožavaju većinsku populaciju niti porodice“, stoji u saopštenju odborničke grupe Moramo koju čine Ne davimo Beograd, Zajedno, Solidarnost i Izbor za našu opštinu.

link


Зашто "Патриотски блок" није демонстрирао против очигледног шверца србијанског оружја за Украјину, а куну се у Путина и зборе да нема Србије без "Мајчицине" љубави? Какве патриотизам има везе са манифестацијом која се организује у циљу борбе за права сексуалних мањина (патриотизам = љубав према држави)? Зашто "патриоте" играју на карту хомофобије?
😂
6o6jdz.jpg
 

Обилић

Iskusan
Poruka
6.769
...
„Zahtev za otkazivanje Europrajda 2022. koji su uputili odbornici Dveri i Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POKS)

E, ako је против Прајда покрет за обнову подаништва,
онда сам за Прајд.

Први пут у животу !
 

Stojkov Menidjer

Buduća legenda
Poruka
47.908

Pogledajte prilog 1195415

Miletić: Ceniću Beograd po tome šta bude učinio za Europrajd, a ne prema onome što kaže Šapić


Miletić: Ceniću Beograd po tome šta bude učinio za Europrajd, a ne prema onome što kaže Šapić 1


Beta-AP 25.07.2022.

Koordinator „Europrajda“ Goran Miletić izjavio je danas da će ceniti Grad Beograd prema onome što bude učinio za tu manifestaciju, a ne prema onome što je rekao gradonačelnik Aleksandar Šapić, najavom da neće učestvovati na ovogodišnjem „Europrajdu“.

„Videćemo kako će to izgledati do kraja, to je njegova izjava, ne možemo nikoga naterati da dodje ili ne dođe. Biće šteta ako ne dodje, jer je to tradicija Prajda i Europrajda“, rekao je Miletić za N1.

Komentarišući zahtev pokreta Dveri i Pokreta obnove Kraljevine Srbije za otkazivanje te manifestacije, Miletić je rekao da „ne zna da li je pre smešan ili tragičan“.

„Prvenstveno je smešan jer ne možete uputiti zahtev gradonačelniku da otkaže dogadjaj koji nije ni zakazao. A drugo, tužan je, jer optužuju LBGT zajednicu za nedostatak nekih stvari u društvu, to liči na početak Drugog svetskog rata, kada su Jevreji optuživani za takve stvari“, naglasio je on.
Miletić je istakao i da je to „tipičan govor mržnje koji je samo malo lepše upakovan“.

Na pitanje da li na „Europrajdu“ očekuje premijerku Anu Brnabić, on je rekao da je ona ranije bila na Prajdovima i sa partnerkom i da ne vidi razlog zašto se ne bi pojavila na toj manifestaciji.

„Mislim da je njeno mesto tu kao pripadnici LGBT zajednice i premijerki“, ocenio je Miletić.

Izrazio je nadu da će nova vlada zakon o istopolnim zajednicama staviti kao prioritet na dnevni red, a povodom toga što je predsednik za taj zakon rekao da „nije ustavan“, Miletić je rekao da „mi kao država koja je zasnovana na vladavini prava imamo Ustavni sud“.

„Pa svako ko misli da to nije ustavno, može tražiti do Ustavnog suda da utvrdi ustavnost. Mislim da predsednik treba pod hitno da podrži usvajanje zakona, a ne da kaže da je protivustavan“, istakao je on.
@комшија dodji, čekamo vas
 

Stojkov Menidjer

Buduća legenda
Poruka
47.908
konačno slobodna rusija a ko se buni protiv gej parade mesec dana ide u sibir koji će biti npr ukrajinski
Zaboravi Sibir o kom se nekad priĉalo.
To je lokacija i po.

Mnogo hladnije je u Čikagu ili Torontu.
U Sibiru zimi u gaćama šetaju po kući dok ovi u Čikagu i Torontu traže ćebe više
 

hirajgoagain

Zaslužan član
Poruka
126.095
Zaboravi Sibir o kom se nekad priĉalo.
To je lokacija i po.

Mnogo hladnije je u Čikagu ili Torontu.
U Sibiru zimi u gaćama šetaju po kući dok ovi u Čikagu i Torontu traže ćebe više

eh te klimatske promene :confused:
 

hirajgoagain

Zaslužan član
Poruka
126.095
Kamo srece da se ta parada stvarno otkaze.

je l jedna parada ili sedam dana parada : ))
7 dana predavanja, filmovi itd, ali da li su i na ulici žurke i parade, da li smo postali rio de žaneiro

ne znam da l su u riju vesele parade al kao npr
 

Kerkyra

Buduća legenda
Poruka
48.072
je l jedna parada ili sedam dana parada : ))
7 dana predavanja, filmovi itd, ali da li su i na ulici žurke i parade, da li smo postali rio de žaneiro

ne znam da l su u riju vesele parade al kao npr
To u Riju je karneval shodan njihovom podneblju, ne bas po mom ukusu mada je bar "strejt", a ovo jedan cirkus koji je sramota.

Makar da izadju normalno obuceni...
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.