КО ТРЕБА ДА БУДЕ ЛИДЕР ОПОЗИЦИЈЕ?

ЛИДЕР ТРЕБА ДА БУДЕ:

• Вук Јеремић

• Драган Ђилас

• Бошко Обрадовић

• Борис Тадић

• Срђан Ного

• Саша Радуловић

• Неко потпуно нов

• Нико

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
cornflakes
.
Па 5 гласова имају и Ђилас и Јеремић, што је на овом малом узорку невероватан напредак.
То само говори да ти више волиш Бошка од ове двојице, али лични афинитети нису аргумент ни за ша у решавању овог проглема, чак шта више- то је до овог распада система и довело.
После свега чему присуствујемо, неозбиљно је позивање на "резултате избора" које СНС организује.
Крајње је време да се одлучите- хоћете ли изборе, или револуцију.
Дотле, ове дискусије немају никакву тежину, и само су губљење времена...
Ово "неко нов" ми личи на ситуацију када девојку остави дечко, а она се онда појебе са првим кога сретне у кафићу...
Па, наша опозиција ни не заслужује неки бољи опис, после свега; али, анкета није опис опозиције, него утисак уписаних у анкети, тако да ти примедба промашује циљну групу.
Лично- мислим да је то, што је половина учесника у анкети за ново лице сасвим јасно говори о појединачном угледу и ауторитету свих осталих на списку; ако то није довољно да сви преиспитају своје изборе "фаворита", бојим се да неком опипљивом резултату не треба да се надамо.

То само говори да ти више волиш Бошка од ове двојице, али лични афинитети нису аргумент ни за ша у решавању овог проглема, чак шта више- то је до овог распада система и довело.

Према Бошку, Ђиласу, Јеремићу, Вучићу, Тадићу итд. сам индиферентан, односно не додирују ми емоције. То су чиновници и кандидати за чиновнике који треба да обављају неке послове, по одређеним правилима.

Ако сам, по стриктнним критеријумима и ван сваке емоције задовољан, може да прође. Тако је у једном тренутку и Николић имао мој глас.

Са распадом који је са собом донео Вучић, избор Брнабић, узурпација и гашење функције председника Србије, "струка" са мегатренда, крађа избора на којима сам учествује итд. га је по свим критеријумима дисквалификовало из даљих разматрања.

Крајње је време да се одлучите- хоћете ли изборе, или револуцију.
Дотле, ове дискусије немају никакву тежину, и само су губљење времена...

Ако ти ову фарсу која никако да се заврши зовеш изборима, онда револуција и то се дешава...

Па, наша опозиција ни не заслужује неки бољи опис, после свега; али, анкета није опис опозиције, него утисак уписаних у анкети, тако да ти примедба промашује циљну групу.
Лично- мислим да је то, што је половина учесника у анкети за ново лице сасвим јасно говори о појединачном угледу и ауторитету свих осталих на списку; ако то није довољно да сви преиспитају своје изборе "фаворита", бојим се да неком опипљивом резултату не треба да се надамо.

То само говори о површности људи и утицају овог што се у Србији назива "медији".

Осим оног шта се у медијима појављује, остало су анонимуси.

Па, дај нешто из вреће..

.

cornflakes
Са распадом који је са собом донео Вучић, избор Брнабић, узурпација и гашење функције председника Србије, "струка" са мегатренда, крађа избора на којима сам учествује итд. га је по свим критеријумима дисквалификовало из даљих разматрања.
Он не ради ништа што већ нису радили пре њега неки од те опозиционе клике; код њега ти смета, код њих си "запушио нос".
Како је дошло до тога?
Зашто ти код њега смета, а код њих не?

Ако ти ову фарсу која никако да се заврши зовеш изборима, онда револуција и то се дешава...
Одлично; зашто су ови избори фарса, а сви они циркуси од 2000-те на овамо нису?
Немој ми рећи да не видиш како се страни фактор петља у све к'о маргарин од кад је кренула ова "демократија", и зато мислиш да и он није морао да отрпи "кадрирање", исто као и претходне "Владе"?
Демократија, какву ми овде имамо, фарса је по својој суштини.
Ми "бирамо" оно што нам је подметнуто, а не оно што би ми хтели да бирамо.
Ја сам у дубоком уверењу да је то стање ствари.
И док је тако- ако се у томе слажемо- зашто ти ова фарса смета, а све претходне су "ОК"? :think:

То само говори о површности људи и утицају овог што се у Србији назива "медији".
Рекох већ- у Србији нема медија; то су куће за креирање јавног мњења.
Осим оног шта се у медијима појављује, остало су анонимуси.
Онда је јасно- треба се распитати о анонимусима.
Па, дај нешто из вреће..
Није још време за то.

cornflakes

Он не ради ништа што већ нису радили пре њега неки од те опозиционе клике; код њега ти смета, код њих си "запушио нос".
Како је дошло до тога?
Зашто ти код њега смета, а код њих не?

