Ko uopšte radi u profesiji za koju je školovan?

• Začetnik teme Začetnik teme Nez
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ko uopšte radi u profesiji za koju je školovan?

• Ukupno glasova
    22
  • Anketa je zatvorena .
Retko ko danas moze reci za sebe da radi ono sto voli ili da jos uvek voli ono sto radi i sto je nekad voleo raditi. Zivot nam se pretvorio u prezivljavanje.
Cas izuzetcima.

Evo jedan citat iz knjige koju sam napisao:

When you do things that you like to do you will wish to do more of what you do.
By doing what you like to do you become happier for what you have become.
Happier you become more wishes you will have for doing what you like.
You become what you wish to be by doing what you like to do.

Prevod:

"Kada radiš ono što voliš da radiš poželjet' ćeš još i više da radiš to što radiš.
Radeći to što voliš da radiš postaješ srećniji-ja onim što postaješ.
Što srećniji-ja postaješ veću želju stvaraš radeći to što voliš da radiš.
Radeći ono što voliš da radiš postaješ ono što želiš da budeš."

Da bi ovakvo stanje konstantnog održanja realnosti unutar izabranog kruga iskustava moglo da se ostvari, čovjek mora da shvati i kako se realnost, 'na dnevnoj bazi' manifestuje. Bez znanja o mehanizmu i mehanici projekcije nema održanja u željenoj realnosti.

Ceo radni vek radim u struci za koju sam se školovala. I opet bih sve ponovila da mogu :)
Dvadeset godina sam privatnik (11 nisam bila ali sam radila u struci od najnižeg stručnog radnog mesta u državnoj firmi do najvišeg stručnog radnog mesta u toj istoj firmi) i jesam umorna ali ne od posla već od gledanja u privredni bezizlaz i nestajanje stvorenog.
Naravno, to nije jedino što umem i mogu da radim, ali se moja slagalica eto tako slagala.

Sa ovim sam potpuno saglasna
"Kada radiš ono što voliš da radiš poželjet' ćeš još i više da radiš to što radiš.
Radeći to što voliš da radiš postaješ srećniji-ja onim što postaješ.
Što srećniji-ja postaješ veću želju stvaraš radeći to što voliš da radiš.
Radeći ono što voliš da radiš postaješ ono što želiš da budeš."

Da bi ovakvo stanje konstantnog održanja realnosti unutar izabranog kruga iskustava moglo da se ostvari, čovjek mora da shvati i kako se realnost, 'na dnevnoj bazi' manifestuje. Bez znanja o mehanizmu i mehanici projekcije nema održanja u željenoj realnosti.

Mladima danas (i moja su deca odrasla i skoro svi svoji ljudi), treba mnogo više psihičke i umne istrajnosti, brzopotezne prilagodljivosti da bi mogli da opstanu u ovakvim torbulentnim vremenima ispunjenim dugim čekanjima, neizvesnim odgovorima, nemaštinom i informacijama od strane medija o dogadjajima koji su se bez naše volje desili a i ubuduće će se dešavati...zamajavanje i ispiranje mozga. Zato se mora stalno u medjuvremenu traženja i čekanja posla raditi na sebi, učiti nešto drugo ili se usavršavati kako bi se osećaj svrsishodnog postojanja održao, kako bi sam mladi čovek video da napreduje, da stvara. Bar sada postoje načini za sve to jer intrernet je svuda. Ovo po mom mišljenju važi i za one druge koji nisu više mladi jer samo zdrav i jak duh ima želju da ide napred. Samo korak napred vodi sledećem koraku napred...kao točak kad se okreće...ako stane, najteže ga je opet pokrenuti.
Pojedinac je sam sebi lek, pa onda i drugom pojedincu.
Opet sam se raspričala :lol:

