neoplanta again
Veoma poznat
- Poruka
- 10.713
Zašto je od imenice mudrost nastao izraz "mudrovanje"
?
Ko su ti što mudruju,
a ko su oni koji su mudri?
?
Ko su ti što mudruju,
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo upravo se o tome radi u slučaju ove porodice dakle u pitanju je devojka koja se iz nekog razloga još ne udaje. Pa su digli panikuКод мене кажу да мудрује онај ко има вишак гидина а још се није оженио/удала!
misliš kao mudruju a sebi ne znajuNaravano, neki mudruju bez pokrića , otud razlike između mudrovanja i mudrosti.
Мама ти је паметна жена!Isto mi je mama u vezi toga rekla da se u narodu govorilo "lisica je mudra ali je i njenih koža puno na prodaju..."!
To sam 1. put čula ali kad razmislim pa jeste
to dobro rečeno.
Izgleda da mi je dan introspekcije
Uh bre.Evo upravo se o tome radi u slučaju ove porodice dakle u pitanju je devojka koja se iz nekog razloga još ne udaje. Pa su digli paniku
plaše se da ne ostanete "sami" nakon njihove smrti (obično je taj strah roditelja)Uh bre.
Pa moji onda treba da jauču na sva glas.
Sestra neudata a ja neoženjen.
da...Nego, sad ozbiljno...
Mudrovanje je u mom kraju sinonim za "soljenje pameti"...
to su oni koji su svakom loncu poklopac.
Moja baka je znala da kaže "rugala se ruga, pa postala drUUga"(ovo je dugačko U, nemam akcente na kompu)...
E to nisam čula.A iskusni ljudi, zaista mudri, tako bar ovde kažu, "ćute i mute"...
Mene interesuje kako se rodila reč "mudroser"... tako odomaćena kod nas...Kazu da mudrost dolazi sa iskustvom
A iskustvo sa gluposcu
Tako mi je i zvučalo iz uvognog posta, ali nisam htela da brzam.Evo upravo se o tome radi u slučaju ove porodice dakle u pitanju je devojka koja se iz nekog razloga još ne udaje. Pa su digli paniku
Мудрујеш, Неопланто!... Ne može on znati da sam ja davno odgojila "bebe"
a i čovek nije psovao, ništa glupo a ni ružno nije rekao,pa eto...
Мудровање није целовито нити уобличено, мудрост јесте... Прво је Отворено за ''досољавање'', док мудрост не трпи никакав додатакGde je ta granica između mudrosti i mudrovanja
Искуство долази од трпљења глупостиKazu da mudrost dolazi sa iskustvom
A iskustvo sa gluposcu
''Mani kučeTO'', tako da ne treba ''to kučeto'' Ili se kaže ispred ili iza.Nisam sujetna na savete,uglavnom klimne glavom, od mnogih se može šta pametno čuti kad naletiš, i naučiti bila to baka iz ulice ili uvaženi profesor dr.
Pre par god ja šetam kuče i ona se otrgne na sred pešačkog, ja vrisnem i kola stanu i kroz prozor čovek 50-60 god kaže :Mani to kučeto rodi si bebe (jednina) da si imaš.
Ja sam rekla da, da.. jer kontam nije imao neku ružnu nameru, nije tako izgledalo meni, ovde je malo specifično gde živim.
E sad... neko bi se iznervirao, ja ne. Hvala njemu što je stao pa i na savetu
Мудрују они коки би да звуче ко мудри а не иде им ид руке, бар у духу нашег језикаZašto je od imenice mudrost nastao izraz "mudrovanje"
?
Ko su ti što mudruju,