Не пратиш пажљиво, ја јесам гласао да СНС дође на власт, али као што сам такође рекао, нема емоција.

Изиграли су поверење јер оваквог распада, самовоље и карикатуре власти до сада није било.

Одлично; зашто су ови избори фарса, а сви они циркуси од 2000-те на овамо нису?
Немој ми рећи да не видиш како се страни фактор петља у све к'о маргарин од кад је кренула ова "демократија", и зато мислиш да и он није морао да отрпи "кадрирање", исто као и претходне "Владе"?
Демократија, какву ми овде имамо, фарса је по својој суштини.
Ми "бирамо" оно што нам је подметнуто, а не оно што би ми хтели да бирамо.
Ја сам у дубоком уверењу да је то стање ствари.
И док је тако- ако се у томе слажемо- зашто ти ова фарса смета, а све претходне су "ОК"? :think:

Да су избори фарса сам мислио и о претходним "изборима", па сам од њих очекивао да ће ствари да се промене. Ваљда избори томе служе.

Не да се ствари нису промениле, још су горе. РИК је постао општа спрдња. Прво десет дана не објављује колико је људи изашло на изборе јер је "неко" већ нацртао колико "треба". Не може месец дана да уклопи записнике и џакове, јавно се купују гласови и уцењују људи да гласају.

Поред тога, ми смо данас у вануставном стању и то је скандал прве класе, просто незамисливо.

Маја Гојковић је "председница у бившем сазиву", да се не би написало бивша и да у ствари нема никакву функцију. За скупштину не постоји технички мандат и то је све више људима јасно. Чеда се пред полицијом позива на посланички имунитет, што је кривично дело лажног представљања, као уосталом и Брнабић, Мали, Лончар итд. Сви они данас бесправно уживају све привилегије.

Ако ћеш баш да поредиш са "шта су они пре радили..." овде је брате високо подигнута летвица и ту ти никакав страни фактор не може да буде оправдање. Просто речено, расуло. И чим су почели са "а шта сте ви радили", а почели су од самог почетка јасно ми је било да се ће да буду гори и то су успели. Као и оно Вучићево "радим 26 сати дневно", па од силног посла сада уписује тренерску школу! У јеку преговора о буквално опстанку Србије, јер Србија предају Косова и Метохије Албанији неће преживети и свако ко другачије мисли је тешка наивчина и не види даље од носа.

И ако ми нисмо у стању да макар и симболично, после двадесет година развлачења ове државе, кажемо да овако више не може, онда и заслужујемо све што нам се дешава, али ми немамо одговорност само према себи. Имамо и према будућим генерацијама.

Пораз у борби ће нам опростити, а чекање у кафићу да нам с неба падне оно што бисмо ми желели - никада...

Рекох већ- у Србији нема медија; то су куће за креирање јавног мњења.

Онда је јасно- треба се распитати о анонимусима.

Није још време за то.
.
Ми немамо друго време...

.

da bi postojao lider opozicije opozicija pre svega treba da se ujedini. Dakle nesto poput DOS-a. E sad kad je stvoren DOS najjaci lider bio je Djindjic ali je ipak odluceno da Kostunica ide na Milosevica jer je on bio malo manje radikalan od Djindjica i bio je blazi prelaz za vecinu od Milosevica ka necem novom.

Posto sadasnja opozicija sve i kad bi se ujedinila nema neku licnost koja je tako dominantna kao sto je bio Djindjic onda bi mozda mogli da uzmu neku potpuno neutralnu licnost koja bi isla Vucicu na crtu 2022.

Druga varijanta je neka ide njih vise, pa ako Vucic ne dobije u prvom krugu onda neka svi stanu iza ovog koji je prosao u drugi krug, pa ako je to Djilas onda za Djilasa, ako je Bosko za Boska. To bi bilo fer.

jak je, ali mislim da su Djilas i Jeremic jaci jer imaju jacu partijsku strukturu. A jos ako se obnovi DS, mislim da Radulovic nece imati nikakve sanse.

