Ko vozi traktor, a ko otvara kapiju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Prasling

Ističe se
Poruka
2.675
Koliko su muškarac i žena, tj. dečko i devojka ravnopravni u vezi, ovde u Srbiji? Kako vi, muškarci reagujete kada devojka sa kojom ste u vezi, na primer, inicira seksualni odnos? Da li je to ponižavajuće za muškaraca?
Iznenadila sam se koliko je raširena pojava, tj. razmišljanje kod muškaraca da žena treba da čeka da muškarac kaže - Sad je vreme za seks. A ako ne daj Bože bude u obrnutom smeru, pa ta žena nema samopoštovanja, morala itd itd.
Da li je normalno da žena u 21. veku sputava taj nagon zarad nekih nepisanih pravila, koja se očigledno i dalje poštuju?

praslinka, super tema mada mozda vise za ljis
zbog zatucanog uobicajeno balkanskog mentaliteta gde je muskarac bog i batina, mora biti inicijator svega inace je zena drolja
i gde treba da prodje makar odredjeno vreme da se nema sex kako bi se utvrdilo da je ta ista cedna

mislim svako ce da ospori ovo moje, ali je neiskljucivo da gotovo svaki muskarac osudjuje npr. devojku s kojom spava tokom prvog, drugog sastanka ili "prerano"
rokovi ne postoje, to se radi kada dve osobe zele, get it!

Ne govorim o priči, nego o akciji :)
zašto je žena prezrena kada želi seks sa čovekom prema kome nešto oseća? zašto je to loše?

Stvar je u stereotipima i predrasudama...
Muškarac je taj koji voli i želi da dominira. Razmišlja u pravcu da
je žena ta koja mu je potčinjena i mora da mu se podvrgava i zadovoljava
sve njegove potrebe i nagone onda kada on želi da se isti zadovolje, a uopšte
ne razmišlja o ženinim potrebama, da li ih ona ima i kada želi da se zadovolje.

Pitanje - zašto je loše da žena želi čoveka prema kojem nešto oseća - odgovor
je prilično jednostavan - nije loše.

Koliko su muškarac i žena, tj. dečko i devojka ravnopravni u vezi, ovde u Srbiji? Kako vi, muškarci reagujete kada devojka sa kojom ste u vezi, na primer, inicira seksualni odnos? Da li je to ponižavajuće za muškaraca?
Iznenadila sam se koliko je raširena pojava, tj. razmišljanje kod muškaraca da žena treba da čeka da muškarac kaže - Sad je vreme za seks. A ako ne daj Bože bude u obrnutom smeru, pa ta žena nema samopoštovanja, morala itd itd.
Da li je normalno da žena u 21. veku sputava taj nagon zarad nekih nepisanih pravila, koja se očigledno i dalje poštuju?
Колико су мушкарац и жена, равноправни у вези, зависи од ''конкубината'' до ''конкубината'', од ''моралне перцепције'' једне стране до ''моралне перцепције'' друге стране, а с обзиром да је ''држава'' Србија земља чуда и да је ту све могуће говоре најразличитији сулуди примери, у којима је нпр. жена, или девојка у тој дивљој и непризнатој заједници та која цепа дрва и тегли колица са малтером (најтежи физички послови), а муж или дечко је неки билмез који није у стању да подигне нешто теже од виљушке па се тако излежава и зановета, или он је тај који све рмбачи и ради, а она по цели дан лакира нокте и чита Космополитен.:roll:
Не знам по чему се сада пренаглашава утицај жене или девојке на ступање у сексуални интеркурс. Ваљда, ова глобализација унела иновације у корелативни однос између мушкарца и жене, па не треба више мушкарац да буде тај који ће као јуне да навали на жену са намером да ''води љубав''. Ако је она та која ће прва да потегне питање секса, онда је то један од знакова, да са њеним љубавним партнером нешто није у реду, или (да не грешим душу) је превише стидљив да је пита тако нешто, јер се боји да ће после тога попити или педалу или шамарчину.

Koliko su ravnopravni ne znam, ali cini mi se da uvek neko hoce da vuce, sa blagom tendencijom ka zenskom polu, a onda dolazi onaj trenutak sakom o astal kada treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi, sto je glupo i potpuno nebitno, dokle god se smenjuju.

Zasto bi bilo ponizavajuce za muskarca jer njegva partnerka zeli i inicira seks? Treba da mu bude drago sto nije sa nekom frigidnom zenom i da se oko toga zajedno nerviraju.
Mozda sam ja staromodan i nezreo, ali jedino kada bi pomislio da je moja partnerka bez samopostovanja je ako je ne poznajem dovoljno dobro a ona inicira seks posle par dana poznavanja, mada ni to ne mora da znaci bilo sta.

Koliko su ravnopravni ne znam, ali cini mi se da uvek neko hoce da vuce, sa blagom tendencijom ka zenskom polu, a onda dolazi onaj trenutak sakom o astal kada treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi, sto je glupo i potpuno nebitno, dokle god se smenjuju.