Poslednja izmena:
Svedoci smo raznih napisa u štampi o aferama u obrazovnom sistemu Republike Srbije. Od Jelene Karleuše do Predsednika Republike Srbije pominju se razne javne ličnosti. Šuška se da deca bogatih roditelja uopšte ne žele da se zamajavaju "državnim" fakultetima nego pohađaju privatne. Da li ljudi koji završe privatne fakultete uopšte dobijaju poslove u struci ili ih smatraju "manje" osposobljenim? Gde su svi silni kadrovi sa "BK Univerziteta" Zašto privatni fakulteti izbegavaju neke naučne discipline i nauke a uglavnom se bave tzv. menadžmentom raznih fela? Može li tako (ne)obrazovana ili loše obrazovana mladost i starost:lol: povesti naciju u napredak ili vrednost "lako ćemo" uvode u sistem koji se guši od pritiska menadžera. Birokratija i državni aparat su brojniji nego ikada. Kuda nas vodi takav obrazovni sistem?

mafija.

....koliko vidim, ova premudra elita( forumska ) konstatovaće da joj treba nov neki narod ... bogami , zapad kuka za ovakvom mudrošću ...put pod noge braćo i sestre , pa se okapitalite i obezbedite onoliko perući ulice i otčepljujući fekalne sisteme tog prekrasnog zapada .... a ovde ako se rode još jedamput takvi mudraci i povedu ih uvaženi drugovi : pero, tiiita, slooobo, điki, booota, tomooo - apis, obiliči, mladičiii, kusturci i ostala rgela premudrih zločinaca ; dakle, od nas neće biti ništa....zapamtite ....
ax8ob.gif

Pročitaš Bukovskog i odmah bi da budeš kao on...A nisi ni u USA,a ni...
Truba ti je to-oponašanje je OK-to nama majmunima svojstveno,ali mi smo i ljudi s razvijenom individualnošću...
Sedi na neki panj ili stenu ili iznesi stolicu negde i sedi i MISLI ! ! !
Šta vidiš?
Vidiš svet neki oko sebe...kud god se okreneš...Vidiš li malog mrava kako ti gamiže blizu noge? Vidiš...
E to si ti kao Bukovski-izvršavaš neki fiktivni posao...
Umesto toga-promisli malo o tom svom sedenju i gledanju mrava...
Možda i ne provedeš ostatak života uzalud kao...Kasteneda...
Nešto mislim...Taj njegov Don Huan baš i nije bio neki...

Pročitaš Bukovskog i odmah bi da budeš kao on...A nisi ni u USA,a ni...
Truba ti je to-oponašanje je OK-to nama majmunima svojstveno,ali mi smo i ljudi s razvijenom individualnošću...
Sedi na neki panj ili stenu ili iznesi stolicu negde i sedi i MISLI ! ! !
Šta vidiš?
Vidiš svet neki oko sebe...kud god se okreneš...Vidiš li malog mrava kako ti gamiže blizu noge? Vidiš...
E to si ti kao Bukovski-izvršavaš neki fiktivni posao...
Umesto toga-promisli malo o tom svom sedenju i gledanju mrava...
Možda i ne provedeš ostatak života uzalud kao...Kasteneda...
Nešto mislim...Taj njegov Don Huan baš i nije bio neki...

Meni se čini da veliki broj ljudi radi samo fiktivni posao ili je u poslu u sivoj zoni. Neprijavljen, neosiguran, nezaštićen i samim tim neslobodan.
Privatni poslodavci neretko uplaćuju samo minimum doprinosa, ako uopšte uplaćuju a resto bedan keš na ruke. Čudi me da se niko ozbiljno ne buni.
Da li je zavladala apatija i da li su ljudi digli ruke sami od sebe i prepustili se nemilosrdnoj rotaciji političkih kameleona koji vode zemlju u sunovrat?
Hoće li građanstvo atrofirati i mentalno, ne samo fizički zbog fizičke neaktivnosti i osiromašene ili nepravilne ishrane i GMO hrane koju nam serviraju poput nekad trumanovih jaja iz USA i sa zapada uopšte?
Citirao sam tebe jer znam da imaš šta reći apropo mojih pitanja, ali i ostale pozivam u diskusiju..:hvala:

Back