Radulović ne ide sa finansijskom pretenzijom niti sa nekim političkim istoriijatom kao ova ova dvojica
ključ je baš u tome...potreban je čovek bez mnogo ili imalo prljavog veša u politici

Opozicija koja ima organizaciju samo u BG nije opozicija, već sprdnja.
Ovi lokalni pokreti ne mogu ništa što se i pokazalo.
Kad vladajući hoće da ih oduvaju, to i urade kao što su u Paraćinu, Šapcu...
Zato mislim da nije dovoljna jedna ličnost, već organizacija i rad. To što DS nije izašao na izbore pokazaće se kao istorijska greška jer je uništen temelj neke buduće organizacije.
Za koga su radili Lutovac i Đilas otkriće se nekad, a možda i neće.

cornflakes
Не пратиш пажљиво, ја јесам гласао да СНС дође на власт, али као што сам такође рекао, нема емоција.
Немам такав утисак; и сувише си горљив у нападима на режим, и некако благ према делу опозиције, и види се да навијаш...
Изиграли су поверење јер оваквог распада, самовоље и карикатуре власти до сада није било.
Св су изиграли поверење; распад је нешто мањи, а самовоља и карикатура слични; то је мој утисак.

Да су избори фарса сам мислио и о претходним "изборима", па сам од њих очекивао да ће ствари да се промене. Ваљда избори томе служе.
Ако си мислио да су фарса- зашто си очекивао да ће ишта да се промени?
Ту си контрадикторан.

Не да се ствари нису промениле, још су горе. РИК је постао општа спрдња. Прво десет дана не објављује колико је људи изашло на изборе јер је "неко" већ нацртао колико "треба". Не може месец дана да уклопи записнике и џакове, јавно се купују гласови и уцењују људи да гласају.
Само још један доказ да се изборима не бира влст, него легитимише избор неког из сенке.
Поред тога, ми смо данас у вануставном стању и то је скандал прве класе, просто незамисливо.
Ако мислиш на проблем са Косметом- тај "Устав" је наслеђен од режима који није смео да у ту преамбулу стави формулацију о "окупацији".
Маја Гојковић је "председница у бившем сазиву", да се не би написало бивша и да у ствари нема никакву функцију. За скупштину не постоји технички мандат и то је све више људима јасно. Чеда се пред полицијом позива на посланички имунитет, што је кривично дело лажног представљања, као уосталом и Брнабић, Мали, Лончар итд. Сви они данас бесправно уживају све привилегије.
Слажем се.
Самим одржавањем избора требало би да аутоматски престаје мандат и сва права претходног сазива, али то је само моје мишљење.
Ако ћеш баш да поредиш са "шта су они пре радили..." овде је брате високо подигнута летвица и ту ти никакав страни фактор не може да буде оправдање. Просто речено, расуло. И чим су почели са "а шта сте ви радили", а почели су од самог почетка јасно ми је било да се ће да буду гори и то су успели. Као и оно Вучићево "радим 26 сати дневно", па од силног посла сада уписује тренерску школу! У јеку преговора о буквално опстанку Србије, јер Србија предају Косова и Метохије Албанији неће преживети и свако ко другачије мисли је тешка наивчина и не види даље од носа.
Нећу ја ништа да поредим.
Не занимају ме ни ови, ни они пре њих; ни једне ја нисам ни бирао, ни изабрао, ни одобрио.
И то ми даје одличну позицију да проценим учинак свима, који је углавном лош, или гори, од 2000-те.
На прсте могу да побројим не добре; само- не штетне одлуке, донете у ових 20 година...

И ако ми нисмо у стању да макар и симболично, после двадесет година развлачења ове државе, кажемо да овако више не може, онда и заслужујемо све што нам се дешава, али ми немамо одговорност само према себи. Имамо и према будућим генерацијама.
Нисмо у стању, јер све време погрешно детектујемо проблем.
Подложни смо манипулацијама, медијском спиновању и уско-страначком секташењу, неспособни да надвладамо личне сујете и егоизам, који је попримио размере епидемије, према којој је ово са Короном чиста кијавица.

Пораз у борби ће нам опростити, а чекање у кафићу да нам с неба падне оно што бисмо ми желели - никада...
То реци онима који дрежде у кафићима; оне, који могу да реше проблеме- тамо нећеш видети.

Ми немамо друго време...
Срећом, јер га нисмо ни заслужили.

.
[/QUOTE]

Back