Zasto bi bilo ponizavajuce za muskarca jer njegva partnerka zeli i inicira seks? Treba da mu bude drago sto nije sa nekom frigidnom zenom i da se oko toga zajedno nerviraju.
Mozda sam ja staromodan i nezreo, ali jedino kada bi pomislio da je moja partnerka bez samopostovanja je ako je ne poznajem dovoljno dobro a ona inicira seks posle par dana poznavanja, mada ni to ne mora da znaci bilo sta.

Cenim. :)
Lepo je kad muškarac tako razmišlja.
Ali kada se izađe napolje, toliko je njih sa tim zatucanim modelom ponašanja u glavama, da je to razočaravajuće.

Ne znam zašto ti muškarci to ne cene, već shvataju kao nešto loše. Očigledno je da ako žena to želi, da postoji neko lepo i prijatno osećanje, koje umesto da se ceni, ono se osporava i osuđuje.
Хехехех, па мушкарци ма колико ''модерно'' изгледали, или ''тежили'' да прате светске трендове (да су урбани, широки људи од интегритета), никад неће хтети (свесно, или несвесно) да признају особи другог пола, да она прва подигне барјак. Дубоко је то укорењено у свести сваког мушкарца, да се не лажемо, и никакви декрети, борбе за ''људска права'', то неће променити, јер је то примално, и постоји од почетка света, и чучи код сваког од нас, али питање је који мушкарци се служе мимикријом, па мажу очи другим особама. Као што већ рекох, није то нешто лоше, секс и пожуда покрећу односе између мушкарца и жене, јер ако имаш женску особу која је оперисана од сексуалних жеља и пожуда, шутни је одмах, јер од особе која не вари тако нешто, немаш никакве вајде. Обично је правило да први мушкарци покрену причу, јер су они јел`те јачи пол, способнији, дрчнији, итд...... Они који су секундатни, су споменути у мом претходном посту.

A jel tebi to, kanda, ogorčenost proizilazi iz ličnog primera?

Ne govorim o priči, nego o akciji :)
zašto je žena prezrena kada želi seks sa čovekom prema kome nešto oseća? zašto je to loše?

Ko kaze da je to lose, to je odlicno, biti frigidan, to je lose. E sad problem je pristup ka tome. Muskarac je taj koji treba da napravi prvi korak, to je neko nepisano pravilo, ali ako je taj muskarac malcice stidljiv, e onda zbog toga nastaju ovakve teme...uglavnom.

Pa nije nista lose ako cura da neki znak, ali slozices se da isti pristup ka tome kao muskarac...ne ide nekako, previse je napadno i nije bas zenstveno. A ono slatko provociranje sa ciljem da dodje do necega je cesto pozeljno, olaksava nama mnogo muka :P

Naravno, pod uslovom da su oboje odrasli i zreli ljudi, e sad neko rece da je tema vise za LjiS. Pa i tu bih se takodje slozio.

Ko kaze da je to lose, to je odlicno, biti frigidan, to je lose. E sad problem je pristup ka tome. Muskarac je taj koji treba da napravi prvi korak, to je neko nepisano pravilo, ali ako je taj muskarac malcice stidljiv, e onda zbog toga nastaju ovakve teme...uglavnom.

Pa nije nista lose ako cura da neki znak, ali slozices se da isti pristup ka tome kao muskarac...ne ide nekako, previse je napadno i nije bas zenstveno. A ono slatko provociranje sa ciljem da dodje do necega je cesto pozeljno, olaksava nama mnogo muka :P

Naravno, pod uslovom da su oboje odrasli i zreli ljudi, e sad neko rece da je tema vise za LjiS. Pa i tu bih se takodje slozio.

U pravu si za pristup.
Ali nekad od devojaka čujem čudna iskustva po pitanju toga. Na primer, skoro, dečko, sada bivši jedne koleginice je toliko pričao o tom božanskom odnosu, da kada je ona poželela, i dala do znanja - sad je vreme, on je smislio jedan tupav izgovor i izvukao se :D
Kako god, pristup jeste ključna stvar.

Cenim. :)
Lepo je kad muškarac tako razmišlja.
Ali kada se izađe napolje, toliko je njih sa tim zatucanim modelom ponašanja u glavama, da je to razočaravajuće.

Moje misljenje je da devojke ne zele nekog ko ce imati odnos sa njima posle jednog ili dva sastanka (barem je u mom okruzenju tako), ili bolje receno dok ga dobro ne upoznaju i ne budu spremne (to moze biti nedelje, dani, meseci, godine, kako kod koga).
Tu dolazi malo i generalizacija i neiskustvo, ali ako recimo imamo muskarca koji spava sa devojkama posle dva-tri dana poznanstva, nekome to moze da zamirise da ga zanima samo jedna avantura i dobar provod, a onda dolazi strah od iskoriscenosti, a kod straha ide mrznja, generalizacija i mnogo toga.
Isto tako i sa muskarcima, ne zele da nadju laku devojku koja je prosla sito i reseto (naravno, podrazumeva se da i on nije neki seljober koji je spavao sa pola sela i on je kao faca, a ona mora da se cuva i da bude dobra za njega, a seks ne sme ni da joj padne pa pamet), jer se plase da ce biti iskorisceni.
Tako da nezrelost i neiskustvo cine svoje.

Moje misljenje je da devojke ne zele nekog ko ce imati odnos sa njima posle jednog ili dva sastanka (barem je u mom okruzenju tako), ili bolje receno dok ga dobro ne upoznaju i ne budu spremne (to moze biti nedelje, dani, meseci, godine, kako kod koga).
Tu dolazi malo i generalizacija i neiskustvo, ali ako recimo imamo muskarca koji spava sa devojkama posle dva-tri dana poznanstva, nekome to moze da zamirise da ga zanima samo jedna avantura i dobar provod, a onda dolazi strah od iskoriscenosti, a kod straha ide mrznja, generalizacija i mnogo toga.
Isto tako i sa muskarcima, ne zele da nadju laku devojku koja je prosla sito i reseto (naravno, podrazumeva se da i on nije neki seljober koji je spavao sa pola sela i on je kao faca, a ona mora da se cuva i da bude dobra za njega, a seks ne sme ni da joj padne pa pamet), jer se plase da ce biti iskorisceni.
Tako da nezrelost i neiskustvo cine svoje.

Kapiram, seksualni odnos je lična stvar, ali različiti ljudi ga različito doživljavaju, nekima je samo zadovoljenje nagona, pa može da se desi i posle dva dana poznanstva, a nekima je i više od toga.
Strah da će biti iskorišćeni je vidim prisutan i kod muškaraca, ali glupavo će biti ako kažem da izgleda kao da žene više pogađa. :D Nikad nisam videla muškarca koji kuka kako ga je žena iskoristila, ali i to se događa.

U pravu si za pristup.
Ali nekad od devojaka čujem čudna iskustva po pitanju toga. Na primer, skoro, dečko, sada bivši jedne koleginice je toliko pričao o tom božanskom odnosu, da kada je ona poželela, i dala do znanja - sad je vreme, on je smislio jedan tupav izgovor i izvukao se :D
Није ту ствар у приступу, него у карактеру. Тај је очигледно хвалисавац, а то је категорија са којом се сусрећемо све више у животу. Пуна су им уста конкретне радње, а када треба реализовати ту радњу - нема их нигде или се разбеже главом без обзира. Тиха вода брег рони, мислите о томе.
Lollol:
То чине и искусне женке, и мушкарци, јер нико неће ''овејаног партнера'' крај себе. Зашто се спонзоруша удаје за неког богатог килавандера и шоњу, који је читав живот провео у вакумираном простору, без животног искуства? Зашто су београдски шмекери, некада не баш тако давно, своје жене налазили у вукојебинама или неким планинским местима?

U pravu si za pristup.

I mi muski se takodje uplasimo, kad partner zeli nesto odjednom da promijeni. Zatrci se put lava, lav ce prvo pobjeci od tebe.

Kapiram, seksualni odnos je lična stvar, ali različiti ljudi ga različito doživljavaju, nekima je samo zadovoljenje nagona, pa može da se desi i posle dva dana poznanstva, a nekima je i više od toga.
Strah da će biti iskorišćeni je vidim prisutan i kod muškaraca, ali glupavo će biti ako kažem da izgleda kao da žene više pogađa. :D Nikad nisam videla muškarca koji kuka kako ga je žena iskoristila, ali i to se događa.

Upravo to, nekome proradi hemija, poklope se ljudi i predju na sledeci nivo u svojoj vezi, mada mislim da je u vecini slucajeva neiskustvo i znatizelja, posebno ako su oba partnera mlada, pa da probaju, ili ako je jedan iskusan a drugi ne, onda je moguca i manipulacija, ali 100 ljudi 100 cudi :).
Za strah, pa kako kome, onome ko gleda da udari recku, boli ga uvo, i ne znaci mu ista. I to mislim da si u pravu, da bi se neko bunio da ga neka devojka iskoristi, jer i njima radi libido i gledaju i oni da se ovajde malo, opet sto ljudi sto cudi, ne trazi svi samo zadovoljenje nagona, ali opet glupo je da si jedan u nizu i beznacajan kao i svi oni pre i posle tebe, posebno ako zelis nesto vise.

A taj pristup avanture i sl primetio sam da koriste i muskarci i zene koji su ogorceni na suprotni pol zbog nekog loseg iskustva.

То чине и искусне женке, и мушкарци, јер нико неће ''овејаног партнера'' крај себе. Зашто се спонзоруша удаје за неког богатог килавандера и шоњу, који је читав живот провео у вакумираном простору, без животног искуства? Зашто су београдски шмекери, некада не баш тако давно, своје жене налазили у вукојебинама или неким планинским местима?

Pa upravo to, onaj sa vise "iskustva" je dominantniji u vezi, i drugog koji je ziveo u staklenom zvonu moze da mota oko prsta kako mu se cef, mada ti ljudi koji su zrtve takvih zasluzuju mnogo bolje, mada neki i upravo traze takve "napucane" ljude.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back